Jump to content
MAINOS

Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekista löytyy Suomen modernein robotti


Hoitajat.net
 Share

Mega-Fixu -robotti

Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekki on saanut uudet, modernit tilat. Keräilyvarastoautomaatti, Suomen modernein robotti, Mega-Fixu varastoi, keräilee ja inventoi suuren osan apteekin tuotteista.

Ainutlaatuinen on myös automaattinen kuljetuslinjasto, joka kulkee laatikkopesukoneelta aina lähtevän tavaran pisteeseen ja sieltä edelleen valmiit lääkelaatikot jakautuvat sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden linjoille.

- Olemme todella ylpeitä uusista tiloistamme, jotka mahdollistavat mm. lääkelogistiikan keskittämisen maakunnassa ja uusien palveluiden tarjoamisen asiakkaille, kertoo apteekkari Leena Riukka.

Sairaala-apteekin tehtävänä on mahdollistaa lääkkeitä tarvitsevien tehokas, turvallinen ja taloudellinen lääkehoito tarjoamalla palveluja uuden hyvinvointiyhtymän yksiköille ja tietyissä tilanteissa suoraan potilaille.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sairaala-apteekissa työskentelee vuonna 2017 maakunnallisen yhdistymisen myötä apteekkarin lisäksi 4 proviisoria, 9 farmaseuttia, 12 osastofarmaseuttia (osa maakunnassa), 9 lääketyöntekijää ja 1 osastolääketyöntekijä.

Lääketoimitusrivejä arvioidaan olevan yli 200 000, valmistuseriä yli 1000 ja solunsalpaajatoimitusrivejä lähes 15 000. Koneellisen annosjakelun annoksia valmistetaan useita kymmeniä tuhansia.

 

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...