Jump to content
MAINOS
 • Tehy tuleville kuntapäättäjille: 1 000 euroa hoitajille


  Hoitajat.net
   Share

  Tehy vaatii, että kuntavaalien jälkeen uudet päättäjät velvoittavat kunnat ja sairaanhoitopiirit maksamaan hoitajille kertaluontoisen 1 000 euron koronakorvauksen.   

  Kunnat ovat tehneet viime vuonna ennätystuloksia ja ylijäämää kertyi useisiin kuntiin mittavasti. Tehyn mukaan syynä tähän olivat valtion avokätiset koronakorvaukset, jotka ylittivät reippaasti koronasta aiheutuneet todelliset kulut lähes joka puolella maata. Lisäksi Suomen talous on selvinnyt koronasta vähemmin vaurioin kuin ennustettiin. Myös kuntien verotulojen kehitys on ollut ennakoitua parempi.  

  – Nyt on kyse tahdosta – siitä, että halutaanko sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia arvostaa. Lähes kaikissa Euroopan maissa hoitajille on maksettu koronakorvauksia, mutta vieläkään ei Suomessa ole näin tehty, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.  

  Tulevien kuntapäättäjien pitää velvoittaa kunnat ja sairaanhoitopiirit maksamaan hoitajille kertaluontoinen 1 000 euron koronakorvaus.  

  – Työvoimapulasta on paljon hälyttäviä esimerkkejä ja tilastotietoakin. Potilaspaikkoja on jouduttu sulkemaan, kun pätevää henkilökuntaa ei riitä. Raha olisi konkreettinen arvostuksen osoitus loputtomiin venyneille hoitajille, Rytkönen painottaa.  

  Tehy on useaan otteeseen vaatinut koronakorvausten maksamista.  Tehy esitti koronakorvauksen maksamista kevään 2020 työmarkkinaneuvotteluissa, vetosi valtiovaltaan ja esitti neuvottelu-pyyntöjä paikallisille työnantajille. Yksittäiset työnantajat ovat maksaneet hoitajille joitakin pienehköjä korvauksia tai myöntäneet kulttuuri- tai liikuntaetuja, mutta oikea ja konkreettinen arvostuksen osoitus puuttuu yhä.  

  Tehy myös vaatii jatkossa valtionosuuksien korvamerkintää, jotta rahat ohjautuvat valtioneuvoston tahdon mukaisiin tarkoituksiin riittävän tarkasti. Korona on tehnyt näkyväksi sen, että valtion-osuudet valuvat laveasti kuntien erilaisiin kuluihin.   

  – Epämääräisestä rahanjaosta ovat kärsineet erityisesti hoitajat, joiden rahapussiin jaetuista miljardeista ei ole juuri euroja herunut, Rytkönen painottaa.  

  MAINOS
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...