Jump to content
 •  

  Xamk aloittaa sairaanhoitajakoulutuksen viennin Kiinaan

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on tehnyt sopimuksen koulutusviennistä kiinalaisen Henanin yliopiston kanssa. Sopimus koskee Xamkin tarjoamaa sairaanhoitajakoulutusta.

  Koulutushankinta painottuu erityisesti Henanin yliopiston kanssa toteuttavaan sairaanhoitajan Double Degree -tutkintoon. 

  – Tämä on merkittävä kansainvälinen avaus meidän sairaanhoidon koulutuksellemme, sanoo Xamkin terveyden ja hyvinvoinnin koulutusalajohtaja Katri Ryttyläinen-Korhonen. 

  Opiskelijoiden ohella Henanin yliopisto haluaa kouluttaa Xamkissa myös opettajiaan sekä hankkia Henanille erityisesti räätälöitävää Master-tasoista sairaanhoidon koulutusta.

  Pitkäaikainen yhteistyö konkretisoitui koulutushankinnaksi

  Aiemmin Xamk on toteuttanut Henanin yliopiston kanssa pienempiä tutkimusprojekteja, nyt avautuu väylä koulutuksen vientiin. Henanin yliopisto on valmis lisäämään merkittävästi myös Xamkin eri tutkimusaloihin liittyvää tutkimusyhteistyötä.  Perjantaina 25.1. allekirjoitetulla sopimuksella sovittiin myös yhteistyöstä sairaanhoidon koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisestä auditoinnista.

  Xamkin Pienyrityskeskus on tehnyt Kiina-yhteistyötä pitkäjänteisesti jo vuosien ajan. Pienyrityskeskus aloitti kontaktien rakentamisen Henaniin jo 2000-luvun alkuvuosina. Sopimusten synty Kiinassa edellyttää luottamusta ja läheisiä suhteita ihmisten välillä. Ne syntyvät vuosien työn tuloksena.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Aina innokas oppimaan

  Posted

  Koskas kokeneita lähihoitajia aletaan muuntokouluttamaan sairaanhoitajiksi. Monella lh:lla jo nyt tietoa ja taitoa lähes sh:n pätevyyden verran. Paljon on tullut erilaista tehtyä ja nähtyä. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  4 tuntia sitten, Vieras: Aina innokas oppimaan kirjoitti:

  Koskas kokeneita lähihoitajia aletaan muuntokouluttamaan sairaanhoitajiksi. Monella lh:lla jo nyt tietoa ja taitoa lähes sh:n pätevyyden verran. Paljon on tullut erilaista tehtyä ja nähtyä. 

  Onhan näitä linjoja ollut jo kauan. Ei suoraan muuntokoulutuksen nimellä, mutta työn ohella tapahtuva monimuoto-opiskelu on tähän hyvä polku.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...