Jump to content
MAINOS

Työnantajan on tarkistettava työntekijän ammatinharjoittamisoikeus


Hoitajat.net
 Share

Työnantajien on varmistettava työntekijän oikeus toimia terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä tai tämän ammatinharjoittamisoikeus, muistuttaa Valvira. Terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden voi tarkistaa Valviran ylläpitämästä julkisesta tietopalvelusta JulkiTerhikistä.

Työnantajan on myös varmistuttava siitä, että palkatulla terveydenhuollon opiskelijalla on edellytykset toimia tehtävässään. Työnantajan on määriteltävä etukäteen mm. opiskelijan tehtävät, vastuu ja toiminnan rajat sekä varmistettava, että opinnot on suoritettu hyväksytysti. Vaikka opiskelijan rekrytointi tapahtuisi henkilöstövuokrausyrityksen kautta, terveydenhuollon toimintayksikön on itse arvioitava edellä mainitut seikat.

Kaikki terveydenhuollon ammattihenkilöt eivät tarvitse Valviran hyväksyntää ammattinimikkeen käyttöön, vaan osa saa käyttää suojattua ammattinimikettä suoraan koulutuksen perusteella. Tällaisia ovat esimerkiksi Suomessa kouluttautuneet lähihoitajat. Heistä aivan kaikki eivät ole ilmoittaneet tietojaan Valviran rekisteriin, mutta he ovat siitä huolimatta terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

Valviran verkkosivuilla on ohjeita ammattipätevyyden tarkistamisesta, opiskelijoiden oikeuksista sekä JulkiTerhikin käytöstä:

Lähde: Valvira

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Nyt hoitajat.net on mennyt liiallisuuksiin, ja täyttänyt koko facebook- sivustoni! Onko tarkoitus häiritä tavallisia kansalaisia asioilla, jotka muutenkin ovat kaikkien tiedossa!

En saa millään poistettua hoitajat.net- ilmoituksia, alkavat jo olla niin ärsyttäviä ja sivu tolkulla, että vaadin niiden poistoa yleiseltä fb- sivustolta!

 

Link to comment
Share on other sites

14 tuntia sitten, Torlohka kirjoitti:

Juu ei riitä julkiterhikki, vaan pitää näyttää aito todistus...

No ajantasaisemmat tiedothan julkiterhikistä saa kuin siitä 'aidosta todistuksesta', julkiterhikistä sentään näkyy jos esim. valmistumisen jälkeen on ammatinharjoittamisoikeuksia jouduttu rajoittamaan tai sittemmin esim. kokonaan poistamaan.

Link to comment
Share on other sites

Ja tuommonen aito todistus lienee aika helppo tehdä nykyään. Oman nimensä saaminen tuonne julkiterhikkiin vaatinee taas jonkin verran korkeamman tason ymmärrystä iRikoksista, jota ei välttämättä jokaisella valehoitajalla ole.

Link to comment
Share on other sites

Näin vaikeasti väärennettävä lappu. Huomatkaa alareunan teksti jonka mukaan tarkistettava nimenomaan julkiterhikistä.

image.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Alkuperäinen paperi ei ole hollilla mutta semmoinen muistikuva olisi että nimmaritkaan eivät ole aidot vaan tulostettu asiakirjan mukana...

Link to comment
Share on other sites

Mut pitää olla alkuperäinen todistus ja alkuperäisellä paperilla. Ja juu, tänään kävin juuri näyttämässä ja sinimusteenväriset allekirjoitukset on. Tuo siis on joku lappu vaan, mulla siis Tutkintododistus koulun leimoilla ym ym.  

Edited by Torlohka
Link to comment
Share on other sites

Ammatinharjoittamisoikeuden tarkistus on valviran hommia, eli oletko laillistettu ammattihenkilö. Koulun tutkintotodistus ei anna laillistusta (vaan kylläkin oikeuden hakea sitä). Kuvan lappu on se valviran "todistus" laillistamisesta (jossa käsketään oikeasti tarkistaa julkiterhikistä laillistus).

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...