Jump to content
 •  

  Valviralta uudet rekisteröitymisohjeet lähihoitajille

  Hoitajat.net
  Shutterstock

  Valvira on ehdottanut Sosiaali- ja terveysministeriölle, että niille lähihoitajille, jotka sosiaalihuollon ammattihenkilölain voimaantullessa 1.3.2016 olivat jo terveydenhuollon ammattihenkilörekisteri Terhikissä, merkittäisiin automaattisesti lähihoitajan nimikesuojaus myös sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteri Suosikkiin. Valvira tekisi merkinnän maksutta ilman erillistä hakemusta. 

  Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee sosiaalihuollon ammattihenkilölain muuttamista. Muutoksen tavoitteena on selkeyttää ammattihenkilöiden rekisteröitymistä. Ennen hallituksen esityksen antamista ja asian eduskuntakäsittelyä ei ole täyttä varmuutta muutoksen sisällöstä. Valvira kuitenkin varautuu siihen, että kaikilta jo Terhikissä olevilta lähihoitajilta ei vaadita erillistä hakemusta Suosikkiin rekisteröitymiseksi. Lakiesityksen on tarkoitus tulla eduskunnan hyväksyttäväksi syksyyn 2017 mennessä.

  Uudet toimintaohjeet löytyvät Vaviran verkkosivuilta:

  http://www.valvira.fi/-/valviran-ohjeet-lahihoitajille-terhikissa-pitkaan-olleiden-lahihoitajien-kannattaa-odottaa-lainmuutosta

  Sosiaali- ja terveysministeriö sekä ammattiliitot ovat saaneet runsaasti yhteydenottoja lähihoitajilta, jotka kokevat tilanteen kohtuuttomaksi, sillä heidän on lain mukaan rekisteröidyttävä sekä terveydenhuollon että sosiaalihuollon ammattihenkilörekistereihin.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest että taas näin

  Posted

  Vatulointia tässäkin asiassa, tämmöiseksi on yhteiskunta näköjään muuttunut. Päätöksiä tehdään ja heti kohta niitä perutaan. Toki tässä asiassa järki voitti, mutta paljon turhaa työtä ja päänvaivaa on monelle aiheuttanut. Saavatkohan ihmiset rahansa takaisin...

  • Tykkää 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Joopajoo

  Posted

  Itsehhän ehdin tehdä hakemuksen suosikkiin työnantajan vaatimuksesta elokuussa. Hakemus hyväksyttiin juuri ennen kuin tieto tuli että mahdolliset muutokset tulee. Nyt joudun maksamaan rekisteröitymis maksun ja odotella palautetaanko rahat takaisin. Että suututtaa.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...