Jump to content
MAINOS
 • Vuoden ensihoitaja


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: Hanna Raijas

  Vuoden ensihoitajaksi valittu sairaanhoitaja, TtM Juhani Seppälä, 62, on ensihoidon sosiaalisten asioiden asiantuntija. Hänen kädenjälkensä näkyy muun muassa ensihoitajille tehdyissä sosiaalisten hätätilanteiden ohjeissa.

  Tunnetuin sosiaalisiin hätätilanteisiin liittyvä menettelytapa on lastensuojeluilmoitus. Muutama vuosi sitten suunniteltiin vanhustensuojeluilmoitus ja nyt sosiaalisen tuen tarvetta arvioidaan ohjeistetusti kaiken ikäisille. Tarve sosiaalisten hätätilanteiden kehittämiselle havaittiin, kun Seppälä oli perehdyttämässä hätäkeskuspäivystäjiä Pelastusopistolla 2000-luvun alussa. Sosiaalisiin hätätilateisiin ei sitä ennen ollut vakiintuneita toimintatapoja. Ohjeiden ansioista ensihoitajien ja hätäkeskuspäivystäjien valmiudet hoitaa sosiaalisia hätätilanteita parantuivat

  Seppälän ura alkoi 1960-luvulla, jolloin hän liittyi Kouvolan puolivakinaiseen palokuntaan. 18-vuotiaana Seppälä pääsi ensimmäistä kertaa ambulanssiin, jossa hän työskenteli yli 25 vuoden ajan. Hätäkeskuslaitoksen sosiaali- ja terveystoimen asiantuntijana hän työskenteli 11 vuotta. Seppälä on opiskellut myös sosiaalityötä ja hän on vaikuttanut monissa aihetta käsittelevissä ensihoidon työryhmissä. Hän on kirjoittanut aiheesta myös alan oppikirjoihin. Ensihoidon opettajana hän on työskennellyt Pelastusopistolla ja toimii nykyään Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ensihoidon lehtorina.

  Vuoden ensihoitajan valitsevat ammattikorkeakoulujen ensihoidon opettajat, Suomen Anestesiologiyhdistyksen ensihoidon alajaos, Suomen Ensihoitoalan Liitto, Tehy ja Systole - ensihoidon erikoislehti. Vuoden ensihoitajan valinta julkaistiin SEHL:n kaksipäiväisten opintopäivien yhteydessä Savonlinnassa.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...