Jump to content
MAINOS

Valviralta uudet rekisteröitymisohjeet lähihoitajille


Hoitajat.net
 Share

Shutterstock

Valvira on ehdottanut Sosiaali- ja terveysministeriölle, että niille lähihoitajille, jotka sosiaalihuollon ammattihenkilölain voimaantullessa 1.3.2016 olivat jo terveydenhuollon ammattihenkilörekisteri Terhikissä, merkittäisiin automaattisesti lähihoitajan nimikesuojaus myös sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteri Suosikkiin. Valvira tekisi merkinnän maksutta ilman erillistä hakemusta. 

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee sosiaalihuollon ammattihenkilölain muuttamista. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää ammattihenkilöiden rekisteröitymistä. Ennen hallituksen esityksen antamista ja asian eduskuntakäsittelyä ei ole täyttä varmuutta muutoksen sisällöstä. Valvira kuitenkin varautuu siihen, että kaikilta jo Terhikissä olevilta lähihoitajilta ei vaadita erillistä hakemusta Suosikkiin rekisteröitymiseksi. Lakiesityksen on tarkoitus tulla eduskunnan hyväksyttäväksi syksyyn 2017 mennessä.

Uudet toimintaohjeet löytyvät Vaviran verkkosivuilta:

http://www.valvira.fi/-/valviran-ohjeet-lahihoitajille-terhikissa-pitkaan-olleiden-lahihoitajien-kannattaa-odottaa-lainmuutosta

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä ammattiliitot ovat saaneet runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka kokevat tilanteen kohtuuttomaksi, sillä heidän on lain mukaan rekisteröidyttävä sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Guest että taas näin

Posted

Vatulointia tässäkin asiassa, tämmöiseksi on yhteiskunta näköjään muuttunut. Päätöksiä tehdään ja heti kohta niitä perutaan. Toki tässä asiassa järki voitti, mutta paljon turhaa työtä ja päänvaivaa on monelle aiheuttanut. Saavatkohan ihmiset rahansa takaisin...

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sites

Itsehhän ehdin tehdä hakemuksen suosikkiin työnantajan vaatimuksesta elokuussa. Hakemus hyväksyttiin juuri ennen kuin tieto tuli että mahdolliset muutokset tulee. Nyt joudun maksamaan rekisteröitymis maksun ja odotella palautetaanko rahat takaisin. Että suututtaa.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...