Jump to content
MAINOS
 •  

  Valokuvanäyttely nostaa hoitotyöntekijät esiin kuvissa ja koskettavissa tarinoissa

  Hoitajat.net

  Rajala Galleryyn avattu näyttely "Kasvokkain – tarinoita ihmisen ja työn arvosta" on taiteilija Meeri Koutaniemen ja Tehyn yhteinen puheenvuoro hoitotyön ja varhaiskasvatuksen tekijöiden arvostuksen puolesta.

  Näyttely tuo esiin ammattilaiset, joiden merkitys on käynyt selväksi kuluneen vuoden aikana, mutta joiden arvostus ei näy palkkauksessa eikä siinä, että alan suuret ja alati kärjistyvät haasteet otettaisiin tosissaan. Teokset ovat esillä nyt ensimmäistä kertaa. Ne koostuvat valokuvista ja niissä esiintyvien omista tarinoista.

  Se, että saa olla elämän päättymisen hetkellä läsnä ihmisen rinnalla, tuntuu suurimmalta kunnialta, jonka hoitaja voi työssään kohdata.” Näin kertoo Anna. Hän on yksi kuudestatoista hoitotyön ja varhaiskasvatuksen ammattilaisesta, jotka avaavat näyttelyssä työtään ja sen tärkeyttä itselle ja yhteiskunnalle.

  Koutaniemen valokuvat ja ihmisten omat tarinat vievät henkilökohtaiselle tasolle, josta löytyy syvempi yhteiskunnallinen viesti: mikä arvo näillä ammattilaisilla on ja mitä olemme siitä valmiita maksamaan.

  – Valokuvanäyttely antaa mahdollisuuden kohdata kasvokkain mahdollisimman monta aitoa henkilötarinaa. Kun kuvaan astuu ihminen, joka kertoo työnsä merkityksestä itselleen ja yhteiskunnalle, aukeaa alan todellisuus uudella tavalla. Se, kuinka vaativaa työtä nämä ihmiset tekevät ja kuinka tärkeää on, että he jaksavat työssään, kertoo valokuvaaja Meeri Koutaniemi.

  Näyttely nostaa esiin myös yhteiskunnallisen arvoristiriidan. Hoitotyöntekijöitä arvostetaan puheissa, mutta arvostus ei näy palkkauksessa tai siinä, että alan todella suuret ja alati kärjistyvät haasteet otettaisiin tosissaan.

  – Tietoa ja tilastoja hoitoalan huonoista työoloista, heikosta palkkatasosta ja hoitajakadosta on valtavasti. Tilanne on kärjistynyt niin, että ongelmia ei enää paikata pienillä korjausliikkeillä. Tarvitaan isompaa muutosta ja vaikuttavin keino on raha. Suomi tarvitsee päättäjiä, jotka haluavat pelastaa tämän maan sote-palvelut, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

  Lisää näyttelystä: kasvokkain.fi


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.