Jump to content
 •  

  Uusittu ensihoitoasetus parantaa palvelujen yhdenvertaista saatavuutta

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Shutterstock

  Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa ensihoitoa koskevan lainsäädännön valmistelusta ja ohjaa sekä valvoo toimintaa yleisellä tasolla. Nyt se päivitti ensihoidon palvelutasopäätöksen laatimista koskevat säännökset, jotka tulevat voimaan vuoden 2018 alusta.

  Uutena mahdollisuutena asetukseen on lisätty ensihoitoyksikkö, jossa on yksi hoitotason ensihoitaja. Tämän yhden hengen yksikön tehtäviin kuuluu potilaan hoidon tarpeen arviointi, välittömän hoidon aloittaminen ja muiden ensihoitopalveluiden yksiköiden tukeminen. Tämä yksikkö ei kuljeta potilaita. 

  Ensihoitopalvelun hälytystehtävät jaetaan edelleen neljään kiireellisyysluokkaan. Uudistetussa palvelutasopäätöksen mallissa kriteerit muodostetaan valtakunnallisesti yhtenäisellä tavalla, ja ne perustuvat Suomen Ympäristökeskuksen taajamaluokitukseen. Riskialueet on jaettu neljään alueluokkaan, joita ovat ydintaajama, muu taajama, asuttu maaseutu ja muut alueet. Uusien kriteerien avulla parannetaan alueellista riskinarviomekanismia. Lääketieteelliset perusteet potilaiden tavoittamisesta pysyvät ennallaan.

  Ensihoitopalvelun tavoittamisajat valmistellaan aiempaan verrattuna isommilla alueilla, erityisvastuualueittain ensihoitokeskusten johdolla. Ensihoitopalvelun järjestämisvastuu säilyy sairaanhoitopiirillä, joka tekee päätöksen palvelutasosta.

  Ensihoitopalvelun henkilöstön kelpoisuusvaatimukset säilyvät ennallaan.

  Lisätietoja


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...