Jump to content
MAINOS

Viisi tehovinkkiä soittokellon käyttöön sairaalassa


Shutterstock

Hoitajat ovat yleensä todella kiireisiä. Jopa niin kiireisiä, että heillä ei usein ole aikaa syödä tai käydä edes vessassa. Joten eipä ihme, että soittokello on keksitty. Sen avulla on mahdollista saada kaiken kiireen keskellä hoitajien välitön huomio itseensä. Tässä käytännön vinkkejä, miten käyttää soittokelloa mahdollisimman tehokkaasti sairaalassa.

VINKKI #1: Istu tai makaa soittokellosi päällä. 
Tiedämme miten fyysisesti vaativaa on painaa sitä nappia, joten anna kehonpainosi hoitaa homma.

VINKKI #2: Paina sitä lujaa ja usein!
Soittokelloa ei voi koskaan painaa liian usein. Jos hoitajat olisivat sitä mieltä, että näin olisi, miksi he olisivat sinulle sellaisen antaneet? Älä nyt hassuja puhu! Joten paina sitä nappia ja katso kuinka hoitaja juoksee luoksesi kuin tuuli!

VINKKI #3: Muista, että olet ainoa potilas sairaalassa
Usein kuvitellaan, että hoitaja hoitaa myös muita potilaita. Jos sinä ajattelet sellaista, niin muista että sairaalassa on jokaista potilasta kohden yksi hoitaja!

VINKKI #4: Soita kelloa siitä huolimatta, että juuri poistuimme huoneestasi.
Kysyitpä keneltä hoitajalta tahansa, niin tämä on heidän rakkain syy palata huoneeseesi auttamaan sinua. Etenkin kolmannella tai neljännellä kerralla. Joten paina nappia, teet hoitajasi onnelliseksi!

VINKKI #5: Soita kelloa, koska kipulääkkeesi aika oli 25 sekuntia siten.
Jälleen kerran, olethan ainoa potilaamme! Ja kolmiolääkkeet ovat siinä mielessä vaativia, että niiden vaikutus lakkaa minuutin tarkkuudella.

Tuliko sinulle mieleen jokin hyvä vinkki jonka haluaisit jakaa? Lisää se kommentteihin!

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Guest Sari

Posted

Pidä nappi pohjassa koko ajan, jotta hoitaja ei pysty sitä kuittaamaan.

 

Guest Hoitsu

Posted

Soita hoitajakutsua vaikka hoitaja olisikin jo samassa huoneessa.

Guest Leena

Posted

Jos ei hoitaja vastaa hoitajakutsuun ensimmäisen 10 sekunnin aikana, on monessa paikassa seinässä houkutteleva punainen nappi, jota painamalla 3 sekuntia saa kokonaisen armeijan hoitajia ja lääkäreitä paikalle nopeasti pillit soiden. 

Guest Kipusisko

Posted

kannattaa myös soittaa noin 5 minuuttia ennen jokaista ruokailua ja kysyä milloin ruoka tulee... tai aina yhtä ihanaa on soittaa vessa-apua 5 minuuttia sen jälkeen kun on käyty kysymässä tarvitseeko apua...  varsinkin jos omaiset tulivat juuri silloin vierailulle...  tai voi vain myös kokeilla toimiiko kello...  usein... 

Guest Aaa että...

Posted

Tule potilaspaikallesi kävelyreissulta vain soittaaksesi soittokelloa ja ilmoittaaksesi hoitajalle että juomalasisi on tyhjä ja tarvitsee täydennystä... ai että...ihan sydäntä lämmittää..

Guest Trakeostomia

Posted

Ja varsinkin jos et pysty puhumaan, niin paina kelloa, odota että hoitaja saapuu huoneeseen ja ala sitten vasta kirjoittaa Kalle Päätalo mittaista asiaasi. Hoitajan kärsivällisesti vierelläsi odottaen viestisi valmistumista! :'D 

Julma

Posted

On myös voittajan valinta soittaa hätäkeskukseen, jos kelloon ei vastata heti.

Guest metuva

Posted

Kelloa kannattaa soittaa myös silloin, kun silmälasit pitää pestä. Liiallinen vaivaan olisi itse niitä pestä silloin, kun käy omatoimisesti vessassa.

