Jump to content
MAINOS

Vuoden Suuhygienisti ja Vuoden Hammashoitaja valittu


Hoitajat.net
 Share

Suun Terveydenhoidon Ammattiliitto STAL ry on valinnut Vuoden Suuhygienistiksi Oili Kalevan Iistä ja Vuoden Hammashoitajaksi Kirsi Nukarin Ylivieskasta.

Vuoden Suuhygienisti

Vuoden Suuhygienisti Oili Kaleva valmistui 1991 Oulun Terveydenhuolto-oppilaitoksesta hammashuoltajaksi. Hän on työskennellyt Haukiputaan hammaslääkäriasemalla vuodesta 2007.

– Edelleen joka helekutin aamu on mukava mennä sinne töihin, kertaakaan ei ole tympäissyt. Se tuo rytmiä elämään, ja saan tehdä töitä ja raatailla ihmisten kanssa, kuvailee Oili Kaleva hyväntuulisesti työtään.
 
Vuonna 2012 Oili aloitti kampanjan, jossa energiajuomien myynti alle 16-vuotiaille kiellettäisiin. Oili Kaleva osoitti sitkeyttä ja tahtoa kiertäessään jokaisen myyntipaikan oman työnsä ohessa. Kampanja onnistui ja jokainen Iissä toimiva kioski, kauppa ja huoltoasema allekirjoittivat sopimuksen. Sitkeys palkittiin myös Vanhempainliiton taholta Arjen kasvatusteko- palkinnolla.
 
Oili Kalevalla on tyttö ja viisi poikaa. Vuonna 2014 äitienpäivänä hänelle myönnettiin  Suomen Valkoinen Ruusu ritarikunnan I luokan kultaristi. Perusteluna oli ”esimerkillinen kasvattaja ja turvallisen kodin luoja.”
 
Oili Kaleva on aktiivinen kunnallispolitiikko, jonka ansiosta esimerkiksi Ii:n hammashoitolassa tehdään työtä uusissa tiloissa.
 
”Oili on rohkea ja Suomalaista sisua omaava nainen. Sosiaalinen ja ulospäin suuntautunut joka ei pelkää tarttua puhelimeen ja soittaa vaikka korkeimmallekin virkamiehelle jotta asiat saataisiin hoidettua, kuvailevat työtoverit Oili Kalevaa.


– On ihanaa kun saa tällaisen maininnan omalta ammattikunnalta. Se antaa voimaa ja rohkeutta toimia edelleen suunterveydenhoidon hyväksi ja varsinkin ennaltaehkäisevässä toiminnassa, Oili Kaleva toteaa.
 
Vuoden Hammashoitaja
 
Vuoden Hammashoitaja Kirsi Nukari on työskennellyt vuodesta 2011 lähtien Peruspalvelukuntayhtymä Kalliossa, joka vastaa Alavieskan ja Sievin kuntien sekä Nivalan ja Ylivieskan kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä. Vuodesta 2014 alkaen Nukarin toimenkuvaan on kuulunut suun terveydenedistämisen suunnittelu ja koordinointi koko kuntayhtymän alueella.
 
– Arvostan tätä tunnustusta suuresti ja koen tämän olevan valtakunnallisesti merkittävä tunnustus ennalta ehkäisevän suun terveyden työn edistämiseen. Työhön, jossa tulokset näkyvät pitkällä aikavälillä yksilön ja yhteisön hyvinvointina.


Kirsi Nukarin energisyys paljastui heti alkumetreillä työpaikalla, jossa oltiin sitä mieltä että ”tätä tehopakkausta” ei saa päästää lähtemään muualle.

Keväällä 2012 Kirsi Nukari organisoi yläasteen 8-luokkalaisten kanssa ”Hymy-suu” näyttelyn, mikä keräsi tuhat päisen tutustujajoukon. Hänen toimestaan aloitettiin vuonna 2012 ksylitolipastillien käyttö varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen piirissä oleville lapsille. Kirsi Nukari toimii paikallisten suuhygienistien suunnittelu- ja toteutustiimissä, joka on ajantasaistanut ala- että yläasteilla toteutettavaa suun terveysneuvontaa.

 Vuodesta 2013 Kirsi Nukari on käynyt pitämässä oppitunteja suun terveydestä lähihoitajaopiskelijoille Jokilaakson ammattioppilaitoksessa. Kirsi Nukarille tärkeitä asioita ovat valistustyön lisäksi oma kehittyminen ja ammattiosaamisen päivittäminen sekä moniammatillisen yhteistyön ja verkostoitumisen lisääminen.
 
STAL ry on koulutettuja hammashoitajia ja suuhygienistejä sekä alan opiskelijoita edustava Tehyn yhteistyöjäsenjärjestö. Vuoden Hammashoitajan ja Vuoden Suuhygienistin valinnat julkistettiin torstaina 19.11.2015 Helsingissä Suun Terveys – Oral Health 2015 – tapahtuman avajaisten yhteydessä. Maamme suurin hammashoitajien ja suuhygienistien koulutustapahtuma järjestetään 19. -21.11.2015 Helsingin messukeskuksessa Hammaslääkäripäivien yhteydessä.
 

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...