Jump to content
Blogi

Hyvät naiset ja herrat - Tämä on Meri Sierla


vilma_skhole


Jos olet ollut jo vuosia jossain työssä ja mietit ammatinvaihtoa erityisesti hoitoalalle, niin Merin kirjoitukset ovat tarkoitettu juuri sinulle.

Skholen ja hoitajat.netin bloggarina aloittaa anestesiahoitaja Meri Sierla. Meri tekee töitä yliopistosairaalan leikkurissa ja heräämössä ja hänen työhönsä kuuluu myös päivystämistä. Meri tulee kirjoittamaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille tai sellaiseksi haluaville. Jos olet ollut jo vuosia jossain työssä ja mietit ammatinvaihtoa erityisesti hoitoalalle, niin Merin kirjoitukset on tarkoitettu juuri sinulle.

Blogin punainen lanka tulee olemaan elinikäisessä oppimisessa, sen hauskuudessa ja haasteissa. Tulet löytämään Merin kirjoituksista viitteitä hoitotieteellisiin artikkeleihin, juttuja jatko-opiskelusta ja täydennyskoulutuksesta, unohtamatta tarinoita käytännön hoitotyöstä. Merin jutuista tulet löytämään myös keski-ikäisen naisen näkökulmaa sairaanhoitajan ammattiin ja osaamisen jatkuvaan päivittämiseen.

Tällä hetkellä Meri suorittaa työnsä ohessa sosiaali- ja terveysalan johtamisen ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Metropoliassa. Sairaanhoitajaksi Meri opiskeli entisessä Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa (nyk. Metropolia). Hän kerkiää myös osallistumaan avoimen yliopiston hoitotieteen opintoihin. Meri kuvaileekin itseään ikuiseksi opiskelijaksi ja nauttii työnsä ja opiskeluidensa haasteista ja on aina valmis kokeilemaan uusia toimintamalleja ja asioita. Monipuolisen ammatillisen arjen lisäksi Meri harrastaa liikuntaa monipuolisesti, tapaa ystäviään sekä valjasulkoilee eurooppalaiskissansa Toivon kanssa.

Meri on hoitotyössä törmännyt useisiin hienoihin oppimiskokemuksiin ja hän muisteleekin sairaanhoitajan perusopintoihin liittyvää steriiliksi pukeutumista: Kuinka jo maskin kasvoille laittaminen tuntui tuskaiselta ja sen kanssa oli aluksi vaikea hengittää, eikä ura leikkaussalissa käynyt silloin mielessäkään. Mutta Meri puski eteenpäin, pienestä epämukavuudesta huolimatta ja huomasi leikkausosaston vetävän puoleensa niin, että vietti useamman harjoittelujakson leikkurissa ja työskentelee nyt päätoimisesti siellä.

Meillä jokaisella on varmasti esikuvia, ammatillisesti tai henkilökohtaiseen elämään voimaa antavia. Merin esikuva työelämässä on sairaanhoitaja ja hyvä ystävä Erja. Meri kertoo, että Erja on kokenut, kanssaihmisiä tukeva, innostava, elämänmyönteinen sekä omaa terveen järjen. Ominaisuuksia, mistä todella on hyötyä hoitotyössä ja mitä kohti Merikin haluaa pyrkiä.

Merin teesit meille kaikille ovat:

  • Elämä on täynnä mahdollisuuksia
  • Ihminen ei ole koskaan liian vanha opiskelemaan
  • Hyödynnä tilaisuudet verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia uusien ihmisten kanssa
  • Tutki omaan elämäntilanteeseen sopivia vaihtoehtoja

Pysy kuulolla. Ensimmäisessä blogitekstissä Meri kirjoittaa niistä käytännön asioista, mitkä on hyvä tietää aikuisena opiskellessa.

Meriä haastatteli Hoitajat.net x Skhole -blogisti Outi Koskinen. Outi tulee kirjoittamaan hoitotyöstä ja hoitotyön opiskelusta nimenomaan kouluterveydenhoitajan näkökulmasta - ja sosiaalisen median! Lue lisää Outista

  • Tykkää 1

OSALLISTU KESKUSTELUUN

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Ajankohtaista

Blogi

×