Jump to content
MAINOS
 • Pirkanmaan sairaanhoitopiiri harkitsee yhtiöittämistä


  Hoitajat.net
   Share

  Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) valtuusto päätti, että selvitys julkisen osakeyhtiön perustamisesta Pirkanmaan erikoissairaanhoidon tuottajaksi toteutetaan kolmessa eri vaiheessa. Yhtiöittämisselvityksen ensimmäisen vaiheen loppuraportti valmistui maaliskuun alussa. Selvityksen ensimmäisessä vaiheessa kartoitettiin kilpailu- ja hankintalainsäädäntöä sekä viranomaistoimintaa yhtiöittämisen kannalta.

  Ensimmäisessä vaiheessa on käyty läpi neljä erilaista yhtiömallia. Valmistelun lähtökohdat ja selvitystyön kuluessa muodostuneet näkemykset puoltavat rajoitetusti markkinoilla toimivan yhtiön mallia. Lisäksi on selvitetty, miten viranomaistehtävät hoidettaisiin yhtiömuodossa.

  Yhtiöittämisselvityksen ensimmäinen vaihe on nyt ohi ja uusi alkamassa. Ensimmäisessä vaiheessa ei ole noussut esiin syitä, jotka estäisivät seuraavaan vaiheeseen siirtymisen. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti, että selvitystyössä voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

  Selvityksen toinen vaihe keskittyy sairaanhoitopiirin henkilöstöön, omaisuuteen, verovaikutuksiin ja toiminnan organisointiin sekä opetus- ja tutkimustoimintaan liittyviin kysymyksiin.

  Meneillään oleva kolmivaiheinen selvitys ei tarkoita yhtiöittämistä, vaan on nimensä mukaisesti vasta selvitys.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Juu, avoimuus romukoppaan ja päätöksenteko mahdollisimman kauas kunnista. Yhtiöittäminen voi toki onnistuessaan olla taloudellisesti perusteltua, julkisesta terveydenhuollosta ja avoimesta demokraattisesta päätöksenteosta on kyllä näiden muutosten jälkeen kyllä melko kyseenalaista puhua ainakaan yhtiöitettyjen yksiköiden kohdalla.

  Link to comment
  Share on other sites

  Yhtiöittämisellä saadaan loppukin eri yksiköiden välinen yhteistyö lakkaamaan ja raja-aidat korkeiksi. Näin on täkäläisessä SHP:ssa ainakin liikelaitosten välillä.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...