Guest Miessairaanhoitaja

Posted

Soittokellon vaikutusta on hyvä myös tehostaa tauottomalla "hoitaja, onko täällä ketään hoitajaa?!" -toistelulla....

Guest kyypakkauksenkoko

Posted

Ja jos ei hoitaja siinä paikassa ilmesty, voi myös konsultoida omaisia. 

Guest Harrastuksiin kuuluu...

Posted

Soita kelloa ja pyydä päästä vessaan hetki sen jälkeen kun hoitaja on jakanut ruoan huoneesi kaikille potilaille...

Guest Tämäkin

Posted

Kerro että testaat toimiiko soittokello varmasti. Ja testahan voi toistivasti.

Guest :))))

Posted

jos hoitaja ei reagoi sinu kelloosi niin pyydä huonetoveria soittamaan myös omaansa.

Guest vau

Posted

Soita kelloa kysyäksesi paljonko kello on? Vaikka kello on seinässä nenäsi edessä.

 

Guest vau

Posted

Soita kelloa viiden minuutin välein ja sano joka kerta ettet todellakaan ole soittanut.

Guest Äshoo

Posted

Soita kelloa, ja ilmoita, että ruoka on nyt syöty.

Guest Hoitaja

Posted

Ainahan voi soittaa hätänumeroon jos potilaskello ei tuo hoitajaa huoneeseen välittömästi.

Guest Lunaatti

Posted

Katso suoraan hoitajaa silmiin, säilytä katsekontakti ja paina vielä nappia. Siitä me hoitajat myös nautimme!

Guest Örn

Posted

Jos hoitaja on huonetoverisi luona niin voit silti soittaa kelloa. Älä pyydä sermin ylitse hoitajaa tulemaan seuraavaksi sinun luoksesi. 

Guest MaRsU

Posted

Soita kelloa 5min kipulääkkeen saatuasi ja ilmoita, ettei lääke ole vieläkään auttanut.

Guest Tero

Posted

Kelloa kannattaa soittaa ihan vaan muistutuksena että potilas on olemassa ja miksi hoitajat ovatkaan töissä

Guest 5 tähden hotelli

Posted

Potilaana kannattaa myös muistaa että kipulääkkeen tarvetta ei kannata kertoa hoitajalle. Paljon mielekkäämpään on valittaa puhelimessa omaisille kuinka huonosti kipulääkkeitä olet saanut. Näin omaisesi saavat hyvän syyn soittaa hoitajalle ja haukkua sinun saamaasi hoidon tasoa. 

Guest Hoitsuvaan ☺️

Posted

Aina yhtä hauskaa on myös soittaa kelloa yhteisessä ruokapöydässä ja esittää, kuin ei tietäisi soittaneensa. Entistä hauskemmaksi sen tekee, kun voit seurata toisen hoitajan ryntäävän huoneeseesi, vaikka edellinen onkin jo sinut tuonut pöytään! 😄 On myös tärkeää saada hoitajat oppimaan täsmällisyyttä; jos yölääke on tuotava klo21, niin tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää että se tarkoittaa klo21, eikä esim.5 minuuttia myöhemmin. Juuri näitä tilanteita varten on myös hyvä, että hoitajakutsut on keksitty 👍😅

Guest 36v hoitajana

Posted

Nuo kaikki on koettu ja hyviksi havaittuja,  hoitajille kuuluu ne kahvitauko ja ruokatauko,  joskus on pakko haukata  jotain siinä omaisten ja potilaiden nähden, kun ei muualle ehdi/ voi mennä. Tietokone hommat kuormittavat myös paljon enemmän kuin koskaan ennen. Eipä sitä hoitajan kiirettä ymmärrä jollei ole sitä työtä koskaan tehnyt. Sapettaa kun aina moititaan. Suomessa erittäin hyvää hoitoa. Alalla 36v ollut

Guest Esa Mokki

Posted

6 tuntia sitten, Vieras: Tero kirjoitti:

Kelloa kannattaa soittaa ihan vaan muistutuksena että potilas on olemassa ja miksi hoitajat ovatkaan töissä

Se häiritsee muiden oikeaa hoitoa, jos toiset kilkuttelevat vain "muistuttaakseen itsestään". Katso vinkki #3.

