Jump to content
Blogi

Ahne hoitaja haluaa palkankorotuksen - työhyvinvointi


Tero Riihelä


Mikä tuo työhyvinvointia? Väitän, että raha ei tuo onnea, mutta se tuo työhyvinvointia!

Mistä koostuu työhyvinvointi? Tiedämme, että työhyvinvointia lisää ainakin monipuolinen ja mielenkiintoinen työnkuva, mahdollisuus olla mukana päättämässä työpaikan toimintatavoista, omasta työnkuvasta ja työajoista, lisäkouluttautumisen mahdollisuus ja uralla eteneminen, hyvät työkaverit, motivoiva, tsemppaava ja aidosti kuunteleva johtaja, vapaa-ajan ja työajan tasapaino ym. tällaiset asiat.

Nämä edellä mainitut asiat ovat erittäin tärkeitä työhyvinvoinnin kannalta ja tiedostan sen aivan hyvin. Haluan kuitenkin vielä tarttua muutamaan asiaan, jotka ovat myös työhyvinvoinnin kannalta erittäin tärkeitä.  Nämä ovat vapaa-aika, riittävä hoitajamitoitus ja raha, jota hoitaja ei muuten saisi mainita, koska olemme edelleen kutsumusammatissa! Viime viikolla oli kuntasektorin työtaistelut ja tuolloin mm. Tehy:n ja SuPerin liiton jäsenet eivät tehneet ylitöitä eivätkä vaihtaneet työvuorojaan. Näinhän kuuluisi jokaisella hoitajalla olla aivan luonnostaankin, koska sekin on mielestäni osa työhyvinvointia!

Vapaa-aika ja riittävä hoitajien määrä työvuorossa tuo työhyvinvointia

Vapaalla lataat akkuja ja rentoudut. Mieli ja keho saa lepoa ja jaksat taas paremmin hoitaa työsi hoitajana. Vapaa-aika on siis erittäin tärkeä työhyvinvoinnin kannalta ja tämän vuoksi onkin tärkeää, että työvuorolistoihin voisi luottaa. Niiden mukaan hoitajat suunnittelevat vapaa-aikaansa ja sopivat ystävien ja perheen kanssa tekemisensä. Kuvittele, että olet suunnitellut tekemistä lastesi tai ystäviesi kanssa ja sitten käykin niin, että jäät ylitöihin tai teet ylimääräisiä vuoroja, koska valitettavasti meihin hoitajiin on aikojen saatossa iskostunut tällainen työkulttuuri, että joustetaan ja siirretään omat tekemiset. Olemmeko tottuneet ja sopeutuneet siihen, että meitä hoitajia on aivan liian vähän potilaisiin nähden?! Varsinkin vuorotyötä tekevät tietävät, miten vaikeaa on välillä saada sovittua tekemiset ystävien kanssa, koska monesti olet itse töissä, kun muut ovat vapaalla. Riittävä hoitajamitoituskin toisi muuten työhyvinvointia, kun ei tarvitsisi sairaalassa hoitajien juosta pää kolmantena jalkana.

Oli hirvittävää lukea ihmisten kommentteja työtaisteluun liittyvien uutisten kommenttikentältä, joissa hoitajia haukuttiin ahneiksi uhriutujiksi! Kuinka hoitajat kehtaavat vaatia, että saisivat tehdä työvuorot niin kuin ne on suunniteltu?! Kuinka hoitajat kehtaavat pyytää lomarahojen viemisen vuoksi korvauksia tai palkankorotusta?! Lomarahoista vietiin osa, koska valtion taloustilanne näytti huonolta ja nyt kun se on kohentunut, niin ei millään haluttaisi korvata sitä takaisin mikä hoitajille ja muille kunta-alan työntekijöille oikeudenmukaisesti kuuluisikin. Sanotaan, että työntekijäjärjestöt olivat itse tätä sopimusta tekemässä, mutta oliko heillä mahdollisuutta kieltäytyä!?

Ahne hoitaja haluaa rahaa - se tuo työhyvinvointia

Sitten siirrytään siihen rahaan. Kun olet sen vapaa-aikasi suunnitellut työlistasi mukaisesti, niin tarvitset myös tässä materialistisessa yhteiskunnassa sitä rahaa. Monesti kuulee, että ei raha tai palkankorotus tuo työhyvinvointia, mutta olen itse eri mieltä. Opintojen ohella ja muutenkin tulee välillä luettua tutkimuksia mm. hoitajien motivaatiosta ja työhyvinvoinnista ja harvoin niissä mainitaan, että raha olisi hyvä motivaatio tai työhyvinvoinnin tuoja. Julkisuudessa sitten jotkut ”asiantuntijat” komppaavat tätä ja sanovat, että ei raha tuo työhyvinvointia, mutta helppo se on sanoa, jos on jo palkka ja työajat itsellä kohdillaan. 

Tietenkin tiedän, että ei raha yksinään työhyvinvointia tuo vaan siihen kuuluu paljon muitakin elementtejä. Mutta rahan vuoksi me ihmiset käymme töissä, sen avulla me toteutamme vapaa aikaamme, sillä me maksamme laskumme ja harrastuksemme. Kun vapaa-aikana sinun ei tarvitse stressata pienen palkkasi tähden, niin sinulla on myös työssäsi parempi olla ja arvostat työtäsi enemmän. Joten on mielestäni täysin absurdia sanoa, että raha ei toisi työhyvinvointia. Ja sitten tietenkin joku muistaa tässä kohdin, että on paljon huonompi palkkaisiakin ammatteja ja niin onkin. Hoitajana kuitenkin olet vastuussa ihmisistä jokaisena työpäivänä, elvytät, lääkitset, valvot tajuttoman elintoimintoja, hoivaat vanhuksia, hoidat haavoja, lohdutat omaisia, kipsaat murtumia, rauhoittelet päihtyneitä ja hoidat hymyillen, vaikka sinua haukutaan ja uhkaillaan. 

