Jump to content
MAINOS

Vanhuspalvelujen laatua selvitetään yllätystarkastuksilla


Reportteri
 Share

Aluehallintovirastot tekevät tänä keväänä Valviran kanssa ennalta ilmoittamattomia tarkastuksia vanhustenhuollon ympärivuorokautisia palveluja tarjoaviin toimintayksiköihin kaikkien aluehallintovirastojen alueella. Tarkastettavat kohteet on valittu eri lähteistä saadun tiedon pohjalta riskinarvioinnin perusteella. Käynneillä pyritään mahdollisuuksien mukaan haastattelemaan myös asukkaita ja/tai heidän omaisiaan.

Tarkastusten yhtenä keskeisenä tavoitteena on selvittää, miten vanhusten itsemääräämisoikeus toteutuu toimintayksiköissä. Vanhustenhuollon valvonnassa on tullut esiin, että itsemääräämisoikeuden rajoittamista ei aina edes tunnisteta rajoittamiseksi.

Valvira ja aluehallintovirastot tiedottavat tarkastusten tuloksista alkukesästä. Vanhustenhuollon ympärivuorokautisia palveluja tarjoavissa toimintayksiköissä asuu noin 45 000 vanhusta. Toimintayksiköistä noin puolet on julkisen sektorin ja puolet yksityisen sektorin omistuksessa.

Lähde: Valvira

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Meillä vähennettiin kaksi asukaspaikkaa tarkastuksen seurauksena ja sen myötä yksi hoitaja, joten työtahti vain tiukkeni.

Link to comment
Share on other sites

Guest näin se menee

Posted

meillä vähennetään 3 paikkaa ja 2 hoitajan paikkaa jäädytetään sen myötä ?????

 

Link to comment
Share on other sites

Oon sitä mieltä että näitä vain enempikin. Paljastuu todellinen arki hoivakodeissa eikä ole aina niin siloteltuja pintoja kun ennakkoon ilmoitetaan.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...