Jump to content
MAINOS
 • Valvira: Oppisopimusopiskelija voidaan laskea mukaan henkilöstömitoitukseen tietyin edellytyksin


  Hoitajat.net
   Share

  Lähihoitajaksi opiskeleva oppisopimusopiskelija voidaan tietyin edellytyksin laskea mukaan henkilöstömitoitukseen vanhusten tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa, kertoo Valvira tiedotteessaan. Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että opiskelijalla on työsopimus toimintayksikön kanssa sekä opintojen kautta hankittu riittävä osaaminen.

  Työnantajan tehtävä on vanhuspalvelulain mukaisesti arvioida, milloin oppisopimusopiskelijan osaaminen hoidon ja huolenpidon tehtävissä on riittävää, jotta hänet voidaan laskea mukaan henkilöstömitoitukseen. Osaamista on arvioitava suhteessa tutkinnon perusteisiin, ammattihenkilölainsäädännön edellyttämään osaamiseen ja työpaikan osaamistarpeisiin. Vastuu opiskelijan riittävästä osaamisen arvioinnista on aina työnantajalla. Opiskelijan työskentely yksin työvuorossa on lain vastaista.

  Oppisopimusopiskelijan tekemä siivous, pyykki- tai ruokahuolto tai muut välilliset tehtävät opintojen edellyttämän tuntimäärän ohella lasketaan välilliseen työhön.

  Valvontaviranomaiset käyttävät näitä ohjeita lakisääteisen henkilöstömitoituksen valvonnan pohjana.

  Vähimmäishenkilöstömitoituksesta iäkkäiden henkilöiden tehostetussa palveluasumisessa ja pitkäaikaisessa laitoshoidossa säädetään vanhuspalvelulaissa (finlex.fi). Laki edellyttää toimintayksikössä henkilöstöä, jonka määrä, koulutus- ja tehtävärakenne vastaavat yksikön palveluja saavien iäkkäiden henkilöiden määrää ja heidän toimintakykynsä edellyttämää palvelun tarvetta ja joka turvaa heille laadukkaat palvelut.

  Lähde: Valvira

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  MAINOS
×
×
 • Create New...