Jump to content
 •  

  Pirkanmaan sairaanhoitopiiri harkitsee yhtiöittämistä

  Hoitajat.net

  Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) valtuusto päätti, että selvitys julkisen osakeyhtiön perustamisesta Pirkanmaan erikoissairaanhoidon tuottajaksi toteutetaan kolmessa eri vaiheessa. Yhtiöittämisselvityksen ensimmäisen vaiheen loppuraportti valmistui maaliskuun alussa. Selvityksen ensimmäisessä vaiheessa kartoitettiin kilpailu- ja hankintalainsäädäntöä sekä viranomaistoimintaa yhtiöittämisen kannalta.

  Ensimmäisessä vaiheessa on käyty läpi neljä erilaista yhtiömallia. Valmistelun lähtökohdat ja selvitystyön kuluessa muodostuneet näkemykset puoltavat rajoitetusti markkinoilla toimivan yhtiön mallia. Lisäksi on selvitetty, miten viranomaistehtävät hoidettaisiin yhtiömuodossa.

  Yhtiöittämisselvityksen ensimmäinen vaihe on nyt ohi ja uusi alkamassa. Ensimmäisessä vaiheessa ei ole noussut esiin syitä, jotka estäisivät seuraavaan vaiheeseen siirtymisen. Sairaanhoitopiirin hallitus päätti, että selvitystyössä voidaan siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

  Selvityksen toinen vaihe keskittyy sairaanhoitopiirin henkilöstöön, omaisuuteen, verovaikutuksiin ja toiminnan organisointiin sekä opetus- ja tutkimustoimintaan liittyviin kysymyksiin.

  Meneillään oleva kolmivaiheinen selvitys ei tarkoita yhtiöittämistä, vaan on nimensä mukaisesti vasta selvitys.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Juu, avoimuus romukoppaan ja päätöksenteko mahdollisimman kauas kunnista. Yhtiöittäminen voi toki onnistuessaan olla taloudellisesti perusteltua, julkisesta terveydenhuollosta ja avoimesta demokraattisesta päätöksenteosta on kyllä näiden muutosten jälkeen kyllä melko kyseenalaista puhua ainakaan yhtiöitettyjen yksiköiden kohdalla.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Yhtiöittämisellä saadaan loppukin eri yksiköiden välinen yhteistyö lakkaamaan ja raja-aidat korkeiksi. Näin on täkäläisessä SHP:ssa ainakin liikelaitosten välillä.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...