Guest Hauskaa, mutta..

Posted

Tämä oli alkuun ihan hauskaa. Oikeasti. Hoitajat tarvitsevat vertaistukea ja kiireessä varmasti meinaa hermot revetä hölmöimmän kuuloisista napin painalluksista. Samaan aikaan esiin puskee syvälle juurtunut asenneongelma siitä, että potilaat tekisivät vain kiusaa nappia painamalla. Kummastuttaa, että kukaan ei ole puolustanut sanallakaan potilaan mahdollista omaa ajatus/ tunnemaailmaa sairaalassa olon hetkellä. Usea joutuu sairaalaan, ei pääse- luulisin. Monen hoitajan olisi hyvä mennä edes päiväksi itse sänkyyn makaamaan ja kuulostella miten oma mielenmaailma murtuu etenkin yksin omassa punkassasi hoitajien avun varassa maatessa, kun kukaan ei välttämättä välitä sinusta ihmisenä, vaan kohtelee ennemmin pakollisena työtehtävänä. Johan siinä painaa nappia pelkästä pelon ja unohduksen tunteesta, jotta joku huomaisi. Lisäksi joillakin vain on enemmän ongelmia selvitä tällaisessa tilanteessa. Koulutetaanko tällaisia asioita ollenkaan vai onko vanhentunut ammattikulttuuri niin vahva, että lapsi menee pesuveden mukana viemäriin?

Kyllä se potilas aistii, jos toista ei kiinnosta. Edes 5s läsnäolo olisi rauhoittanut jonkun parilta napinpainallukselta. Been there done that. Toivottavasti en enää ikinä joudu uudelleen sairaalaan. 

Guest "Hoitajan työ on kutsumus

Posted

Tätä juttua ja kommentteja lukiessa tulee mieleen, että kannattaa vaihtaa sitä työpaikkaa tai alaa. Mihin on jäänyt se ajatus, että potilas on ensimmäinen, sitten vasta hoitaja? Jokainen on itse hoitoalalle tullessaan ollut tietoinen työn vaativuudesta ja raskaudesta. Valittakaa työnantajalle, älkää antako potilaiden kärsiä siitä. Ehkä oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja huumorilla, mutta jossain menee se raja huumorinkin suhteen.

Julma

Posted

Olen myös aivan pöyristynyt. Tälläisiä juttuja kirjoitellaan avoimesti tänne potilasyhdistysten kattojärjestön vertaistukipalstalle. Nämä on varmaan niitä päihderiippuvaisia lääkevarkaita tai muita valehoitajia.

Kuva ei liity tapaukseen.

58bd0eec56db2_Screenshot2017-03-0609_25_14.jpg.1eb576c782839e86ab425c96fab6ed51.jpg

Guest Sari

Posted

Hyvä on huomioida myös lähimmäiset, muut potilaat huoneessa. Kannattaa soittaa kelloa heidänkin puolestaan. Ihan vaan varmistuakseen, että jokaiselle potilaalla on kaikki hyvin. Yksi yskäisy ja haukotuksen ääni...hoitaja paikalle. Josko samalla vielä saisi selville, että mikä sitä vieruskaveria vaivaa. Kannattaa soittaa silloinkin kelloa ja yrittää saada selvää. Kun et saa hoitajaa sitä kertomaan, kannattaa pommittaa vaan....

Guest Heli Hoitaja

Posted

Jos hoitaja ei silmänräpäyksessä ilmesty huoneeseesi, kun soitat, voit huoleti soittaa omaisille ja kertoa ettet ole kokopäivänä nähnyt ketään, etkä saanut ruokaa.

Guest LEIPÄTYÖ

Posted

"Tätä juttua ja kommentteja lukiessa tulee mieleen, että kannattaa vaihtaa sitä työpaikkaa tai alaa. Mihin on jäänyt se ajatus, että potilas on ensimmäinen, sitten vasta hoitaja? Jokainen on itse hoitoalalle tullessaan ollut tietoinen työn vaativuudesta ja raskaudesta. Valittakaa työnantajalle, älkää antako potilaiden kärsiä siitä. Ehkä oli kirjoitettu pilke silmäkulmassa ja huumorilla, mutta jossain menee se raja huumorinkin suhteen."

