Jump to content
 •  

  Oriolan toimitukset takkuilevat edelleen


  Hoitajat.net

  Kuvituskuva: Shutterstock

  Oriolan lääketoimitukset apteekeille ovat parantuneet, mutta toimituspuutteet haittaavat edelleen apteekkien toimintaa. Ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten haavanhoitotuotteissa apteekkien varastotilanne on yhä tuntuvasti normaalia huonompi, ilmenee Apteekkariliiton apteekeille alkuviikosta tekemästä kyselystä.

  Varastotilanne ihmisille tarkoitetuissa lääkkeissä on nyt normaali jo noin 40 prosentilla apteekeista ja vähän normaalia huonompi 58 prosentilla apteekeista. Puolet apteekeista (49 %) ilmoitti saaneensa tilaamistaan lääkkeistä tällä viikolla noin 90 prosenttia. Reilu neljännes (28 %) oli saanut kaikki tilaamansa lääkkeet. Liki sata apteekkia oli saanut vain 50-80 prosenttia tilaamistaan lääkkeistä.

  Haavanhoitotuotteissa saatavuus huono

  Sen sijaan muissa Oriolan jakelemissa tuotteissa tilanne on edelleen huono. Lähes kaikilla kyselyyn vastanneella apteekilla haavanhoitotuotteiden varasto on joko tuntuvasti (54 %) tai vähän (42 %) normaalia huonompi. Tilanne on likipitäen sama myös muissa Oriolan jakelemissa ei-lääkkeellisissä tuotteissa, kuten käsideseissä ja suunhoitotuotteissa.

  – Apteekin haavanhoitotuotteissa on monia kotihoidon asiakkaiden kroonisiin haavoihin tarkoitettuja valmisteita. Haavan hyvä hoito on potilaan terveyden kannalta erittäin tärkeää ja siksi olemme jo useaan kertaan esittäneet, että nämä tuotteet on saatava mahdollisimman pian mukaan tukun toimituksiin, toteaa farmaseuttinen johtaja Charlotta Sandler Apteekkariliitosta.

  Myös lääkkeiden annosteluvälineiden valikoimiin odotellaan apteekeissa täydennystä. Normaali varastotilanne niissä oli 38 prosentilla, vähän normaalia huonompi 35 prosentilla ja tuntuvasti normaalia huonompi 27 prosentilla apteekeista.

  Oriolan toimitusongelmat alkoivat syyskuun alussa, kun yhtiö otti käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, joka ei ole toiminut odotetulla tavalla. 


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Kukaan ei ole vielä kommentoinut.  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  Ajankohtaista

  FOORUMILLA KESKUSTELLAAN


×