Jump to content
MAINOS
 • Palvelutalon johtaja hoitajalle: "Nyljen elävältä, jos puhut viranomaisille"


  Hoitajat.net
   Share

  Johtaja joutuu maksamaan kahdelle sairaanhoitajalle kärsimyskorvausta ja oikeudenkäyntikulut. Kuvituskuva: Envato

  Mikkeliläisen palvelutalo Pietarinpirtin entinen johtaja tuomittiin käräjäoikeudessa yli 5 000 euron korvauksiin. Johtaja uhkaili kahta sairaanhoitajaa väkivallalla, jos nämä kertovat talon oloista viranomaisille. Asiasta kertoo Tehy-lehti.

  Toisen sairaanhoitajan johtaja oli uhannut nylkeä elävältä, jos tämä puhuu jotakin aluehallintovirastolle (AVI). Johtaja oli vienyt sairaanhoitajan saunan pimeään pukuhuoneeseen ja yrittänyt painostaa häntä kertomaan AVI:n tarkastajille asiat johtajan haluamalla tavalla.

  Toista sairaanhoitajaa johtaja uhkasi kuristamisella, jos tämä on puhunut AVIlle palvelutalon oloista.

  Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi johtajan kahdesta työturvallisuusrikoksesta ja kahdesta työsyrjinnästä. Johtaja on jäänyt jo eläkkeelle. Hän ehti olla talon johtajana vuosikymmeniä.

  Lue koko juttu Tehy-lehdestä

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Onneksi Suomessa voi luottaa siihen, että valvonta toimii. Väärin toiminut saa ”aina rangaistuksen”!

  https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/toimintatavat-laillisuusvalvonnassa-kenen-eduksi/

  Link to comment
  Share on other sites

  Ai valvonta toimii? Ihanko totta? Näkee kyllä, että Juhani ei ole töissä vanhainkodissa tai palvelutalossa. Olet sinä Juhani, aikamoinen satusetä.

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest Hämmentynyt äiti

  Posted

  Milloin Suomessa ihmisiin kohdistuva pelottelu, uhkailu ja teot muuttuvat oikeasti rangaistaviksi. Ko. summat ovat naurettavia. Vähimmäiskorvaus 50000 euroa, eiköhän se hivenen latista kieroutunutta käytöstä. Talousrikoksista kyllä rangaistaan kovemmalla kädellä ja niistä on osa tahattomia. 😧 

  Link to comment
  Share on other sites

  Tätä ole ihmetellyt, miten hoitajat sietää esimieheltä/johtajalta kaikenlaista vääryyttä! Attendolla johtaja kieltää tiettyjen poikkeuksien kirjaamisen ylös... Näitä oli esim. Kerran viikossa tapahtuva asukkaan suihkutus ei toteudu henkilö kunnan kiireen ja vähäisyyden vuoksi, eli kaikki asukkaat eivät päässeet kerran vkossa suihkuun! Ulkoilutus ei toteudu, väärennetään ulkoilu merkintöjä! Ihme nimiä työvuorolistoissa, omakin jopa oli vuorossa jota en todellisuudessa tehnyt. Saattohoitoon ei saatu lisä henkilökuntaa! Heti joudut vastuu vuoroon, vaikka et edes tunne vielä asukkaita tai talon tapoja! Uhkailua, nimittelyä johtajan taholta.... Ei edes painokelpoista tekstiä! Pelolla on suuri voima! Oma valvonta kunniaan, juu juu! 

  Link to comment
  Share on other sites

  On 12/30/2019 at 3:16 PM, Poikatyttö said:

  omakin jopa oli vuorossa jota en todellisuudessa tehnyt.

  Saithan palkan tästä? Jos et niin vaadi se korkoineen. 

  • Tykkää 2
  Link to comment
  Share on other sites

  30.12.2019 klo 15.16, Poikatyttö kirjoitti:

  Attendolla johtaja kieltää tiettyjen poikkeuksien kirjaamisen ylös...

  Kuulostaapa hurjalta, toivottavasti tilanteeseen puututaan pian.
  Sinulla on onneksi ilmoitusvelvollisuus ja esimiehesi tehtävänä on ollut kertoa toimintatapa tiimipalaverissa. Jos hän ei ole näin toiminut, voit olla yhteydessä hänen esimieheen tai käyttää Attendon sivuilta löytyvää palautelomaketta http://www.attendo.fi/sisainenpalaute

  Henkilökunnalle on omakin ilmoituskanava joka esimiehesi olisi pitänyt esitellä teille.

   

  Edit* Korjattu palautekanavan osoite.

  Edited by Piiu
  Link to comment
  Share on other sites

  Enpä ole moista kuullutkaan. Pimittää siis tietoa työntekijöiltä. 

