Jump to content
MAINOS
 • Vanhuspalvelujen laatua selvitetään yllätystarkastuksilla


  Reportteri
   Share

  Aluehallintovirastot tekevät tänä keväänä Valviran kanssa ennalta ilmoittamattomia tarkastuksia vanhustenhuollon ympärivuorokautisia palveluja tarjoaviin toimintayksiköihin kaikkien aluehallintovirastojen alueella. Tarkastettavat kohteet on valittu eri lähteistä saadun tiedon pohjalta riskinarvioinnin perusteella. Käynneillä pyritään mahdollisuuksien mukaan haastattelemaan myös asukkaita ja/tai heidän omaisiaan.

  Tarkastusten yhtenä keskeisenä tavoitteena on selvittää, miten vanhusten itsemääräämisoikeus toteutuu toimintayksiköissä. Vanhustenhuollon valvonnassa on tullut esiin, että itsemääräämisoikeuden rajoittamista ei aina edes tunnisteta rajoittamiseksi.

  Valvira ja aluehallintovirastot tiedottavat tarkastusten tuloksista alkukesästä. Vanhustenhuollon ympärivuorokautisia palveluja tarjoavissa toimintayksiköissä asuu noin 45 000 vanhusta. Toimintayksiköistä noin puolet on julkisen sektorin ja puolet yksityisen sektorin omistuksessa.

  Lähde: Valvira

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Meillä vähennettiin kaksi asukaspaikkaa tarkastuksen seurauksena ja sen myötä yksi hoitaja, joten työtahti vain tiukkeni.

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest näin se menee

  Posted

  meillä vähennetään 3 paikkaa ja 2 hoitajan paikkaa jäädytetään sen myötä ?????

   

  Link to comment
  Share on other sites

  Oon sitä mieltä että näitä vain enempikin. Paljastuu todellinen arki hoivakodeissa eikä ole aina niin siloteltuja pintoja kun ennakkoon ilmoitetaan.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...