Jump to content
MAINOS

Terveyskeskusten vuodeosastoilla hoidetaan yhä vähemmän potilaita


Hoitajat.net
 Share

Suurin osa verenkiertoelinsairautta vuodeosastohoidossa sairastavista potilaista on naisia. Kuva: Shutterstock

Perusterveydenhuollon vuodeosastohoidossa pitkäaikaisesti olleiden potilaiden määrä väheni edelleen vuonna 2015, kertoo THL:n tilastokatsaus. Vuodeosastohoidossa on suuria aluekohtaisia eroja hoitojaksojen ja -päivien pituudessa sekä potilaiden määrässä.

Terveyskeskusten vuodeosastolla hoidettujen potilaiden määrä väheni 1,4 prosenttia vuodesta 2014 vuoteen 2015. Yli vuoden hoidossa olleita potilaita oli noin 2 140, mikä oli noin 1 200 vähemmän kuin vuonna 2014.

Yli kolme kuukautta tai pidempään terveyskeskusten vuodeosastolla hoidossa olleiden potilaiden määrä on vähentynyt 2000-luvulla. Terveyskeskusten vuodeosaston pitkäaikaishoidon väheneminen johtuu muun muassa yleisestä tavoitteesta tukea kotona asumista mahdollisimman pitkään.

Yleisin terveyskeskusten vuodeosastohoidon syy oli verenkiertoelinsairaus. Seuraavaksi yleisimmät hoitojaksojen päädiagnoosit olivat hengityselinten sairaudet, psykiatriset sairaudet sekä vammat ja myrkytykset.

Terveyskeskusten vuodeosastojen pitkäaikaispotilaiden määrä hoidon keston mukaan jaoteltuna 2006–2016

tilzstot.PNG

Lähde: THL

 

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Guest kohtuuuuuuutonta

Posted

Ja jos saakin omaisensa vuodeosastolle, ei enää ole takeita, että osastoa ei kokonaan suljeta. Ja viimeisillään olevaa vanhusta työnnetä takaisin kotiin. Eräässäkin suljetun vuodeosaston tapauksessa 76-vuotiaan tyttären olisi pitänyt ottaa 96-vuotias äitinsä takaisin hoidettavakseen! Oli jo hoitanut tätä 10 vuotta. Jos 76-vuotias olisi sairastunut, olisi 46-vuotias lapsenlapsi pk-seudulta joutunut jättämään työnsä fysioterapeuttina ja menemään kummankin omaishoitajaksi Itä-Suomeen.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...