Jump to content
MAINOS
 • Uusi teknologia parantaa potilaiden jatkohoitoa kotona


  Hoitajat.net
   Share

  Kuvituskuva.

  HUS on aloittanut yhteistyön Nokian kanssa luodakseen aivan uudenlaisia tapoja seurata potilaiden elintoimintoja sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Ensimmäisenä kehityskohteena on aivoinfarktista toipuneen potilaan seuranta uuden infarktin estämiseksi.

  Aivoinfarktipotilaalle kolme ensimmäistä kuukautta sairaalahoidon jälkeen ovat ratkaisevia uuden aivoinfarktin estämisen kannalta, jolloin riski saada uusi aivoinfarkti on suurimmillaan.
   
  - Yhteistyö Nokian kanssa tarjoaa meille mahdollisuuden seurata potilaan elintoimintoja, mikä parantaa mahdollisuuksiamme estää aivoinfarktin uusiutuminen, kertoo HYKS Neurologian linjajohtaja Nina Forss.
   
  Pian alkavassa pilottitutkimuksessa tarjotaan sairaalasta kotiutuville potilaille laitteet, joilla monitoroidaan aivoinfarktin riskitekijöitä, kuten verenpainetta ja sydämen sykettä. Potilaita rekrytoidaan tutkimukseen mukaan loppukesästä.
   
  - Tavoitteena on selvittää, miten hyvin potilaiden elinjärjestelmien toimintaa voidaan seurata etänä. Jatkossa voimme toivottavasti parantaa potilaan pitkäaikaisennustetta uusien menetelmien avulla. On mahdollista, että tulevaisuudessa pystyisimme ennakoimaan uhkaavan uuden aivoinfarktin.
   
  - Yhteistyö Nokian kanssa on meille arvokasta, koska pääsemme etulinjassa kehittämään seurantajärjestelmää, jonka avulla tunnistamme juuri ne riskitekijät, jotka aivoinfarktipotilaan jälkihoidossa tulee tunnistaa.
   
  HYKS Neurologia kehittää aktiivisesti aivoinfarktipotilaan jälkihoitoa
   
  Ensimmäiset kuukaudet aivoinfarktin jälkeen ovat ratkaisevia myös potilaan kuntoutumisen kannalta, sillä aivojen uudelleen muovautuminen on herkimmillään ensimmäisten viikkojen aikana vaurion jälkeen.
   
  - Siksi aivoja pitää stimuloida monella tapaa juuri silloin huomioiden potilaan lähtötaso. Pahinta on, jos potilas jää vain makaamaan sänkyyn, eikä sopivan haasteellista kuntoutusta pystytä järjestämään oikea‐aikaisesti sanoo Forss.
   
  HYKS Neurologia on tutkinut yhteistyössä Aalto‐yliopiston aivotutkimusyksikön kanssa aivoinfarktin vaikutuksia aivojen toimintaan.
   
  - Olemme havainneet, että aivoinfarktipotilaat tarvitsevat yksilöllistä kuntoutusta. Kuntoutus, mikä hyödyttää yhtä potilasta, ei välttämättä auta toista ollenkaan. Siksi on oleellista kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan potilaskohtaisesti arvioida aivojen toiminnanmuutoksia vaurion jälkeen.
   
  Nokian kanssa toteutettavaa järjestelmää testataan HYKS Neurologiassa parhaillaan rakennettavassa Aivotalossa, joka mahdollistaa potilaan yksilöllisen jälkiseurannan ja kuntoutuksen virtuaaliklinikassa.
   
  - Aivotalossa jaamme tietoa potilaille ja omaisille aivoinfarktista sekä sen riskitekijöistä ja hoidosta. Voimme olla sitä kautta yhteydessä potilaaseen ja esimerkiksi seurata, että lääkitys pysyy oikeanlaisena.
   
  Aivotaloon rakennetaan myös aivan uudenlaisia motivoivia kuntoutusohjelmia yhteistyössä Kuntoutustalon kanssa.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...