Jump to content
MAINOS

Opetusvideo: Estä painevaurio


Hoitajat.net
 Share

Painevaurio, josta aiemmin puhuttiin painehaavana ja makuuhaavana on paikallinen kudoksen vaurio, joka voi sijaita iholla ja/tai sen alla. Painevaurio on aliarvoitu terveydenhuollon haittatapahtuma, joka koskettaa kymmeniä tuhansia suomalaisia vuosittain - vaikeimpien painevaurioiden hoito kestää kuukausia ja maksaa jopa kymmeniä tuhansia euroja. Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat ja HUS yhteistyössä esittävät videolla, miten voit ehkäistä painevaurioita sairaalassa uusimpien hoitosuositusten mukaisesti.

Painevaurioita voi syntyä sairaalahoidon aikana kaikenikäisillä ihmisillä, varsinkin jos yleiskunto sekä liikuntakyky heikkenevät (vuodepotilaat, leikkaus- ja tehohoitopotilaat). Tavallisimmin painevauriot syntyvät lonkkiin, alaselkään, pakaroihin tai kantapäihin. Tärkeintä on ehkäistä painevaurion kehittyminen, jotta vältytään kivuliailta, pitkää hoitoa vaativilta painevaurioilta ja niistä aiheutuvilta kustannuksilta. Painehaavojen osuus Suomen terveydenhuollon vuosittaisista kustannuksista on lähes 500 miljoonaa euroa. Painevaurioiden hoito maksaa huomattavasti enemmän kuin niiden ehkäisy.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Aiheesta näköjään tullut 2022 jatko-osa, joka korostaa siirtoja ja lääkinnällisiä laitteita. Moderaattori voi nostaa tämän halutessaan omaksi otsikokseen.

Linkki Youtubeen: 

 

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Lisää ajankohtaisia

  • Opetusvideo hoitajan suorittamasta korvahuuhtelusta terveysalan opiskelijoille.
   Videon ovat tehneet opinnäytetyönä terveydenhoitajaopiskelijat Anna-Sofia Mäntytörmä ja Janette Nordström. Laurea AMK.
   Lue lisää...
  • Perustason ensihoitaja työskentelee sairaankuljetuksessa perustasolla tai työparina hoitotason ensihoitajan kanssa. Perustason ensihoitaja voi työllistyä muihinkin kuin vain ensihoidon ja akuuttihoidon tehtäviin.
   Lue lisää...
  • Spinaalipuudutus on suosittu anestesiamuoto modernissa kirurgiassa, sillä se on helppo, taloudellinen ja tehokas. Sitä käytetään laajasti alavartaloon kohdistuvissa leikkauksissa ja vatsan alueen toimenpiteissä. 
   Lue lisää...
  • Tarkistuslistan läpikäymiseen osallistuu koko leikkausryhmä. Se on osa riskienhallintaa ja tarkoitus on varmistaa leikkauksen turvallinen eteneminen.
   ENNEN ANESTESIAN ALKUA
   ENNEN TOIMENPITEEN ALKUA
   ENNEN LEIKKAUSSALISTA POISTUMISTA
   Lue lisää...
  • Trakeostomian tekemiselle on monia syitä, jotka kaikki usein vaativat pidempiaikaista hengityksen turvaamista. Vakavat aivovammat ja kallonsisäiset vuodot vaativat usein pitkäaikaista hengityskoneen käyttöä, jolloin trakeostomia on intubaatiota suotavampi vaihtoehto. Trakeostomia mahdollistaa puhtaiden ilmateiden varmistamisen imemällä, kommunikoinnin ja parhaimmillaan vähentää mahdollista sedaation eli lääkkeellisen rauhoittamisen tarvetta sekä nopeuttaa paranemista.
   Opinnäytetyö: Tommy Alm, Janette Saarinen ja Janni Tamminen. 
   https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018061013332
   Lue lisää...
×
×
 • Create New...