Jump to content
MAINOS
 • SuPer vastustaa Kokoomuksen ehdotusta sunnuntailisän poistamisesta laista


  Hoitajat.net
   Share

  Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer vastustaa Kokoomuksen eduskuntaryhmän ehdotusta sunnuntailisien poistamisesta laista ja siirtämisestä työehtosopimukseen tai työpaikoilla sovittavaksi.  

  – Ehdotus jatkaa palkansaajien rokottamista kohdistaessaan taas leikkausehdotuksia jo valmiiksi pienipalkkaisiin, sosiaali-, terveys- ja palvelualallatyöskenteleviin naisiin, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

  –Esityksen tekijät eivät tunnu ymmärtävän, että Suomen talous ei kohene tätä maata pyörittävien työntekijöiden rankaisemisella.

  Sunnuntailisien poistamisella laista on lamaannuttava vaikutus pienituloisille, erityisesti sosiaali-, terveys- ja palvelualalla toimiville työntekijöille, joista monella sunnuntailisät muodostavat merkittävän osan palkasta.

  – Monelle pienituloiselle työntekijälle lisät ovat juuri se osa palkkaa, jonka avulla tulot riittävät muuhunkin kuin vain selviämiseen. Mikään ei takaa, että työnantajat maksaisivat sunnuntailisiä ilman lain asettamaa velvollisuutta, sanoo Paavola.

  – Kaikki eivät myöskään voi valita tekevänsä töitä vain toimistoaikoina. Nämä ihmiset tekevät töitä 365 päivää vuodessa ympäri vuorokauden ja ansaitsevat kunnollisen korvauksen tekemästään työstä, Paavola sanoo.

  Paavola on huolissaan kansanedustajien asenteesta sosiaali- ja terveysalaa kohtaan.

  – Hallituksen suunnittelema hoitajamitoituksen lasku 0,5:stä 0,4:ään yhdessä Kokoomuksen eduskuntaryhmän ehdotuksen kanssa on kuin suoraan kohdistettu sosiaali- ja terveysalalla jo nyt jaksamisensa äärirajoilla työskenteleviin. Valmiiksi vaikeasta tilanteesta tahdotaan väkisin tehdä kestämätön.

  Sunnuntailisän siirtäminen vapaasti työpaikoilla sovittavaksi tai työehtosopimuksiin ei riitä turvaamaan työntekijän oikeutta asianmukaiseen korvaukseen tehdystä työstä. SuPer ei missään nimessä hyväksy Kokoomuksen ehdotusta.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments  Aivan terveellinen reaktio! Miksi TEHY on puhumatta? Milloin järjestetään lakko jo? (Peijaksen sairaala, Sh.)

  Link to comment
  Share on other sites

  Aivan oikein. Mitä tänä päivänä lauantai tai sunnuntai ihmisille merkitsee? Ei mitään, siitä on yhteiskunta pitänyt huolen vapauttamalla mm. kauppojen aukioloajat. Samalla voitaisiin tehdä muutoksia palkallisiin pyhiin. Kirkolliset pyhät pidetään niiden omilla paikoillaan, mutta aivan turhat palkalliset vapaapäivät pitäisi lopettaa. Niitä on uudenvuodenpäivä, vappupäivä ja juhannusaatto! Mitä ihmeen juhlapäiviä ne on????

  Link to comment
  Share on other sites

  Nyt pitäisi tutkia kuinka moni kokoomuslainen on säännöllisesti esimerkiksi kaksi- tai kolmivuorotyössä tai viikonloppuisin. Veikkaan ettei yksikään!

   

  Link to comment
  Share on other sites

  37 minuuttia sitten, Vieras: leena kirjoitti:

  Nyt pitäisi tutkia kuinka moni kokoomuslainen on säännöllisesti esimerkiksi kaksi- tai kolmivuorotyössä tai viikonloppuisin. Veikkaan ettei yksikään!

  Hoitajathan äänestävät tunnetusti kokoomusta. En ole koskaan ymmärtänyt sitä

  Link to comment
  Share on other sites

  Edelleen kaipaisin laskelmia ja vaihtoehtoisia pohdintoja siitä että mitä seuraisi jos lauantai- ja sunnuntailisät siirrettäis tehtäväkohtaiseen palkkaan ja viikonloput arvotettais arkipäivien rinnalle. Lisäiskö tuo työllisyyttä ja jakaisko se työtä ja yksikkö/työvuorokohtaisia miesvahvuuksia järkevämmällä tavalla..?

   

  Link to comment
  Share on other sites

  16. heinäkuuta 2016 klo 00.50, Vieras: sh1 kirjoitti:

  Hoitajathan äänestävät tunnetusti kokoomusta. En ole koskaan ymmärtänyt sitä

  Tämä. En ymmärrä, miksi sairaanhoitajat ovat niin suuressa määrin kokoomuslaisia. Tämähän on kerta toisensa jälkeen osoittautunut täysin masokistiseksi ja älyllisesti epärehelliseksi touhuksi. Kuva sairaanhoitajista ei kyllä kovin välkky ole. Toinen vähemmän välkkyjen ryhmä on tietysti lähihoitajat, jotka äänestävät silmät kiiluen persuja, mutta heille antaisi mielellään anteeksi. Annetaanhan anteeksi lapsillekin.

   

  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...