Jump to content
MAINOS
 • Valviralta uudet rekisteröitymisohjeet lähihoitajille


  Hoitajat.net
   Share

  Shutterstock

  Valvira on ehdottanut Sosiaali- ja terveysministeriölle, että niille lähihoitajille, jotka sosiaalihuollon ammattihenkilölain voimaantullessa 1.3.2016 olivat jo terveydenhuollon ammattihenkilörekisteri Terhikissä, merkittäisiin automaattisesti lähihoitajan nimikesuojaus myös sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteri Suosikkiin. Valvira tekisi merkinnän maksutta ilman erillistä hakemusta. 

  Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee sosiaalihuollon ammattihenkilölain muuttamista. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää ammattihenkilöiden rekisteröitymistä. Ennen hallituksen esityksen antamista ja asian eduskuntakäsittelyä ei ole täyttä varmuutta muutoksen sisällöstä. Valvira kuitenkin varautuu siihen, että kaikilta jo Terhikissä olevilta lähihoitajilta ei vaadita erillistä hakemusta Suosikkiin rekisteröitymiseksi. Lakiesityksen on tarkoitus tulla eduskunnan hyväksyttäväksi syksyyn 2017 mennessä.

  Uudet toimintaohjeet löytyvät Vaviran verkkosivuilta:

  http://www.valvira.fi/-/valviran-ohjeet-lahihoitajille-terhikissa-pitkaan-olleiden-lahihoitajien-kannattaa-odottaa-lainmuutosta

  Sosiaali- ja terveysministeriö sekä ammattiliitot ovat saaneet runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka kokevat tilanteen kohtuuttomaksi, sillä heidän on lain mukaan rekisteröidyttävä sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest että taas näin

  Posted

  Vatulointia tässäkin asiassa, tämmöiseksi on yhteiskunta näköjään muuttunut. Päätöksiä tehdään ja heti kohta niitä perutaan. Toki tässä asiassa järki voitti, mutta paljon turhaa työtä ja päänvaivaa on monelle aiheuttanut. Saavatkohan ihmiset rahansa takaisin...

  • Tykkää 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Itsehhän ehdin tehdä hakemuksen suosikkiin työnantajan vaatimuksesta elokuussa. Hakemus hyväksyttiin juuri ennen kuin tieto tuli että mahdolliset muutokset tulee. Nyt joudun maksamaan rekisteröitymis maksun ja odotella palautetaanko rahat takaisin. Että suututtaa.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...