Jump to content
 •  

  TroppiOppi ohjaa koululaisia lääkkeiden oikeaan ja järkevään käyttöön

  Hoitajat.net

  Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on avannut koululaisille suunnatun TroppiOppi-verkkokokonaisuuden, jonka avulla lapset voivat harjoitella sairauksien ja oireiden lääkkeetöntä ja lääkkeellistä hoitoa. Syyskuun alussa käynnistetään valtakunnallinen TroppiOppi-videokilpailuhaaste viidesluokkalaisille.

  TroppiOppi-kokonaisuuden tavoitteena on opettaa kouluikäisille lapsille ja nuorille lääkkeiden järkevää käyttöä ja muistuttaa lääkkeettömistä keinoista sairauksien ja oireiden hoidossa. Pelistä, videohaasteesta ja terveysvisasta koostuva TroppiOppi on osa Fimean www.laakekasvatus.fi -sivustoa.

  Aiemmin pelkästään opettajille tarkoitettu lääkekasvatusmateriaali saa nyt rinnalleen oppilaiden oman osion. Lääkekasvatussivusto tarjoaa eri luokka-asteille suunniteltuja valmiita opiskelukokonaisuuksia sekä runsaasti tehtäväideoita peruskoulun opettajille.

  Valtakunnallinen videohaaste starttaa syyskuussa

  Syyskuun 1. päivänä alkavassa TroppiOppi -videohaasteessa kannustetaan tutustumaan lääkkeiden järkevään ja tarkoituksenmukaiseen käyttöön - ja toteuttamaan aiheesta kahden minuutin mittainen video. Kilpailuun osallistutaan luokittain opettajan johdolla.

  Kilpailuaika on 1.9. - 31.10.2016 ja voittajat julkaistaan 14.12.2016. Kilpailun pääpalkintona jaetaan 500 euroa luokkaretkirahaa. Voittajavideon valitsee Fimean viestinnän ja lääkealan ammattilaisista koostuva asiantuntijaraati. Kaikki kriteerit täyttävät videot julkaistaan TroppiOpin Youtube-kanavalla.

  Kanavalla julkaistavia kilpailuvideoita voi kuka tahansa peukuttaa marraskuun 15. päivään saakka. Kolme suosituinta videota voittavat kukin 200 euroa luokkaretkirahaa. Kilpailuun voi osallistua suomen-, ruotsin- tai englanninkielisellä videolla. Tarkat osallistumisohjeet videokilpailuun löytyvät TroppiOppi-sivustolta, www.troppioppi.fi.

  TroppiOppi-videohaasteen pedagogiset sisällöt ja tavoitteet on toteuttanut opettajaopintojaan tekevä Fimean tutkija Johanna Jyrkkä. ”Tarkoituksena on opettaa lapsia vastuullisiksi lääkkeiden käyttäjiksi. Videokilpailu haastaakin ’vitoset’ pohtimaan, miten lääkkeitä käytetään oikein ja turvallisesti”, toteaa Jyrkkä.

  Verkkopelissä harjoitellaan hoitamista virtuaalipotilailla

  TroppiOppi-kokonaisuuteen kuuluu myös verkkopeli, jossa lapset ja nuoret voivat harjoitella virtuaalipotilaiden avulla lääkkeiden oikeaa käyttöä ja/tai lääkkeetöntä hoitoa. Potilaat kärsivät arkielämästä tutuista oireista, kuten pääkivusta, nuhasta tai vatsavaivoista.

  Virtuaalinen farmaseutti antaa tarvittaessa neuvoja sopivista hoitomuodoista, ja kaikkien kokeiltujen hoitojen toimivuudesta potilaan hoidossa saa kirjallisen palautteen. Pelin käytännön toteutuksesta ovat vastanneet Metropolia ammattikorkeakoulun Game Studion opiskelijat. Pelin sisällöt ovat Fimean asiantuntijoiden laatimia ja tarkastamia.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...