Jump to content
MAINOS
 • SuPer: Varkauden kaupungin vanhustenhoito jo lähellä heitteillejättöä


  Hoitajat.net
   Share

  SuPer on huolissaan Varkauden kaupungin säästötoimista, jotka uhkaavat kuntalaisten oikeuksia laadukkaisiin peruspalveluihin. Esimerkiksi koulutetun hoitohenkilöstön vähentäminen vanhustenhoidossa laskee hoivatason lähelle heitteillejättöä, toteaa SuPer tiedotteessaan.

  Vanhuspalvelulaki edellyttää kaupungin osoittavan riittävät resurssit vanhusten palveluiden turvaamiseen. SuPerin mukaan Varkauden kaupungin säästötoimet aiheuttavat todellisuudessa kustannusten kasvua.

  Vanhustenhoidon asiakkaat ovat aiempaa huonokuntoisempia ja tarvitsevat pääsääntöisesti erittäin runsaasti hoitoa ja apua päivittäisissä perustarpeissaan. Lisääntynyt palvelutarve näkyy Varkauden kaupungin kotihoidon käyntimäärien kasvuna sekä omaishoidon lisääntymisenä. Koulutetun henkilöstön määrä ei vastaa asiakkaiden tarpeita.

  Mahdolliset henkilöstömitoitusten heikennykset, lomautukset ja muut henkilötyövuosien vähentämiseen tähtäävät toimet tulevat syömään lomautuksilla aikaansaadut säästöt. Todelliset säästöt voivat olla jopa negatiivisia, kuten usea kunta on joutunut tällaisten säästötoimenpiteiden toteuttamisen jälkeen toteamaan.

  SuPer toteaa, että vanhustenhoidossa hyvästä perushoidosta tinkiminen lisää kustannuksia. Puutteellinen perushoito lisää infektioita hygienian huonontumisen myötä ja laskee elämänlaatua. Tiukentunut työtahti vähentää myös kuntouttavien ja toimintakykyä ylläpitävien työmenetelmien käyttöä. Aika ei riitä osallistavien menetelmien käyttöön vaan kiire pakottaa hoitajat tekemään asioita asiakkaan puolesta. Lisääntyneiden infektioiden ja toimintakyvyn laskun vuoksi asiakkaita joudutaan siirtämään sosiaalihuollon asumispalveluista kalliimmille hoitopaikoille terveydenhuoltoon.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Surillista luettavaa ei mitään inhimmillisyyttä ikäihmisiä kohtaan. Kyllä päättäjät nyt pitäisi saada ruotuun ja ajattelemaan , että ne päätökset tulevat koitumaan viellä omaan nilkaan ! voi olla että ei ole enää hoitajia heitä hoitamassa, koska hoitajat muistavat kuinka on heitä ja ikäihmisiä kaltoin kohdeltu.

  Link to comment
  Share on other sites

  Eihän noilla päättäjillä mitään hätää ole. Ne saa niin kovaa liksaa vielä virkakautensa jälkeen + kaiken maailman opitiot, palkkiot ja osakkeet päälle, että sillä palkkaa just sellasta hoitoa, kun haluaa. Eli tuskin näistä päättäjistä moni joutuu kärsimään kunnallisen hoidon tasosta... Siksi niitä ei kiinnosta...

  Link to comment
  Share on other sites

  Ongelmia siinä kaupungissa on myös yksityisellä puolella vanhustenhoidossa. Ja se ongelman alku ja juuri on esimiestasolla, jossa ei ole hoitoalan koulutusta eikä näkemystä kuinka vanhuksia tulisi hoitaa ja millaiset resurssit se vaatii ollakseen laadukasta ja ihmisarvoista hoitoa ja hoivaa. Sielläkin on työntekijät kovilla :(

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest Mikääneioleilmaista

  Posted

  Kylläpä yksi ongelma on se, että palvelusta ei ole monikaan valmis maksamaan. Hoitopäivä kun maksaa sen 80-120e riippuen paikasta ja hoidon vaativuudesta. On varmasti, että monelta uppoaa kaikki eläkkeet "vastikkeeseen", mutta kukapa niitä säästöjä  matkaankaan saa. Omille vanhemmille aikoinaan sanoin, että käyttäkää ne omaan elämiseen.

  Link to comment
  Share on other sites

  On olemassa raja hotomaksuihin olikohan niin että maksujen jälkeen vanhukselle tulee jäädä 300e josta maksetaan lääkkeet ja hoitotarvikkeet siis palveluasumisessa. Että ei kaikki rahat mene hoitomaksuishin kuitenkaan

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...