Jump to content
 •  

  Sairaanhoitajaopiskelijat kritisoivat opetusta kovin sanoin


  Hoitajat.net

  Sairaanhoitajaopiskelijoiden mielestä simulaatio-opetusta on liian vähän. Kuva: Shutterstock.

  Sairaanhoitajaliitto selvitti sairaanhoitajaopiskelijoiden mielipiteitä opintoihin liittyvistä asioista. Reilusti yli puolet (yli 60 %) vastaajista on sitä mieltä, että lähiopetus ei keskity hoitotyön kannalta oleellisiin asioihin. Saman verran vastaajista kokee, että lähiopetusta on liian vähän 

  Enemmistön (yli 60 %) mielestä lähiopetus ei keskity hoitotyön kannalta oleellisiin asioihin, vaan esimerkiksi äidinkielen ja vieraiden kielten opiskeluun. Vastaajat toivovat, että lähiopetus keskittyisi enemmän kliinisiin aiheisiin kuten esimerkiksi neste- ja lääkehoitoon, fysiologiaan ja anatomiaan, jotka ovat kuitenkin hoitotyön kannalta oleellisia aiheita.

  Vastaajien (yli 60 %) mielestä  myös simulaatio-opetusta on liian vähän. Lähes kaikissa oppilaitoksissa on simulaatiotila, mutta yli kolmanneksen mukaan opettajat eivät osaa hyödyntää simulaatiotiloja riittävästi.

  - Olen huolissani siitä, että hoitotyön kliinisten taitojen lähiopetusta on liian vähän, jolloin osaaminen vaarantuu ja kliinisten taitojen opetus jää liiaksi harjoittelupaikkojen vastuulle, sanoo opiskelijatyöstä vastaava Anne Pienimaa Sairaanhoitajaliitosta.

  Lähes viidennes vastaajista harkitsee alanvaihtoa. Syynä tähän on huono työilmapiiri, palkan pienuus suhteessa työn vaativuuteen ja työn rankkuus.

  Kyselyyn vastasi 651 sairaanhoidon opiskelijaa.


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Vieras: Tulevaisuus ei hyvältä nä

  Lähetetty

  Liiketoimintaa, yrittäjyyttä, johtamista, projektitoimintaa, tutkimus-ja kehittämis opintoja... Tärkeitä nämäkin, mutta ei ehkä olellisimpia aineita sairaanhoitajalle.  Esim. Liiketoiminnan perusteet 3op. Polikliininen hoitotyö 1op. Tutkimus-ja kehittämis opintoja joka lukukaudella lukuisia tunteja. Lääke-ja nestehoito yhdellä lukukaudella 4 tuntia. 

  Eikä tulevaisuus näiden opintojen parissa hyvältä näytä. Lisää yrittäjyyttä ja johtajuutta yms. Nämä vähennetään sitten niistä hoitotyön tunneista.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Sh vm -15

  Lähetetty

  Meillä oli opinnäytetyön otsikkotasot ja rivinvälit se tärkein asia opiskelussa. Käytännössä sh:n työtehtävät opiskeltiin työharjoittelussa. Lähihoitajan opinnot ovat paljon käytännönläheisempiä. Sairaanhoitajan kuvitellaan kai aina jatkavan opintojaan yliopistotasolle :-(

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille

  Tai oletetaan että sairaanhoitajiksi opiskelevilla on jo pohjaa hoitotyöstä- kyllähän te tämän jo tiedätte, tämähän on teille tuttua asiaa, tähän olette varmasti tutustuneet jo työssänne....

  No eivät kaikki. 

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille

  Ja vanha klassikko, ensin: "Tämä opetetaan sitten myöhemmin" ja sit seuraavilla kursseilla: "Kyllähän te tämän jo osaatte"...

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Yksi opiskelija

  Lähetetty

  Sotea on opiskeltu nyt kolmen kurssin sisällä yhteensä varmaan ainakin sen 5op. On kirjoitettu esseitä ja laadittu esitelmiä. Kukaan ei edes tiedä tuleeko koko sotea ja jos tulee, tuleeko sellaisenaan. Sotea on opiskeltu noin 4op enemmän kuin näitä nyt voimassa olevia käytäntöjä ja lakeja.

   

  Ensimmäisen vuoden aikana opittiin käytännön työtä, sitten on vaan projektia projektin perään, joissa opitaan miten projekteja vedetään vaikka tosiasiassa sitä käytännön kliinistä työtä meidän pitäisi päästä harjoittelemaan. Nyt esim. kanyylien laittaminen on siirretty kokonaan työharjoitteluissa harjoiteltavaksi. Entä jos harkkaan ei sisälly yhtään potilasta, jolle kanyylin voisi laittaa?

   

  Kun entiset, eläkkeelle jääneet hyvin taitavat, tietävät ja käytännönläheiset (teoriaa unohtamatta) opettajat jäävät eläkkeelle, ne on korvattu ihan puhtaasti teoreetikoilla, jotka opettavat kuin alakoululaisia. "Oletteko te nähneet siellä sairaaloissa semmoisia kylttejä ovissa, missä lukee "eristys"? Käsi ylös, onko joku nähnyt?" Tässä esimerkki mikrobiologian tunnilta. Meinasi itku tulla. 

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  AJANKOHTAISTA

  Foorumilla keskustellaan

×