Jump to content
MAINOS
 • Vappuhupi voi koitua kohtaloksi - älä vedä vappupallon heliumia henkeen!


  Hoitajat.net
   Share

  Vaikka helium nostaa ilmapallon ilmaan turvallisesti, sen vetäminen henkeen voi olla hyvin vaarallista. Oikein käytettynä helium ei ole vaarallinen kaasu. Se on ominaisuuksiltaan erittäin kevyt, palamaton, myrkytön, väritön ja hajuton kaasu.

  Heliumin hengittämiseen liittyy kuitenkin suuri turvallisuusriski. Heliumia ei saa vetää henkeen – edes piloillaan Aku Ankka -äänen aikaansaamiseksi – sillä sen hengittäminen voi olla hengenvaarallista. Kun ihminen hengittää pelkkää heliumia, se syrjäyttää hapen keuhkoista. Tällöin elimistön hapensaanti vähentyy tai pahimmillaan estyy kokonaan. Heliumkaasun hengittäminen voi johtaa tajuttomuuteen ja pahimmillaan jopa kuolemaan. Heliumia hengittänyt voi tukehtua äkkiarvaamatta, sillä helium estää normaalin hengitysrefleksin. Jo muutama sisäänhengitys voi johtaa tukehtumiseen henkilön sitä itse tajuamatta. Myös äkillinen liikuntakyvyn menetys ja tajunnan menetys ovat mahdollisia.

  Ensiapuohjeet: Jos henkilö osoittaa hapenpuutteen oireita, tarkista hengittääkö henkilö itsenäisesti. Tarvittaessa aloita hätäensiapu, soita hätäkeskukseen ja noudata sieltä annettuja ohjeita.

  Lisätietoja: 
  http://www.aga.fi/helium  

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Jonkinlainen pyörtyminen huonoon happeutumiseen liittyen lienee hyvin mahdollista jos oikein antaumuksella pallosta heliumia hengittelee, mutta olen hyvin hyvin skeptinen etteikö perusterveellä ihmisellä hiilidioksidin osapaineen nousuun liittyen hengitysrefleksi toimisi ja helium tuulettuisi keuhkoista pois. Pallo ei pysy huulilla enää tajunnan hämärtyessä. Täysin eri asia jos helium tulisi maskista tms välineestä joka jää kasvoille tajunnan alentuessa.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...