Jump to content
 •  

  Tehylle ja SuPerille sakkoja laittomista työtaisteluista

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Tehy ja SuPer sekä niiden Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ammattiosastot on tuomittu hyvityssakkoihin järjestämistään laittomista työtaisteluista Kuopion ylisopistollisessa sairaalassa syyskuussa 2019. Sakkoja määrättiin myös järjestöjen neuvottelujärjestölle KoHolle. Asiasta kertoo KT Kuntatyönantajat tiedotteessaan.

  Tehyn ja SuPerin ammattiosastot järjestivät Kuopion yliopistollisessa sairaalassa työsuhteisia jäseniään koskevan ulosmarssin 19. syyskuuta.2019 ja ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 19.–26. syyskuuta. Työtaistelutoimien syynä oli ollut tyytymättömyys työnantajan säästöpäätöksiin.

  Työtuomioistuin tuomitsi paikalliset ammattiosastot sakkoihin työrauhavelvollisuuden rikkomisesta. Tehylle ja SuPerille tuomittiin hyvityssakkoja valvontavelvollisuuden laiminlyömisestä.

  Hyvityssakkoihin tuomittiin myös Tehyä ja Superia edustava neuvottelujärjestö KoHo. Sakot määrättiin erikseen SuPerin ja Tehyn työtaistelutoimista.

  Työtuomioistuin katsoi, että Tehyn ja SuPerin ammattiosastot tekivät itsenäisesti päätöksensä ryhtyä työtaisteluihin. Koska KoHon valvontavelvollisuus oli kohdistunut erikseen sen alayhdistysten toimiin, KoHo tulee tuomita hyvityssakkoon valvontavelvollisuuden laiminlyönnistä kummassakin asiassa erikseen.

  Lähde: KT


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...