Jump to content
MAINOS
 •  

  Valviralla yli tuhat terveydenhuoltoa koskevaa valvonta-asiaa vuonna 2020

  Hoitajat.net
  Kuvtuskuva: Envato

  Valvira otti vuonna 2020 selvitettäväkseen yli tuhat terveydenhuoltoa koskevaa valvonta-asiaa. Valtaosa niistä oli kanteluja tai Valviralle saapuneisiin ilmoituksiin perustuvia. 

  Merkittävä osa valvonta-asioista on työnantajien ilmoituksia terveydenhuollon ammattihenkilöistä, joiden epäillään vaarantavan potilasturvallisuutta, mutta joiden aiheuttamaan riskiin ei pystytä riittävästi vaikuttamaan työnantajan omilla toimenpiteillä.

  - Jos on riski, että ammattihenkilö vaarantaa potilasturvallisuuden, täytyy tämä ensin pyrkiä hoitamaan omavalvonnan keinoin. Valvira antaa työnantajille ohjausta ammattihenkilöitä koskevissa tilanteissa, kertoo ryhmäpäällikkö Kirsi Liukkonen.  

  Työnantajien lisäksi ammattihenkilöitä koskevia ilmoituksia tulee esimerkiksi muilta ammattihenkilöiltä, apteekeilta ja viranomaisilta. Ilmoitukset voivat myös koskea laajemmin terveydenhuollon toimintayksikön toimintaa ja sen omavalvonnan puutteita.

  Ratkaistujen terveydenhuollon valvonta-asioiden määrä oli viime vuonna lähes edellisen vuoden tasolla. Ratkaistuja asioita oli 1033. Vuonna 2019 vastaava luku oli 1041.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...