Jump to content
MAINOS
 • Vuoden ensihoitaja auttoi kätilöt kentälle


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: Joni Hyyryläinen

  HUS Lohjan alueen ensihoidon kenttäjohtaja, vihtiläinen Janne Keto on valittu Vuoden ensihoitajaksi 2020.

  Janne Kedon merkittävä työpanos oli avainasemassa, kun HUS Lohjan sairaanhoitoalueella käynnistettiin ”Kätilö kentällä” -malli. Sen tavoitteena on tehdä ensihoidon tehtäväksi tulleista sairaalan ulkopuolisista synnytyksistä mahdollisimman turvallisia. Mallissa kätilö lähtee ensihoidon avuksi kentälle, jos synnytys sairaalan ulkopuolella näyttää todennäköiseltä.

  Ehdotus Kedon valinnasta Vuoden ensihoitajaksi tuli sairaalan sisältä. HUS Lohjan sairaalan Naisten - ja lastentautien tulosyksikkö, synnytysosaston johto, lähiesimiehet ja kätilöt asettuivat ehdotuksen taakse yksimielisesti. 

  – Janne Keto sai sinnikkäällä yrittämisellä ja perusteluilla luvan JET-tehtävälleen, joka oli kokoluokassaan merkittävästi tavanomaista laajempi ja mittavampi. Tarvittiin lukuisia lupia, yhteistyötä, kokouksia sekä moniammatillista hyväksyntää tulosyksikkörajojen yli, jotta ”Kätilö kentällä”-kokeilu mahdollistui.

  Kätilö kentällä -pilotti suunniteltiin, valmisteltiin ja toteutettiin yhteistyössä Lohjan sairaalan synnytysosaston sekä alueen ensihoidon kanssa. Vajaan puolentoista vuoden mittainen kokeilu päättyi vuodenvaihteessa, jonka jälkeen ”Kätilö kentällä” -malli on jatkunut toistaiseksi.

  Vuoden ensihoitaja valittiin kymmenennen kerran. Valinnan tekevät ensihoidon opettajat, ensihoitolääkärit, Suomen Ensihoitoalan liitto, Tehy ja Systole ensihoidon erikoislehti.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...