  29.12.2019 klo 16.44, Vieras: Hämmentynyt äiti kirjoitti:

  Milloin Suomessa ihmisiin kohdistuva pelottelu, uhkailu ja teot muuttuvat oikeasti rangaistaviksi. Ko. summat ovat naurettavia. Vähimmäiskorvaus 50000 euroa, eiköhän se hivenen latista kieroutunutta käytöstä. Talousrikoksista kyllä rangaistaan kovemmalla kädellä ja niistä on osa tahattomia. 😧 

   

  23.12.2019 klo 02.06, Vieras: Margo kirjoitti:

  Ai valvonta toimii? Ihanko totta? Näkee kyllä, että Juhani ei ole töissä vanhainkodissa tai palvelutalossa. Olet sinä Juhani, aikamoinen satusetä.

  👍

  Link to comment
  Share on other sites

  3.1.2020 klo 20.23, Poikatyttö kirjoitti:

  Enpä ole moista kuullutkaan. Pimittää siis tietoa työntekijöiltä. 

   

  👍

  Kuinka usein teillä on tiimipalavereja? Entä oletteko käyneet yhdessä esimeihen kanssa esim. omavalvontasuunnitelmaa, johon tämäkin asia olisi tullut päivittää?

  Taitaa yksikössänne olla asiat enemmänkin vialla 😟 Tehkää nyt sitten ainakin kirjelmä tuon palautekanavan kautta, että saisitte asiat raiteilleen. Jollei asiat muuten luista, niin sitten viimeisenä vaihtoehtonahan on ostajakunta ja Avi.

   

