Jump to content
MAINOS
 • SuPer: Vuosilomalla sairastamisesta ei saa rangaista – asia EU-tuomioistuimen käsittelyyn


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: Shutterstock

  Työtuomioistuin on pyytänyt ennakkoratkaisua Euroopan unionin tuomioistuimelta siitä, onko Suomen vuosilomalaki unionin oikeuden vastainen. Asia koskee työntekijän oikeutta siirtää sairauslomansa kanssa päällekkäin menevä vuosiloma pidettäväksi myöhemmin myös neljää viikkoa ylittävältä osin. 

  – Vuosilomalla sairastamisesta ei saa rangaista, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer kommentoi käännettä tiedotteessaan

  Euroopan unionin tuomioistuimelta on pyydetty ennakkoratkaisua myös siitä, voiko työntekijä perusoikeuskirjaan vedoten vaatia menettämiensä vuosilomapäivien korvaamista suoraan työnantajaltaan. 

  Toisessa EU-tuomioistuimeen lähetettävässä jutussa on kyse Auto-,  ja kuljetusalan työntekijöitä edustavan AKT:n ja Satamaoperaattorit ry:n välisestä vuosiloman siirtoa ja sairausajan palkkaa koskevasta kiistasta. Toinen on Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry:n tapaus.

  Lisätietoja: 

  http://tyotuomioistuin.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2017/10/kaksiennakkoratkaisupyyntoaeuroopanunionintuomioistuimelle.html

  https://www.tehylehti.fi/fi/uutiset/vuosilomalla-sairastaminen-eu-tuomioistuimeen

  muokkaus 23.10 Lisätty kolmas lähde.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest AMmattiliitto vaihtoon

  Posted

  Niinpä onneksi on AKT kun se meitin oma AY johto on ihan tumpeloa. Nyttenkin toiset ammattiliitot nostelevat palkkojaan ja meiltä katos hups vaan lomarahoista se 30%. Eikä ole muut tahot osallistuneet liksojen leikkauksilla!! 

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...