Jump to content
MAINOS

Pakkolait leikkaavat hoitajan palkkaa jopa 10%


Hoitajat.net
 Share

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy vastustaa hallituksen pakkolakiesitystä. Toteutuessaan se leikkaisi koulutetun hoitohenkilöstön palkkoja enimmillään jopa 10 %, kerrotaan liiton tiedotteessa. Tehyn mukaan leikkaukset kohdistuvat erityisesti pienipalkkaisiin naisvaltaisiin aloihin.

Hallitus aikoo leikata muun muassa lomarahoja ja vuosilomia. Vuosilomien lyhentäminen korkeintaan kuuden viikon mittaiseksi ja loppiaisen sekä helatorstain muuttaminen palkattomiksi pidentävät työaikaa ja vaikuttavat työssä jaksamiseen. Myös ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus ja 20 prosentin palkanalennus karenssipäivän jälkeisiltä kahdeksalta päivältä saattavat lisätä sairaana työskentelyä.
 
- Sosiaali- ja terveysalan velvollisuudentuntoiset työntekijät tulevat jo nyt töihin sairainakin, koska sijaistyövoimaa ei aina saada, sanoo Tehyn kehittämispäällikkö Kirsi Markkanen.
 
Tehy selvitti viime syksynä yhdessä TNS Gallupin kanssa tehyläisten suhtautumista heikennyksiin. Selvityksen mukaan enemmistö joutuisi karsimaan ruoka- ja vaateostoksista, omista ja perheenjäsenten harrastuksista sekä suuremmista hankinnoista kuten asunnosta.

Hallituksen kilpailukykypaketin lausunnoille myöntämä kuukauden jatkoaika päättyi maanantaina. Se tuotti kolme uutta lausuntoa: Tehyltä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja Svenska handelhögskolanilta. Kaikki suhtautuvat kriittisesti hallituksen kilpailukykypakettiin. Lisää aiheesta: Pakkolakilausuntojen jatkoaika yllätti hallituksen epämieluisasti 

 

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...