Joopa joo. Kyse ei ole hoitajan kiusaamisesta vaan töiden priorisoinnista. Joutava juoksutus on pois toisen potilaan oikean avuntarpeen hoitamattajättämisestä. Omaan napaan tuijottajat eivät ajattele että jollakin on todella hätä, kenties kyse hengestä. Ei hoitajilla ole aikaa olla seuralaisena. Eikä hoitotyö välttämättä ole mikään kutsumus, ammatti se on siinä kuin muutkin ja toimeentuloa sieltä ollaan hankkimassa. Ei pelkkä kutsumus elätä, laskut on maksettava ja lapset elätettävä. 

Guest Jepjep

Posted

Hyvä konsti on myös käydä napsauttamassa "läsnä" painike pohjaan ennenkuin painaa hoitaja painiketta. Palvelua saa huomattavasti nopeammin kuin yleensä.

Guest risu

Posted

omainen soittaa kelloa ja pyytää pöyhimään tyynyn ja antamaan potilaalle vettä , potilas on opettanut siis tämän älyvapaan omaisen samaan huviin ...

Guest Potilas on aina väärässä

Posted

Tämä voi järkyttää herkimpiä mutta kerron kuitenkin TOTUUDEN !! hoitajaa et näe juoksevan muuloin kun lissu huikkaa täällä on pullaa ! hoitaja kysyy 3 kertaa hienoistofroua von fyrkemdalilta  haluatko mehua leipää ja taas haluatko lisää mehua jne

minun kohdallani tunnin päästä joku kysyy haluaisitko vettä ei edes kysytä leivästä tai mehusta vesi on lämmintä ja e meni kaikki kun nielasin pillerini olisi vieläkin jano kukaan ei kysy haluatko vettä

kauhean kiireisiä hoitajia isutt puolitusinaa kopissa siellä puhutaan viikonlopun ryyppäämisestä ja nussimisesta

minun tiputuspullo on ollut vartin tyhjä lopulta joku lyllertää paikalle  makaan aikani koko 4 tuntia suurinosa hoitajista

on levittänyt persettään istumalla kopissa pari ulkolaista tekee lähes kaikki hommat  tarinaa voisi jatkaakkin,,

Guest Potilas

Posted

Tämä on ihan parasta mitä nykyään hoitajat tekee kun vuoro vaihtuu.

Jouduin Acutaan ja siellä petiin, En  vain ymmärrä mikä helvetti siinä on että muiden potilaiden asiat täytyy mölistä sellaisella volyymillä vuoron jatkajalle että sen kuulee myös muut. Kuulin niin sotuni ja tiedot siitä miksi minut oli otettu ja mitä tehty yms...

Että kun vuoro vaihtuu niin pitäkää se turpanne pienemmällä jos kerran on "raportti" tehtävä vuoron jatkajalle ja hei en ollut edes kovin lähellä teidän "tiskiänne".

Olaff

Posted (edited)

8 tuntia sitten, Vieras: Potilas kirjoitti:

Tämä on ihan parasta mitä nykyään hoitajat tekee kun vuoro vaihtuu.
Jouduin Acutaan ja siellä petiin, En  vain ymmärrä mikä helvetti siinä on että muiden potilaiden asiat täytyy mölistä sellaisella volyymillä vuoron jatkajalle että sen kuulee myös muut. Kuulin niin sotuni ja tiedot siitä miksi minut oli otettu ja mitä tehty yms...

Että kun vuoro vaihtuu niin pitäkää se turpanne pienemmällä jos kerran on "raportti" tehtävä vuoron jatkajalle ja hei en ollut edes kovin lähellä teidän "tiskiänne".


 

Tietosuojasta pitäisi pyrkiä pitämään huolta. Valitettavasti se ei kaikissa olosuhteissa vain ole mahdollista. Toki toinen vaihtoehto on, että asioitasi ei raportoida seuraavalle ja hoitosi vaarantuu sen takia.
 

Edited by Olaff
Guest Jee jee

Posted

Muista huutaa "hoitajaa!" samalla kun painat nappia

Guest Sini

Posted

Huomaa kyllä ettei hoitajilla saisi olla härskiä työhuumoria. Tuntuu olevan monille täysi tabu edelleen. Pitäisi niiata ja kiittää potilaita että armeliaasti suovat meidän tehdä töitä. 