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Similar Content

  • Kun Valvira on poistanut sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeuden hänen omasta pyynnöstään, henkilöllä ei enää ole oikeutta toimia ammatissaan eikä oikeutta käyttää ammattinimikettään, muistuttaa Valvira tiedotteessaan. Ammattioikeuksien poistaminen ei siis tarkoita ainoastaan tietojen poistamista ammattihenkilörekisteristä.
   Esimerkiksi omasta pyynnöstä ammattioikeutensa menettänyt sairaanhoitaja ei enää ole sairaanhoitaja eikä hänellä ole oikeutta tehdä sairaanhoitajan tehtäviä. Valviraan tulleiden yhteydenottojen perusteella osalle omasta pyynnöstä ammattioikeutensa menettäneistä tämä seikka on jäänyt epäselväksi.
   Ammattioikeuksien poistaminen tai rajoittaminen omasta pyynnöstä
   Valvira voi terveyden- tai sosiaalihuollon ammattihenkilön omasta pyynnöstä poistaa ammatinharjoittamisoikeuden tai rajoittaa sitä tai poistaa oikeuden käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.  Ammattihenkilön on toimitettava pyyntö Valviraan kirjallisesti. Valvira antaa poistamisesta erillisen päätöksen ja tekee siitä merkinnän ammattihenkilöiden keskusrekisteriin. Päätös myös julkaistaan kuulutuksena Virallisessa lehdessä (virallinenlehti.fi). Käsittelyprosessi kestää useita kuukausia.
   Palauttamista voi anoa
   Ammatinharjoittamisoikeuden tai ammattinimikkeen käyttöoikeuden palauttamista on mahdollista anoa Valviralta takaisin. Palauttaminen käsitellään sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakunnassa. Käsittelyaika on vähintään kuusi kuukautta.
   Lisätietoa ammattioikeuksien poistamisesta Valviran verkkosivuilla
   Lue lisää...
  • Hoitajien työtaistelu kuumenee. Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet valmistautuvansa nyt joukkoirtisanoutumiseen. Tehy erikoissairaanhoidossa, SuPer kotihoidossa. Ilmeisesti nimien keruu on alkanut, koska hoitajat kertovat allekirjoituksistaan mm. Twitterissä. Tarkempia kohteita tai ajankohtia irtisanoutumisille ei ole kerrottu.
   "Nyt on nimi laitettu paperiin. Päätyyn asti karmit kaulassa!"
   "Taisin juuri joukkoirtisanoutua. Enkä todellakaan ollut ainoa."
   ”Jos haluat muuttaa maailmaa - ota kynä ja kirjoita” - Martin Luther King. Kirjoitin.
   ”Kynä on miekkaa mahtavampi” Edward Bulwer-Lytton 1839
   Lue lisää...
  • Suomen lähi- perushoitajaliitto SuPer on päättänyt edistää joukkoirtisanoutumista työtaistelutoimenpiteenä hyvin vaikean neuvottelutilanteen vuoksi. Joukkoirtisanoutuminen tapahtuu kotihoidossa myöhemmin ilmoitettavissa kohteissa. SuPer päättää tarkemmasta ajankohdasta myöhemmin.
   Eduskunta äänestää tänään ns. pakkolaista, joka käytännössä veisi hoitajilta lakko-oikeuden. – Laki rajoittaa hoitajien perusoikeuksia ja kurittaa naisvaltaista alaa. – Tällä lailla heikennetään entisestään alan veto- ja pitovoimaa, Paavola sanoo. – Pakkolain sijaan pitäisi keskittyä siihen, miten hoitajien saatavuus turvataan normaalioloissa. Asiakas- ja potilasturvallisuus vaarantuu joka päivä eikä työnantaja ole ollut tästä huolissaan muutoin kuin työtaistelutoimien aikana.
   SuPer ja useat muut asiantuntijat ovat jo kauan varoittaneet vakavasta sote-alan kriisistä, jossa nyt olemme. Kriisi voi vielä syventyä, jos ei sitä nyt korjata. Hoitajapula on todettu useissa selvityksissä ja tilastoissa. Hoitajat ovat itse kertoneet, etteivät he enää suostu tekemään työtään nykyisellä palkalla ja alalta on poistunut ammattilaisia muille aloille. – Maan hallitus on löytänyt ratkaisuja ja rahaa muihin kriiseihin, mutta sote-alan kriisiä se ei ole halunnut ratkaista, Paavola sanoo.
   – Miten sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut sekä myös varhaiskasvatuksen palvelut aiotaan jatkossa turvata kansalaisille, jos hoitajat hakeutuvat muualle? Tilanne uhkaa sisäistä turvallisuutta ja se on otettava vakavasti, Paavola muistuttaa.
   – Tavoitteenamme on edelleen sopimus, eivät työtaistelutoimet, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo.
   Lue lisää...
  • Päätoimittaja Jussi Kärki syytti hoitajia trollaamisesta MTV:n Pöllöraadissa, jossa käsiteltiin hoitajien työtaistelua.  
   – Aina kun hoitajia lähtee kritisoimaan, niin tulee kova, järjestelmällinen sometrollaus, sanoi Kärki suorassa lähetyksessä.
   Lausunto on herättänyt hoitajien keskuudessa ihmettelyä ja suuttumusta sosiaalisessa mediassa.
   – Hoitajat osallistuvat itseään koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja puolustavat oikeuksiaan, niin toimittaja Jussi Kärki kutsuu sitä TV:ssä järjestelmälliseksi trollaukseksi. En löydä sanoja nyt, kirjoitti Tehyn somemanageri, "ex-hoitopoika" Jan-Olof Eriksson Twitterissä.
   – Kun mun kollegat vihdoin löytää äänen ja rohkeuden käyttää sitä puolustaakseen itseään ja oikeuksiaan sekä osallistumaan ITSEÄÄN koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun, journalisti kutsuu sitä sometrollaukseksi. Oo koo, sanoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.
   – Tehyn jäsenet ja kollegat on vihdoin löytäneet äänensä ja uskaltavat sanoa, mitä ajattelevat niin tottakai setämiehet tulee tuomitsemaan sen, kirjoitti sairaanhoitaja Siru Heromaa-Karjalainen.
   – Ihmisoikeudet eivät ole kaikille tärkeitä. Nää fossiilit ovat toistensa kavereita ja lobbaavat toistensa puolesta. kirjoitti sairaanhoitaja Nizo Dara. 
   – Mä mietin,että hiljaa nöyränäkö vaan pitäs kritiikki ottaa vastaan? Jos kritiikki esim täällä twitterissä pitää sisällään selkeitä asiavirheitä tai kärjistyksiä joiden vuoksi ei pysytä asiakeskustelussa, kyllä, edelleen osallistun äänelläni keskusteluun, sanoo sairaanhoitaja Nina Pulkkinen.
    
   Lue lisää...
  • SuPer ja Tehy vastustavat hallituksen esitystä ns. pakkotyölaiksi, joka loukkaa vakavasti hoitajien perusoikeuksia. Toteutuessaan laki vie hoitajilta työtaisteluoikeuden ja syventää hoitajapulaa.
   "Ei pakkotyölaille – #MeidänKaikkienAsia -mielenilmaus alkaa perjantaina 16.9. klo 11 Kansalaistorilta, josta marssikulkue suuntaa eduskuntatalolle. Paikalle on kutsuttu kansanedustajia ja ministereitä vastaamaan hoitajien kysymyksiin. Mielenilmauksessa ovat paikalla SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.
   Mielenilmaus on avoin kaikille kansalaisille. Tilaisuus päättyy noin klo 15.
   Ilmoittaudu mukaan
   SuPerin ja Tehyn keskeinen tavoite on ratkaista hoitajapula parantamalla palkkausta ja työoloja. Liitot ovat jättäneet viisi lakkovaroitusta, ja kunta-alalle on asetettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto vauhdittamaan neuvotteluja.
   Lue lisää...
  MAINOS
×
×
 • Create New...