Jump to content
MAINOS

Pihlajalinnan Pappilanpuistossa liian vähän hoitajia


Hoitajat.net
 Share

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin mukaan vanhustenhoito on retuperällä. Pihlajalinna Terveys Oy:n Ikipihlaja Pappilanpuiston työntekijät Tampereella ovat olleet useasti yhteydessä liittoon liian pienen henkilöstömäärän ja työehtosopimusrikkomusten vuoksi. Työntekijät ovat huolissaan asiakkaista ja omasta jaksamisestaan. Superin mukaan vanhuksille ei tarjota edes riittävästi ruokaa.

Ikipihlaja Pappilanpuisto tarjoaa tehostettua palveluasumista. Asiakkaina on vähintään keskivaikeasti muistisairaita asukkaita, jotka vaativat jatkuvaa ohjausta. Yksikössä tulisi olla kolme yöhoitajaa, jotta jokaisessa kerroksessa olisi oma hoitaja. Tämä ei toteudu, vaan yöhoitajia on vain kaksi. Yksikön toimilupaan on liitetty ehto kolmesta yöhoitajasta.

AVI:n ja Tampereen kaupungin elokuussa 2015 tekemällä tarkastuskäynnillä todettiin, että hoitohenkilöstön määrä ei ole viranomaisen myöntämän luvan mukainen. Henkilökuntaa on liian vähän erityisesti yöllä. Lisäksi hoiva-avustajien työskentelystä todettiin, etteivät he voi työskennellä yksin työvuorossa, koska heillä ei ole lääkehuollon koulutusta. 

Vanhusten kohtelusta huolestuneille potkut

Tarkastuksen jälkeen Ikipihlaja Pappilanpuistosta irtisanottiin hoitajia. Ne työntekijät, jotka nostivat asian keskusteluun, irtisanottiin. SuPer aikoo riitauttaa irtisanomiset. Lisää aiheesta: 

https://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/super-pihlajalinnan-pappilanpuistossa-on-liian-vahan-hoitohenkilokuntaa/

http://yle.fi/uutiset/super_muistisairaiden_kohtelusta_valittaneet_hoitajat_saivat_potkut/8593889

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

14.1.2016 klo 22.53, dino kirjoitti:

Itsemääräämisoikeuden ja liikkumisvapauden rajoittaminen ovat sellaisia syntejä, joihin olosuhteiden pakosta on turvautunut 100 % geriatrista työtä tekevistä hoitajista. Juridista turvaahan ei kenelläkään ole näissä asioissa. Toisaalta, jos ei rajoita, syyllistyy heitteillejättöön.

On siinä nyt kuitenkin varmaan oikeuden silmissä pitävä tekosyy irtisanomiselle.

Link to comment
Share on other sites

21 tuntia sitten, Osku kirjoitti:

Hah, voisi luulla olevan aprillipäivä. Mahdotonta toki muodostaa pelkästään lukemiensa juttujen perusteella todellista kuvaa, mutta jotain herkkää tuossa koko keississä on.

Kyllä mä niin toivoisin että joskus uutisoitais myös hyvää vanhustenhoitoa. Ja ehkä kerrottais realistisesti minkälaista geriatrinen työ yleensä on. Mutta ketä se nyt kiinnostaa, kun voi huutaa iltapäivälehdille kuinka meidän hampaaton nielemisongelmista kärsivä muori saa jotain soseruokaa, hyi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Enemmän asiasta tietävä :)

Posted

Irtisanomisille ei muuten ole oikeudellisia perusteita, kaikki syyt tekaistuja. Eikä myöskään siksi,kun ei ole annettu yhtäkään varoitusta.  Varoitukset ovat kyseisen työantajan lempiaihe, samoin potkutehtailu ajojahteineen.

 

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...