Suomen yliopistolliset sairaanhoitopiirit ovat solmineet yhteistyösopimuksen asiakaslähtöisten terveyspalveluiden kehittämiseksi digitaalisia ratkaisuja hyödyntämällä.
Kansalaisille, potilaille ja ammattilaisille suunniteltavien digitaalisten terveyspalveluiden kehittämishankkeessa ovat mukana Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä hankkeen koordinoijana toimiva HUS. Yliopistollisten sairaanhoitopiirien väestövastuu- ja vaikutusalueeseen kuuluvat kaikki suomalaiset.
Yliopistolliset sairaanhoitopiirit ovat hakeneet ”Virtuaalisairaala 2.0” -hankkeeseensa rahoitusta hallitusohjelmaan liittyvästä ”Digitalisoidaan julkiset palvelut” -kärkihankkeelta vuosille 2016-2018. Virtuaalisairaala-hanke on mukana sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnon kansallista yhteistyötä valmistelevassa ja seuraavassa AKUSTI-foorumissa. Hankkeessa tehdään yhteistyötä alueiden perustason terveydenhuollon, sairaanhoitopiirien, erityisvastuu- ja sairaanhoitoalueiden, tutkimuslaitosten sekä potilasjärjestöjen kanssa. Hankkeella tuetaan myös sosiaali- ja terveyspalveluista vastuullisten maakuntien kykyä järjestää asiakaslähtöisiä palveluja.
Omahoitoa ja hoitopolkuja
Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeessa kehitetään ja tuotetaan motivoivia omahoidon ja -seurannan palveluita, hoitopolkuihin kytkeytyviä digitaalisia palveluita kansanterveyden kannalta suurille ja kasvaville potilasryhmille sekä tukipalveluita potilaiden omaisille. Palveluiden vaikuttavuuden tutkimus on kiinteä osa kehittämisen mallia.
Sähköisten terveyspalveluiden avulla voidaan täydentää olemassa olevia kasvokkain tapahtuvia palveluita. Digitaaliset terveyspalvelut tarjoavat luotettavaa tietoa, opastavat sekä toimivat ajasta ja paikasta riippumattomasti. Tästä esimerkkinä toimii jo kaikille suomalaisille palveluita tarjoava Mielenterveystalo.fi -palvelu.
|
Recommended Comments
There are no comments to display.
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now