Jump to content
MAINOS
 • Terveyskeskusten vuodeosastoilla hoidetaan yhä vähemmän potilaita


  Hoitajat.net
   Share

  Suurin osa verenkiertoelinsairautta vuodeosastohoidossa sairastavista potilaista on naisia. Kuva: Shutterstock

  Perusterveydenhuollon vuodeosastohoidossa pitkäaikaisesti olleiden potilaiden määrä väheni edelleen vuonna 2015, kertoo THL:n tilastokatsaus. Vuodeosastohoidossa on suuria aluekohtaisia eroja hoitojaksojen ja -päivien pituudessa sekä potilaiden määrässä.

  Terveyskeskusten vuodeosastolla hoidettujen potilaiden määrä väheni 1,4 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2015. Yli vuoden hoidossa olleita potilaita oli noin 2 140, mikä oli noin 1 200 vähemmän kuin vuonna 2014.

  Yli kolme kuukautta tai pidempään terveyskeskusten vuodeosastolla hoidossa olleiden potilaiden määrä on vähentynyt 2000-luvulla. Terveyskeskusten vuodeosaston pitkäaikaishoidon väheneminen johtuu muun muassa yleisestä tavoitteesta tukea kotona asumista mahdollisimman pitkään.

  Yleisin terveyskeskusten vuodeosastohoidon syy oli verenkiertoelinsairaus. Seuraavaksi yleisimmät hoitojaksojen päädiagnoosit olivat hengityselinten sairaudet, psykiatriset sairaudet sekä vammat ja myrkytykset.

  Terveyskeskusten vuodeosastojen pitkäaikaispotilaiden määrä hoidon keston mukaan jaoteltuna 2006–2016

  tilzstot.PNG

  Lähde: THL

   

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest kohtuuuuuuutonta

  Posted

  Ja jos saakin omaisensa vuodeosastolle, ei enää ole takeita, että osastoa ei kokonaan suljeta. Ja viimeisillään olevaa vanhusta työnnetä takaisin kotiin. Eräässäkin suljetun vuodeosaston tapauksessa 76-vuotiaan tyttären olisi pitänyt ottaa 96-vuotias äitinsä takaisin hoidettavakseen! Oli jo hoitanut tätä 10 vuotta. Jos 76-vuotias olisi sairastunut, olisi 46-vuotias lapsenlapsi pk-seudulta joutunut jättämään työnsä fysioterapeuttina ja menemään kummankin omaishoitajaksi Itä-Suomeen.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...