Guest Millllll

Posted

Rämpytä kelloa kuin olisit hengenvaarassa, kun tyynysi on hieman huonossa asennossa.

Guest Nurse

Posted

No,jos peitto on huonosti tai tyyny niin soitto ja hoitaja tulee iloisena pöyhimään tyynysi🤪

Guest Kilikati

Posted

Voit myös tehostaa soittokellon ääntä huutamalla samassa nuotissa: "HOOOIIITAJAAAAA!!!"

Guest Tullaan, tullaan....

Posted

Kerro paskamaisille omaisillesi, ettei hoitaja ole käynyt koko päivänä, vaikka olet soitellut 5 minuutin välein...me hoitajat niin tykätään niistä rakentavista palautteista, mitä nämä omaankin elämäänsä turhautuneet omaiset antavat... ja tehkää yhdessä omaistenne kanssa koesoittoja, niin saa hoitajat lisää liikuntaa, mitä me tarvitsemmekin.... 😕

Guest Väsynyt hoitaja

Posted

Jos hoitaja ei tule heti paikalla niin soita omaisille ja kerro ettei sinua hoideta ja sinut on täysin laiminlyöty. Omaisten raivo- ja vihapuhelut ovat parhautta sillä tottakai he uskovat kaiken mitä heidän sairas omainen kertoo.

Guest Kyllästynyt...

Posted

5.3.2017 klo 17.02, Vieras: Harrastuksiin kuuluu... kirjoitti:

Soita kelloa ja pyydä päästä vessaan hetki sen jälkeen kun hoitaja on jakanut ruoan huoneesi kaikille potilaille...

Tai mikä vielä parempaa. Silloin kun hoitaja tuo ruoan sinulle, mutta ei ole tuonut vielä huonekavereille. 

Guest Hoitajaopiskelija

Posted

Kannattaa myös soittaa omaisille keskellä yötä ettei saa hoitoa. Varsinkin kun sitä soittokelloa ei ole edes käyttänyt. Sitten omainen voi soittaa hoitajalle.

Guest Ihana saada kiitosta...

Posted

12.3.2017 klo 10.47, Vieras: Potilas on aina väärässä kirjoitti:

Tämä voi järkyttää herkimpiä mutta kerron kuitenkin TOTUUDEN !! hoitajaa et näe juoksevan muuloin kun lissu huikkaa täällä on pullaa ! hoitaja kysyy 3 kertaa hienoistofroua von fyrkemdalilta  haluatko mehua leipää ja taas haluatko lisää mehua jne

minun kohdallani tunnin päästä joku kysyy haluaisitko vettä ei edes kysytä leivästä tai mehusta vesi on lämmintä ja e meni kaikki kun nielasin pillerini olisi vieläkin jano kukaan ei kysy haluatko vettä

kauhean kiireisiä hoitajia isutt puolitusinaa kopissa siellä puhutaan viikonlopun ryyppäämisestä ja nussimisesta

minun tiputuspullo on ollut vartin tyhjä lopulta joku lyllertää paikalle  makaan aikani koko 4 tuntia suurinosa hoitajista

on levittänyt persettään istumalla kopissa pari ulkolaista tekee lähes kaikki hommat  tarinaa voisi jatkaakkin,,

Onneksi olet ollut sairaalan ainoa potilas. Me hoitajat tietenkin mieleluummin istumme toimiston koneilla TEKEMÄSSÄ TÖITÄ, sen sijaan että olisimme potilastyössä.  Valitettavasti sitä koneella tehtävää hommaa on paljon ja tämän lisäksi keskeytyksiä tulee jatkuvasti.

Ja ainakin minä juoksen töissä. Ja paljon. Enkä suinkaan pullan perässä. 

Guest Radi

Posted

Radisti :)

Meikä vanhana radistina rupeisin sähköttään morsetuksella Qtc , kuuntelen. Ja …---... 

Guest Anna-Elisa

Posted

Kannattaa soittaa kelloa juuri silloin kun hoitaja on tarkistamassa lääkkeitä ja muistuttaa: "Minun pitäisi saada ne aamulääkkeet".

