Jump to content
MAINOS

SuPer: Vanhustenhoidon todellinen mitoitus on 0,1


Hoitajat.net
 Share

SuPer vaatii hallitusta vetämään takaisin päätöksensä pienentää henkilöstön vähimmäismitoitusta vanhustenhoidossa. Konkreettisesti 0,4:n hoitajamitoituksella on kymmentä vanhusta kohti yksi hoitaja paikalla, koska mitoitukseen lasketaan koko vuorokauden aikana kaikissa vuoroissa ja myös vapaalla olevat hoitajat.

- Käytännössä tulisi puhua paikalla olevien mitoituksesta, se antaa todellisen kuvan. 0,4:n henkilöstömitoituksella todellinen mitoitus on noin 0,1 vuoroa kohti, sanoo SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

SuPer on vaatinut vanhuspalvelulakiin kirjausta hyvästä mitoituksesta, jossa on huomioitava myös asiakkaan hoidon tarve. Pelkät suositukset eivät ole riittäneet ja niitä on helppo muuttaa, jos säästöpaineet käyvät koviksi. Hallituksen tehtävä on päätöksillään turvata kansalaisten turvallisuus ja perusoikeudet.

Yksin työvuorossa oleminen on myös turvallisuusriski sekä asiakkaalle että hoitajalle. Työsuojelumääräykset eivät tällöin toteudu. Vanhustenhoitoon kuuluvat olennaisena osana erilaiset nostot, joissa tarvitaan usein työparia. Kun hoitajia on liian vähän, vaaratilanteiden määrä kasvaa, eikä niiden ennaltaehkäisemiseen tai selvittämiseen ole mahdollisuuksia.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Hallitus ei tiedä mitään ennen kuin käy kokeilemassa 0.5 mitoituksella, meinaan sekään ei aina välttämättä riitä. Ikäihmisten ikä on kasvanut ja ne ovat huonokuntoisempia kuin noin 20 - 30 vuotta sitten. Eduskunnasta vaan  kokeilemaan mitä se työ on paikanpäällä niin johan rupeavat ymmärtämään. 0.4 mitoituksella ei hoitoa ole vaan vanhukset makuutetaan sänkyyn ja vaipat/ ruoka annetaan kun aika-antaa periksi tai ei ollenkaan ennen seuraavaan vuoron saapumista töihin. Miten sitten suihkussa käynti? Nyt suihkutetaan kerran viikossa mutta milloin sitten jos mitoitus on 0.4 ????

Link to comment
Share on other sites

Guest Sairaanhoitaja stadista

Posted

Päättäjät huomio: mikäli ette halua, että tässä tilanteessa vielä aletaan lakkoon,niin nyt on syytä hoitaa henkilöstö mitoitukset ja samalla palkat kuntoon, koska nyt ollaan laajasti puhuttu että me sairaanhoitajat ollaan kyllästytty alhaiseen palkkaan. Lähi,- ja osaston/ylihoitajat hypätköön hommiin siksi aikaa ja sairaanhoitajat on valmiit tukilakkoon sitten kun lähihoitajat aloittavat oman taiston. Urpiainen ym terveydenalan koulutuksen omaavat edustajat: olette saaneet kannattajia terveydenalan ammattilaisilta, koska teiltä on odotettu, että vaikutatte mm edellä mainittuihin asioihin, mutta ette ole lunastaneet lupauksianne. Kaikkea muuta. Nyt on tekojen aika tai kohta tapahtuu asioita, joita ette halua kokea. Työmme "arvostus" näkyy suoraan palkassa. Jopa pankkivirkailija tienaa enemmän kuin me. Ihmishenkeä ei näköjään arvosteta ja me kun haluamme hoitaa hyvin ihmistä ja olla rinnalla niin että lähtö täältä tapahtuisi arvokkaasti, eikä kenenkään tarvitse lähteä täältä yksin. Arvot tarkasteluun ja kaikennäköisten patsaiden, museoiden ym.,ei niin tärkeän hankinnat jäihin. Järki päähän nyt ja lopettakaa se valehtelu. 48 vuotta kuunnellut vaalilupauksia ja aina samaa sontaa suollatte. Pidätte äänestäjiä tyhminä ja yksinkertaisina, kun sama sonta jatkuu puheissanne. 

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sites

Mulla kaveri meni juuri töihin Wurth:lle, kuukausipalkka 2200e, työaika ma-pe, ei töitä pyhinä. Mulla kunnan terveyskeskuksessa peruspalkka 2441e. Jossa lääkäri puhelimen päässä ma-pe klo 16-08 ja la-su koko ajan. Ja sairaanhoitaja vastaa vuodeosastosta ja päivystyspotilaista jotka ei tarvi/soita ambulanssia eli mitä vain haavoista rintakipusiin. Lääkäri tulee taloon virka-ajan ulkopuole vain haavanompelua varten. olen kyllä vaihtamassa alaa jos palkkaus ei vastaa työn vaativuutta.

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...