Jump to content
MAINOS
 • Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyi Päijät-Soten alueella


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: Envato

  Tehyn ja Superin ammattiosastot purkavat tiistaina aamulla alkaneen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä. Järjestöjen ilmoituksen mukaan kielto päättyi tiistaina puoleen yöhön. 

  Päijät-Sote teki päätöksen jatkaa korotettujen erilliskorvausten maksamista lokakuun alusta 6.2.2022 saakka. Hälytysrahaa korotettiin 100 eurosta 110 euroon arkena, ja viikonloppuisin hälytysraha on 200 euroa. Työvuoromuutoksista maksettavan korvauksen suuruudeksi tuli 75 euroa. Ylimääräisen työvuoron lisä nousi 60 eurosta 110 euroon. Korotetut erilliskorvaukset oli aiemmin sovittu syyskuun loppuun asti kestäviksi. Niihin tehtiin uusimmassa päätöksessä vielä korotuksia.

  – Palkkausjärjestelmän pitkäjänteinen kehittäminen on keskeinen osa yhtymän henkilöstöpolitiikkaa. Jatkossa on työnantajan kannalta tarkoituksenmukaista kehittää järjestelmää sekä palkkausta siihen suuntaan, että koettu työkuormitus vähenee kaikissa ammattiryhmissä, sanoo toimitusjohtaja Marina Erhola yhtymän tiedotteessa.

  Ammattiliitoissa oli valmistauduttu koko viikon kestävään työtaisteluun.

  –  Emme aavistaneet, miten nopeasti työnantaja reagoi toimiimme, olimme valmistautuneet koko viikon kestävään ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Tämä kertoo henkilöstöpulan vakavuudesta , Tehyn ammattiosaston tiedotteessa sanotaan.

  – Kiitos jäsenille tämän päivän tuesta. Ammattiosaston hallitus katsoi, että korvaussummia on nostettu nyt sen verran, että voimme purkaa tukitoimet ja jatkaa neuvotteluja. SuPer on yhtä mieltä asiasta. Tämän lisäksi olemme saaneet lupauksen, että jatkossa asiasta sovitaan paikallisesti ja viranhaltijapäätöksiä ei enää tehdä. Tämä työnantajan päätös lisäksi kohtelee nyt tasapuolisesti eri ammattiryhmiä, kun korvauksia on suhteutettu ja porrastettu, ammattiosasto jatkaa.

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  MAINOS
×
×
 • Create New...