Jump to content
MAINOS
 •  

  Uusi koronaohje sote-alalle julkaistu

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Työterveyslaitoksen uusi koronaohje sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työpaikoille antaa toimintaohjeita työnantajalle covid-19-riskinarvioinnin tueksi. Ohje keskittyy työntekijöiden altistumisen ehkäisyyn, ohjeistukseen altistumis- ja tartuntatilanteissa sekä epäiltäessä ammattitautia. Ohje koskee myös kotihoidon työpaikkoja.

  Työnantajalla on velvollisuus arvioida henkilöstön riski saada koronavirustartunta. Riskien arvioinnissa on huomioitava työn tekemiseen liittyvien riskien lisäksi myös muut tilanteet työpaikalla kuten tauot.  Turvaväleistä on huolehdittava ja kasvomaskien käytön tarve on arvioitava myös taukojen aikana, ja tarvittaessa taukoja voidaan porrastaa.

  Työterveyslaitoksen asiantuntijat ovat laatineet ohjeen yhdessä sote-alan järjestöjen Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin, Tehy ry:n, Hyvinvointiala Hali ry:n, Lääkäriliiton, KT Kuntatyönantajien ja sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Ohjeen laadinta katsottiin tarpeelliseksi pandemian pitkittyessä ja uusien helpommin tarttuvien virusmuunnosten levitessä. Kun riskinarviointi ja sen edellyttämät toimenpiteet tehdään kaikilla sote-työpaikoilla, ehkäistään niin henkilöstön kuin asiakkaiden tartuntoja. Myös THL on ollut mukana ohjetta kommentoimassa. 

  Ohje sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle covid-19 riskien arvioinnin tueksi


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...