Jump to content
Blogi

Ilon kautta – esittelyssä Outi Koskinen


Outi Koskinen


Erityisiksi kiinnostuksen aiheikseen Outi mainitsee sosiaalisen median käytön terveydenhoitajan työssä, ja asiakkaiden osallistamisen omaan terveydenhoitoonsa.

Outi Koskinen on hämeenkyröläinen terveydenhoitaja, joka aikuisiällä opiskeli uuden ammatin ja vaihtoi alaa. Aikaisemman uransa Outi teki kaupallisella alalla. Outi aloitti terveydenhoitajaopinnot vuonna 2005, ja valmistui terveydenhoitajaksi vuonna 2010. Opiskeluaikana Outi teki aktiivisesti hoitoalan töitä opintojensa ohessa, ja nykyisessä toimessaan terveydenhoitajana hän on työskennellyt viisi vuotta.

Jatko-opinnot ja itsensä kehittäminen ammatillisesti ovat kuuluneet Outin elämään myös terveydenhoitajaksi valmistumisen jälkeen. Kuluvan vuoden alkukesästä Outi sai valmiiksi työn ohella suoritetun Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon valmistuen tuotekehittäjäksi. Syksyllä odottavat uudet työn ohessa tapahtuvaan opiskeluun liittyvät haasteet. Silloin Outi aloittaa lähiesimiestyön erikoisammattitutkintoon tähtäävän koulutusohjelman.

Siviilissä Outin perheeseen kuuluu rakennusalan yrittäjänä matkatöitä tekevä puoliso, 19-vuotias tytär ja 15-vuotias poika. Uudet tuulet puhaltavat tänä syksynä myös Outin kotona, sillä perheen tytär on lähiaikoina lähdössä au pairiksi Yhdysvaltojen Bostoniin. Outin vapaa-aika kuluu urheilun, perheen koirien, ja perheen miesten jokamiehenluokan autourheiluharrastuksen, eli jokkiksen, parissa.

Kouluterveydenhoitajan näkökulma

Terveydenhoitajana Outin työnkuvaan kuuluvat koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto, kutsuntatarkastukset, ja uusimpana alueena viimeisen puolen vuoden ajan myös työttömien terveydenhuolto. Lähinnä Outin sydäntä on kouluterveydenhoitajan työ. Blogikirjoituksissaan Outi tulee kirjoittamaan hoitotyöstä ja hoitotyön opiskelusta nimenomaan kouluterveydenhoitajan näkökulmasta. Erityisiksi kiinnostuksen aiheikseen Outi mainitsee sosiaalisen median käytön terveydenhoitajan työssä, ja asiakkaiden osallistamisen omaan terveydenhoitoonsa.

Ilon kautta

Täysin toiselta alalta hoitoalalle vaihtaneeseen aikuiseen ammatinvaihtajaan liitetään usein suorastaan itsestään selvästi olettamus, että ammatinvaihdon syy on ollut kutsumus. Outille hoitoala ei ole koskaan ollut kutsumusammatti, mutta nyt hän kokee olevansa hyvä terveydenhoitajan työssään. Outi, jonka mottona on osuva "ilon kautta", kertoo tekevänsä työtään terveydenhoitajana innolla ja ilolla. Ammatillista esikuvaa kysyttäessä Outi kertoo ihailevansa erityisesti sellaisia ihmisiä, jotka selvästi nauttivat työstään, eivät piiloudu kiireen taakse, ja levittävät ympärilleen positiivista energiaa.

Outia haastatteli Hoitajat.net x Skhole -blogisti Meri Sierla. Jos olet ollut jo vuosia jossain työssä ja mietit ammatinvaihtoa erityisesti hoitoalalle, niin Merin kirjoitukset ovat tarkoitettu juuri sinulle. Blogin punainen lanka tulee olemaan elinikäisessä oppimisessa, sen hauskuudessa ja haasteissa. Lue lisää Meristä


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Hyvä Outi, mielenkiinnolla odotan että pääsen lukemaan mietteitäsi. Terveydenhoitajana koulussa olet avainasemassa nuorten kasvun tukijana. Se on haastavaa, mutta hienoa kuulla miten saat yhteyden nuoriin ja kehität työtäsi, tehtäväkenttäsi on laaja. Tsemppiä!

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Terhi, kiitos kommentistasi ! Yritän avata kirjoituksissani tätä laajaa ja  mahtavaa kouluterkan työtä. Yritän saada myös asiakkaitteni äänen kuuluviin. Ja odotan kovasti keskustelua lukijoiden kanssa.  T. Outi

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×