Jump to content
Blogi

Anetta Väänänen – sairaanhoitajan ura täynnä mahdollisuuksia


Anettav


Anetta kirjoittaa blogissaan niille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka pohtivat yliopisto-opintojen suorittamista ammattikorkeakouluopintojen jälkeen.

Anetta Väänänen on 22-vuotias sairaanhoitaja, joka työskentelee psykiatrisessa sairaalassa ja samalla opiskelee hoitotiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Hän sovittaa opiskeluja ja työelämää eri kaupunkien välillä asuen Mikkelissä ja opiskellen Kuopiossa.

Anetta kirjoittaa blogissaan niille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka pohtivat yliopisto-opintojen suorittamista ammattikorkeakouluopintojen jälkeen. Hän kirjoittaa etupäässä niille, jotka sovittavat yhteen työ- sekä opiskelijaelämää ja tarjoaa blogissaan tietoa hoitotieteen opinnoista ja opintojen tuomista mahdollisuuksista. 

Anetta kertoo erilaisista poluista hoitotieteen opintoihin. Hänen oma polkunsa on ollut suoraan lukiosta ammattikorkeakouluun, josta hän siirtyi suoraan 21-vuotiaana hoitotieteen opintoihin yliopistolla.

Terveystieteen opettajan koulutusohjelmassa opiskelevana Anetta haluaa kirjoittaa elinikäisestä oppimisesta ja opiskelun tuomista mahdollisuuksista työelämään. Hän on henkilökohtaisesti kiinnostunut teknologian hyödyntämisestä opiskelussa sekä erilaisista oppimistyyleistä. Omien kokemusten kautta hän peilaa sekä ammattikorkeakouluopintoja että yliopisto-opintoja ja työelämän oppimistaitoja. 

Anettan ensimmäinen blogiteksti käsittelee hoitotieteen opintojen sovittamista päätoimisen työssäkäynnin ohelle. Työt, opiskelu, vapaa-aika, onko se mahdollista ja mitä tämä kaikki vaatii? 

Anetta kertoo, mikä toi hänet siihen, missä hän nyt on:

- ”Suurin valaistuminen tapahtui viimeisen harjoittelun aikana ollessani nuorisopsykiatrian osastolla Joensuussa. Oma ohjaajani sai minut peilaamaan itseäni sekä tulevana sairaanhoitajana että tulevana opiskelijaohjaajana. Sain aivan erilaisen ja laajemman näkökulman itsestäni hoitajana ja mielikuvan tulevaisuudessa opiskelijoiden kanssa”.

Kyseisen harjoittelun aikana Anetta kirjotti opinnäytetyötään. Tutkimus- ja kirjoitusprosessista hän tykkäsi valtavasti ja alkoi miettiä itseään sairaanhoitajana ja urakehitystään. Nämä kaksi kokemusta yhdistyivät sinä keväänä pääsykoelukemiseksi ja syksyllä hoitotieteen opinnoiksi.

Pyysin Anettaa tunnistamaan tulevaisuuden terveydenhuoltoon liittyvän ilmiön ja kertomaan, miten hän haluaisi siihen vaikuttaa:

- ”Tulevaisuudessa hoitotyö tulee olemaan yhä vetovoimaisempi ala ja huomataan, että väestön terveyden edistämiseksi tarvitaan monenlaista osaamista. Terveydenhuoltoammattilaisten jatkokoulutusmahdollisuuksia tuetaan työpaikoilla, ja terveydenhuollon organisaatioiden yhteisenä tavoitteena on kaikkien ammattilaisten asiantuntijuuden kehittäminen. Tulevaisuudessa työntekijän osaamista hyödynnetään tehokkaasti ja ymmärretään, että kouluttautuminen on sekä työnantajan että työntekijän etu. Haluaisin vaikuttaa siihen, että työpaikoilla kannustetaan työntekijöitä opiskelemaan ja kehittymään, hyväksytään ja tuetaan heitä urapoluillaan ja hyödynnetään työntekijöiden intoa ja osaamista työpaikoilla”. 

Anettaa haastatteli Hoitajat.net x Skhole -blogisti Ashlee Oikarainen. Ashlee kirjoittaa opiskelijaohjaajille ja haluaa kirjoitustensa tavoittavan heidät, jotka tekevät valtavan tärkeää opiskelijaohjaustyötä arjen hoitotyön kiireessä. Lue lisää Ashleesta


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Kukaan ei ole vielä kommentoinut.Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×