Jump to content
 •  

  Tehy ei hyväksy vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoituksen pienentämistä

  Hoitajat.net

  Tehy ei hyväksy hallituksen aikeita pienentää vanhustenhoidon minimihenkilöstömitoitusta 0,4:ään. Säästötoimenpide kohdistuu erityisen haavoittuvaan potilasryhmään ja myös koulutettuun hoitohenkilöstöön.

  Tehyn mielestä kuntien säästötarpeet on väärä motiivi heikentää ikäihmisten hoitoa ja puuttua heikommassa asemassa olevien asemaan. Ensin pitäisi toteuttaa sote-uudistus, jotta uusien rakenteiden avulla saadaan säästöjä.

  - Ei voi olla näin, että normien purku alkaa juuri vanhusten hoidosta, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

  Tehy on aiemmin linjannut lausunnoissaan, että lähtökohtana hyvälle hoidolle on potilaan hoidon tarve, joka pitää suhteuttaa hoidettavien määrään ja palvelutarpeeseen. Mitoituksen on oltava joustavaa ja muututtava potilaiden hoidontarpeen ja toimintakyvyn muuttuessa.

  - Tämä hallituksen esittämä säästötoimenpide kohdistuu koulutettuun hoitohenkilöstöön erittäin pahasti ja lisäksi se on riski hoidon laadulle ja potilasturvallisuudelle, Vesivalo sanoo.

  Vesivalo on myös huolissaan jäljelle jäävien hoitajien työkuormituksesta.

  - Veikkaan, että alalla ei pysytä ja erityisesti vanhustenhoidon rekrytointiongelmat tulevat lisääntymään. Tehyyn on tullut vuosien varrella yhteydenottoja, joissa kerrotaan riittämättömistä henkilöstömitoituksista, väsymyksestä ja potilasturvallisuuden vaarantumisesta.

  Ikäihmisten hoidon ja palveluiden valvonnan on oltava säännöllistä ja riittävää.

  Tehy kannattaa valtakunnallisen hoitoisuusmittarin (RAVA, RAI tai RAFAELA) käyttöönottoa.  Tämän lisäksi tarvittaisiin valtakunnallisesti yhtenäinen tapa laskea hoitotyön henkilöstömitoitus ja kokonaishenkilöstömitoitus.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Olen samaa mieltä Rauno Vesivalon kanssa 0,4 mitoitus on todellakin päättäjiltä törkeä mitoitus ! on väärä motiivi heikentää ikäihmisten hoitoa se ei voi olla näin. Olen huolestunut hoitajien työn kuormituksesta ja potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Ikäihmisten täytyysaada turvallinen ja inhimmillinen hoito. Pelkään pahoin , että hoitajia alkaa putoilee uusiin työrupeamiin ja se ei ole laisinkaan hyvä ratkaisu. Olen itsekkin ajatellut vaihtaa työnkuvaa mutta kun olen hoitajaksi kouluttautunut ja rakastan työtäni niin en ole hennonnut jättää rakkaita hoidettavia vaan sisulla pyrkinyt jatkamaan työtäni niin ikävää kuin se onkin tänäpäivänä.*nolona*

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...