Tällaiset muistutukset on niin hyviä, koska muutenhan me kokonaan unohdettaisiin nämä asiat. Ai että potilaille pitäisi antaa lääkettäkin. Herranen aika. 

Guest Anna-Elisa

Posted

Toinen ääripää ovat ne, jotka eivät soita sitä kelloa vaikka mikä olisi. Sitten kun menen huoneeseen, tulee motkotusta siitä, kuinka on kärvistelty kipujen kanssa hyvän aikaa ja suukin on kuiva kun ei ole vettä saatu. Voi kun sitä ajatustenlukutaitoa ei ole kehittynyt vieläkään, eikä mahdollisuutta käydä joka välissä kysymässä, onko kaikki hyvin vai tarvitseeko jotain. Potilaalla itselläänkin on vastuu ilmouttaa, jos jokin on huonosti. 

Guest Niin tuttua

Posted

Katso hoitajaa tiukasti suoraan silmiin ja soita kelloa. 

Guest Huoh

Posted

Huonekaveri soittaa kelloa ja pyytää kipulääkettä. Kun hoitaja on sen tuonut ja poistunut huoneesta, soita sitten kelloa ja pyydä itsekin kipulääkettä.

Guest Tintti

Posted

Koska potilaita kehoitetaan liikkumaan, niin tee se-mutta mene sitten huoneeseesi soittamaan kelloa, vaikka olisit voinut tulla kävellessäsi sanomaan asiasi hoitajille. Siksihän sinulla on kello!

Guest Kohta eläkkeellä

Posted

Olet juuri käynyt WC:ssä ja omaiset tulevat vierailulle, nyt kannattaa heti soittaa hoitaja paikalle viemään WC:hen kun ei ole koko päivänä päässyt



Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Lisää ajankohtaisia

    • Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ensihoitajat ovat valmistaneet tänä jouluna koskettavan ja tunnelmallisen joulutervehdyksen, joka tuo joulun sanoman lähelle sydäntä.
      Tulkinta klassisesta Varpunen jouluaamuna -kappaleesta on huolellisesti toteutettu ja henkii lämpöä, yhteisöllisyyttä sekä kiitollisuutta. Tämä video on kaunis osoitus ensihoidon henkilöstön omistautumisesta, inhimillisyydestä ja luovuudesta – myös kiireisen arjen keskellä. Katso, kuuntele ja nauti.
       
      Lue lisää...
    • Hoitajien kokemaa väkivaltaa näkyväksi tekevä #Nyrkkisääntö-kampanja käynnistyi maanantaina. Yksi koskettavimmista kampanjan videoista löytyy kauneusvaikuttaja Rita Jokisen TikTok-kanavalta.
      Rita kertoo videolla miksi kampanjan aihe menee hänellä tunteisiin.

      – Olen miettinyt sitä, että mun työ on jutella teille täällä mukavia ja näyttää nättejä meikkitutoriaaleja, kun samoihin aikoihin mun sisko on ollut hoidettavana sen jälkeen kun hän on tullut pahoinpidellyksi töissä.

      Rita sanoo, että siksi osallistuminen kampanjaan oli hänelle erityisen tärkeää ja vähintä mitä voi tehdä. Hän kehottaakin kaikkia osallistumaan Nyrkkisääntö-kampanjaan.
      Katso koskettava video:
      Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Lisää kampanjasta osoitteessa www.nyrkkisääntö.fi
      Lue lisää...
    • IT'S CRAZY, IT'S PARTY, IT'S HÄÄRIJÄ. GO KÄÄRIJÄ! 💚
      Lue lisää...
    • Podcastit eivät pelkästään viihdytä, vaan tarpeen tullen tehostavat myös ajankäyttöä. Kuuntele kävelyllä, salilla, sohvalla tai vaikkapa työmatkalla. Tässä muutama ajankohtainen podcast teille hoitajille. Onko joku näistä suosikkisi? Tiedätkö hyvän alan podcastin, jota ei tässä ole mainittu? Vinkkaa meille kommenteissa!
      FaliSvart
      FaliSvart podcastissa pureudutaan hoitoalaan sekä yhteiskunnallisiin aiheisiin rennolla otteella. Tässä podcastissa kuuluu moninainen hyvinvointialan kokemus, kun ääneen pääsee sote-alan moniottelijat, lähihoitaja/hieroja/sairaanhoitaja duo Marko Fali ja Tico Svart! Yhdessä tämä kaksikko paneutuu päivän polttaviin aiheisiin sekä hoitoalan kummallisuuksiin jakso kerrallaan näkemyksiään säästelemättä.

