Jump to content
MAINOS
 • Tehy: Henkilöstömitoituksen kipuraja saavutettu vanhuspalveluissa


  Hoitajat.net
   Share

  Tehy lähettää kipakat terveiset hallituksen budjettiriiheen vanhuspalveluiden henkilöstömitoituksesta. Sosiaali- ja terveysministeriön talousarvioesityksessä tarkistetaan vanhuspalvelujen henkilöstömitoitusta tehostetussa palveluasumisessa ja vanhainkodeissa. Hallitus arvioi mitoitusta madaltamalla saavansa kuntien menoihin 60,2 miljoonan säästöt. Tehyn mielestä mitoituksesta ei voi enää tinkiä.

  Ikäihmisten palveluissa monialainen kuntoutus ja kuntouttava työote ovat tärkeä osa jatkuvaa kehittämistyötä. Henkilökuntaa vielä vähentämällä resurssit riittävät enää vain välttämättömimpiin hoitotoimenpiteisiin. Ikäihmisten kuntoutukseen ja elämänlaatuun liittyvistä tehtävistä tingitään tai ne jäävät tekemättä. Mitoituksen alentaminen nyt on suorassa ristiriidassa ikäihmisten palveluille asetetuille tavoitteille. Henkilöstömitoitusta vanhuspalveluissa ei voi enää tarkistaa alaspäin. Kipuraja on saavutettu, toteaa Tehy tiedotteessaan.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Tulevaisuus pelottaa..

  Posted

  Ehdottomasti näin. Tilanne alkaa olla jo nyt kestämätön etenkin kotihoidossa. Yhdellä hoitajalla on aivan liikaa asiakkaita,  keskimäärin aikaa/ asiakas on se 8 minuuttia. Mikä on aivan liian vähän  esim muistsairaille. Joissakin kunnissa puhutaan virtuaalihoidosta ja sähkölukoista muistisairaiden asuntoihin kun haetaan säästöjä vanhuspalveluihin. Nyt hallitus kaavailee lakimuutosta jossa tulevsisuudessa kaikki asuvat kotonaan ja "palvelut" tulevat kotiin.  Ajatelkaa itse  miten esim. miten pärjäisitte yksin muistisaraina lukittuna asuntoihinne vailla sosiaalisia kontakteja.  Joku vaan käy kurkistamassa oletko vielä hengissä sen kolme kertaa päivässä.  Jossain vaiheessa sinulla ei enää ole pidätyskykyä etkä myös osaa enää käyttää wc:tä joten teet tarpeesi minne sattuu asunnossasi.  Kotihoidolla on aikaa vain se 8 minuuttia kerrallaan.  Kuka siivoaa sotkut? Hajuhaitta on melkoinen ja naapurit valittavat. Ja sinulla ei ole paikkaa minne mennä.  Olet lukittuna asuntoosi kaiket päivät, pahimmoillaan ei ole omaisia tai jotkut jopa hylkäävät tälläisen vanhuksen kun hoito on liian vaivalloista.  Olet jatkuvassa hämmenyksessä ja ja todella yksinäinen. Kuntoutuksen puutteessa kuntosi romahtaa nopeasti ja olet pian vuodepotilas.  Kothoidolla on edelleenkin aikaa vain se 8 minuuttia,  suurimman osan ajasta makaat omissa eritteissäsi nälissäsi.  Ethän enää siinä vaiheessa saa itse suuhusi mitään. 

  Taloyhtiökin voi pakkolunastaa asunnon jatkuvien hajuhaittojen takia ja asunnosta kuuluvan metelin takia.  ( Muistisairas kun ei välttämättä nuku silloin kuin muut)

  Tätä Sipilä ja kumppanit meille nyt haluavat. Heidän päätöksissään ei ole inhimmillisyyden häivääkään. 

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...