Jump to content
 •  

  Posti toteuttaa kotipalveluita Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirille

  Hoitajat.net

  Posti on aloittanut ensimmäisen kunnallisen yhteistyön Postin uusista kotipalveluista Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin Eksoten kanssa. Vuoden kestävässä pilotissa Postin työntekijät auttavat Eksoten kotihoidon ja vammaispalvelun asiakkaiden arjen sujumista ateriakuljetuksen tai postinjakelun yhteydessä. Yhdistämällä kotihoitoon Postin palveluja Eksote haluaa vahvistaa asiakkaan toimintakykyä ja elämänlaatua kotona.

  Eksoten tavoite on, että asiakkaat saavat tarvitsemansa tuen kotona pärjäämiseen mahdollisimman yksinkertaisesti ja joustavasti. Postin ammattilaisten verkosto kattaa joka arkipäivä myös taajamat ja harvaan asutut alueet, mikä auttaa kuntia tarjoamaan tukea kotiin.

  – Ihmisten tarpeet ja elämäntavat ovat yksilöllisiä, ja samaa vaaditaan myös palveluilta. Asiakkaidemme tukiverkosto laajenee, kun kotihoidon lisäksi Postin työntekijä auttaa arjessa. Olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Postin työntekijät ovat myös asiakkaille entuudestaan tuttuja ateriakuljetusten ja postinjakelun yhteydestä, Eksoten hoivajohtaja Taina Jaako sanoo.

  – Postin roolina on auttaa arkiaskareissa sekä käynnillään jututtaa asiakasta ja ilmoittaa tarvittaessa poikkeuksista Eksotelle. Kotipalvelut on luontevaa yhdistää Postin muuhun toimintaan, ateriakuljetusten tai postinjakelun yhteyteen. Posti pystyy toteuttamaan kustannustehokkaasti myös lyhytkestoisia käyntejä, hankejohtaja Tiina Tapionlinna Postista kertoo.

  Posti auttaa arjen sujumisessa – Eksote vastaa hoivatehtävistä

  Postin työntekijän toteuttamat tehtävät on määritelty jokaiselle Eksoten asiakkaalle etukäteen, niitä ovat asiakkaan tarpeista riippuen muun muassa aterian lämmittäminen, ruokailussa avustaminen ja muu arjen tuki. Eksoten työntekijät vastaavat asiakkaiden terveydenhoidollisista ja muista hoivapätevyyttä vaativista tehtävistä.

  – Vanhusten hoidossa iso osa kotihoidon tekemästä työstä on arkiapua, sopimus Postin kanssa tuo meille lisäresurssia sen toteuttamiseen. Väestön ikääntyminen kasvattaa jatkossa kotiin tarjottavien palvelujen tarvetta entisestään. Postin tuoma lisäarvo Eksoten vammaispalvelun asiakkaille liittyy puolestaan turvallisuuden tunteeseen ja siihen, että kotona piipahtaa joku Eksoten ammattilaisen käyntejä useammin, palvelupäällikkö Merja Heinonen Eksotesta kertoo.

  Postin kotipalvelua tarjotaan Eksoten valitsemille asiakkaille Ylämaalla, Savitaipaleella ja Rautjärvellä. 


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...