      Meidän vuoro
      Meidän vuoro on Tehyn podcast siitä, millaisia tarinoita- ja todellisuuksia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan. Sarjassa ääneen pääsevät sote-alan työntekijät ja muut asiantuntijat.

      Ensihoitoa ja geriatriaa
      Tässä podcastissa Tiia Raitmaa, akuuttilääketieteeseen erikoistuva geriatrian erikoislääkäri sekä sairaanhoitaja ja hoitotason ensihoitaja Aapo Liukko keskustelevat eri aiheista. Jaksot sopivat niin terveydenhuoltoalan ammattilaisille, kuin myös täysin maallikoillekin.

      Kätilön kahvitunti
      Kätilön kahvitunnilla keskustellaan rennosti mutta rohkeasti naisen elämänkaaren eri vaiheista: lisääntymisterveydestä, hedelmällisyydestä, lapsettomuudesta, raskaudesta, synnytyksestä ja vanhemmuudesta. Keskustelussa myös seksi, seksuaalisuus sekä arkaluontoisia asioita ja tabuja. Podcastin takana ovat kätilöt Heidi Eloranta ja Ulla Karhu.

      Ensihoidon ja PelastustyönCast
      Podcast kuvaa sairaalan ulkopuolisen sosiaali-ja terveystoimen, ensihoidon sekä pelastustoimen tehtäväkenttää ja arjen onnistumisia ja haasteita. Vakiojäseniä ovat ensihoidon lehtori, Marko Tolonen, ensihoidon kenttäjohtaja Marko Kolula sekä ensihoitaja, lääkäri Anssi Saviluoto.

      Miekö miepä
      Miekö miepä -podcast sarjassa keskustellaan psykiatrisen sairaanhoitajan Sami-Petteri Asikaisen johdolla muun muassa riippuvuuksista, seksuaalisuudesta, monikulttuurisuudesta, kehonkuvasta, nuorista ja kulttuurin tuomasta hyvinvoinnista. Podcast-sarjan vieraina on Siun soten ammattilaisia, kokemusasiantuntijoita sekä kolmannen sektorin toimijoita.

      Hyvinvoiva terveydenhuolto
      Laurea-amk:n podcast on toteutettu Euroopan Sosiaalirahaston tuella osana Hyvinvoiva terveydenhuolto -hanketta.

      Laurea-ammattikorkeakoulu · Hyvinvoiva terveydenhuolto -podcast jakso 1: Digitalisaatio ja kokeilukulttuuri
      Lue lisää...
    • ARMOTONTA MENOA – hoivatyön lauluja on koskettava ja tumman huumorin sävyttämä dokumentaarinen lauluelokuva suomalaisen vanhushoivan tilasta. Elokuvan tarinoissa seurataan lähihoitaja Tiinaa Hämeenlinnassa, eläkeläisiä Kaavilla ja vanhushoivan digiloikkaa Helsingissä.
      Elokuva voitti helmikuun alussa DocPoint -festivaalin parhaan kotimaisen elokuvan palkinnon ja festivaalin yleisöpalkinnon. Festivaalin jury kiitti elokuvaa ohjaustyön oivaltavuudesta ja syvälle ihmisyyteen pureutuvasta otteesta. Jury painotti, että hoivatyön haasteet eivät ole suomalaisen yhteiskunnan erityispiirre, vaan väestön ikääntymiseen liittyvät kysymykset koskettavat ympäri maailmaa.
      ”Armotonta menoa on vuoden paras dokumenttielokuva” – HS

      ”Elokuvan tärkein viesti on, että hoivatyön työntekijäpulaa ei ole mahdollista ratkaista, jos työolot eivät kerrotusta parane.” – Savon Sanomat
      Näytökset
      Finnkino Kuvakukko Kuopio Kino Iiris Lahti Kino Aurora Jyväskylä Kino Metso Jyväskylä Kysy myös ryhmäalennuksia.
      Lue lisää...
×
×
  • Create New...