Jump to content
MAINOS
 • Selvitys: Hoitaja jatkaa usein työntekoa eläkkeelläkin


  Hoitajat.net
   Share

  Yllättävän moni hoitaja jatkaa työntekoa senkin jälkeen, kun on jo jäänyt vanhuuseläkkeelle. Tuoreen Kevan selvityksen mukaan työskentelevien eläkeläisten määrä on pienessä laskussa, mutta silti noin 17 prosenttia julkisen sektorin vanhuuseläkeläisistä käy ansiotyössä. Määrällisesti eniten eläkeläisiä työskentelee hoitoalalla ja opetusalalla, jotka ovat julkisen sektorin ylivoimaisesti suurimpia ammattialoja.

  Suhteellisesti eniten töitä eläkkeellä tekevät lääkärit, sotilaat ja rajavirkamiehet sekä hoitajat.

  - Vanhuuseläkkeellä tehdyn työn määrä vaihtelee paljon. Suurella osalla työssäkäyvistä vanhuuseläkeläisistä vuosiansiot ovat hyvin vaatimattomia, sillä noin puolet ansaitsee keskimäärin vain joitakin satoja euroja kuukaudessa, tilastoanalyytikko Petra Sohlman Kevasta kertoo.

  Eläkkeen pienuus ei vaikuta olevan ainakaan tärkein syy vanhuuseläkkeellä työskentelyn jatkamiseen. Eläkkeellä töissä käyvien eläkkeet ovat keskimäärin suurempia kuin niiden, jotka eivät käy työssä. Hoito- ja opetusalalla todennäköisesti on tarjolla mahdollisuuksia tehdä osa-aikaista ja satunnaista työtä eläkkeen rinnalla, ja työntekijän motiivina voi olla halu pysyä mukana työelämässä.

  Kevan tilastoselvityksessä tarkasteltiin alle 68-vuotiaiden julkiselta sektorilta vanhuuseläkkeelle siirtyneiden työntekoa vuosina 2005-2014.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...