Jump to content
MAINOS

Oulun yliopistollisessa sairaalassa kirjataan jatkossa mobiilisti


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva

Oulun yliopistollinen sairaala (OYS) on jatkossa lähes täysin digitaalinen sairaala. Oulun seudun yhteispäivystyksessä potilastiedot on tähän saakka kirjattu paperille ja siirretty sitten sähköiseen potilaskertomukseen. Nyt yhteispäivystys hyppää yhden askeleen yli ja siirtyy paperista suoraan mobiiliin aikakauteen uuden, älypuhelimessa toimivan Hoitu-järjestelmän (hoidon tuki) avulla.

Mobiilisovellus otettiin ensin käyttöön yhteispäivystyksessä, myöhemmin sitä aletaan käyttää myös vuodeosastoilla. Sen jälkeen lähes koko OYS muuttuu mobiiliksi sairaalaksi. 

Hoitu on yhtä aikaa sekä toiminnanohjausjärjestelmä että potilastietojärjestelmän laajennus. Se toimii sekä pöytäkoneissa että mobiililaitteissa.

- Jälleen yksi askel pois kynästä ja paperista. Potilaan vierellä kirjataan tabletilla tiedot suoraan potilastietojärjestelmään. Virheet vähenevät, hoito nopeutuu ja tuottavuus kasvaa, toteaa sairaalan kliinisen hoitotyön asiantuntija, TtM Tatu Tiala.

Hoitu parantaa hoidon laatua ja helpottaa henkilökunnan työtä. Järjestelmään tehdyt kirjaukset ovat koko tiimin nähtävissä välittömästi. 

- Kirjaamme Hoituun muun muassa potilaalle tehdyt fysiologiset mittaukset, lääkkeiden annot ja lääkemääräykset sekä tehdyt toimenpiteet. Meidän ei enää tarvitse mennä jatkuvasti kansliaan tai hoitohuoneeseen katsomaan tietokoneelta, joko laboratoriotulokset tai röntgenkuvat ovat valmistuneet, Hoitua kolme viikkoa käyttänyt sairaanhoitaja Päivikki Makkonen sanoo.

Älypuhelinten käyttö on yleistymässä terveydenhuollossa. Hoitu on kehitetty erityisesti tukemaan päivystyksen prosesseja, mutta sen modulaarinen rakenne mahdollistaa laajan käytön myös osastoilla. OYS:n mukaan missään muualla ei käytetä älypuhelinta yhtä laajasti kuin mitä OYS tulee käyttämään Hoitua.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Nyt on todella paljon potentiaalia! Kunhan vaan käyttöliittymä on oikeasti suunniteltu terveydenhuollon ammattilaisten tarpeet huomioiden käyttöliittymäasiantuntijoiden toimesta. (Yleensähän se menee niin että terveydenhuollon ammattilaiset luulevat olevansa käyttöliittymäasiantuntijoita tai käyttöliittymäasiantuntijat luulevat tietävänsä miten potilaita hoidetaan)

Edited by jupet
Link to comment
Share on other sites

Ja tämähän ei koske pelkästään älylaitteita. Verensokerimittariin, DECT-luuriin, stetoskooppiin jne kertyy yhtälailla töhnää jos niitä ei puhdisteta...

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...