Tämä helmikuinen työtaistelu ja sen mukana tuoma ylityö- ja vuoronvaihtokielto on tuonut hyvin esiin sen, kuinka hoitajat pitävät sairaaloita ja terveydenhuollon sektoria ylipäätäänkin pystyssä venymisellään äärimmilleen. Tottakai lääkärit ja muutkin työntekijät ovat tässä korvaamattomia ja kunnioitan jokaista muutakin terveysalan työntekijää. Hoitajat kuitenkin venyvät aivan liikaa ja ottavat vastuulleen asioita liian helposti ilman asianmukaisia korvauksia. Hoitajat saavat liian vähän palkkaa siihen nähden mikä on heidän ammattitaito, työnkuva ja työn vaativuus. Uskon, että palkan ollessa riittävä myös työnhyvinvointi kasvaa, koska raha vaikuttaa niin moneen asiaan elämässämme. 


OSALLISTU KESKUSTELUUN

Keskustelu

Recommended Comments

Vieras: AJEAKTTHVOMM

Lähetetty

Siksi onkin tervettä, että hoitajaksi tullaan alanvaihdon kautta eikä suoraan koulunpenkiltä. Jotta hoitajaksi haluava kokee ensin miten työntekijöitä, heidän työvuorojaan ja oikeuksiaan kohdellaan muualla Suomessa (normaalisti) ja millaisia palkkoja täällä Suomessa saa paljon vähemmällä vastuulla. 

t. alanvaihtaja, joka ei aio koskaan tajutakaan tätä hoitoalaa vaan olla mukana muutoksessa

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jep. Muilla aloilla olevat kaverit ei meinaa ees uskoa näitä juttuja todeksi mitkä on hoitajien työpaikoilla ihan arkea...

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Anonyymi-hoitaja

Lähetetty

Kaikki kolme eli hoitajamitoitus, palkka ja vapaa-aika kuuluvat työhyvinvointiin. Ei tietenkään kaikilla, mutta jos lähdettäisiin siitä, että jotkut pärjäävät pienemmällä rahalla, jotkut pitävät työstään niin että ei muuta tekisikikään nauttien joka sekunnista niin pitääkö kaikkien uhrautua ja antaa kaikkensa selkänahastaan? Lähtökohtaisesti näkisin että ei, koska jokaisella on oikeus kuitenkin siihen hyvään elämään, jonka jokainen myös itse määrittää.

Uhriutujiksi haukkujat eivät monesti tiedä mistä puhuvat tai ovat ns. trollaamassa. Tietämättömyys on kuitenkin normaalia ihmiselle, koska ei voi tietää kaikkea. Osaa ihmisistä ei myöskään kiinnosta totuus mikä se sitten onkaan. Tietämättömyys asioiden oikeasta laidasta sitten laukeaa sosiaalisten medioiden kommenttikentissä möläytystyylillä, joka kertoo myös tahdittomuudesta ja jonkinasteisista sosiaalisista ongelmista. 

Pienempipalkkaisiin ammatteihin vertaaminen on kummallinen ratkaisu ja jopa absurdia. Miten voi verrata hoitajan työtä ja esimerkiksi kenkäkauppatyöskentelyä? Tekeekö kenkäkauppias suhteessa yhtä paljon kuin hoitaja saati sitten yhtä vaativaa työtä jne. Hoitaja tekee pitkän päivän pahimmassa tapauksessa  ilman taukoja, kun taas kaupan alalla tauot pidetään. Taukojen tärkeys pitäisi nostaa potilasturvallisuuskysymykseksi, koska väsyneet työntekijät voivat tehdä virheitä helpommin, liittyy myös olennaisesti työhyvinvointiin.

Harmillista että meno on tällaista, mutta mikä ratkaisuksi? Suhteellisen usein vedotaan, että valtiolla ei ole rahaa, mutta kummasti sitä aina riittää kun hallituksen palkankorotuksista puhutaan. Ehkä voisimme leikata heidän palkastaan, jotta selviää pärjäisivätkö he?

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Tasa-arvoa johtamiseen

Lähetetty

Työyhteisöön tasa-arvoisena jäsenenä kuuluminen, se että palkka riittää laskujen jälkeen myös oman hyvinvoinnin ylläpitoon esim. harrastus mahdollisuudet, vapaa-aika, kouluttautumisen arvostus. Tasapuolisten uralla eteenpäin pääsy mahdollisuuksien tarjoaminen. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vaikka palkalla saa maksettua elämisen ja ruuan juuri muuhun ei jää rahaa. Hankalat työasennot kuormittavat, onneksi liikuntaa voi harrastaa suht edullisesti. Tällä hetkellä hartiat niin jumissa, että hierojalla käynti muutaman kerran olisi paikallaan, mutta se saa odottaa nyt ainakin ensi kuuhun, kun on ylimääräistä laittaa siihen. Toivoen tietysti, että mikään ei hajoa. Pieni paökanlisä ei haittaisi ja lisäisi työhyvinvointia ja jopa ehkä työvuosia, kun olisi varaa huollattaa itseään. 

Jaa tämä kommentti


Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille


Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Lisää kommentti

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ajankohtaista

Blogi


×