Jump to content
MAINOS

MRSA-tartuntoja Töölön sairaalan vuodeosastolla - osasto suljetaan


Hoitajat.net
 Share

Yhdellä Töölön sairaalan ortopedian ja traumatologian erikoisalan vuodeosastolla on tapahtunut metisilliinille resistentin Staphylococcus aureus (MRSA) -bakteerin tartuntoja.

Kaiken kaikkiaan bakteeri on löytynyt 16 potilaalta.  Vain osalla potilaista bakteeri on aiheuttanut infektion, osalla se on löytynyt ns. seulontanäytteistä iholta tai nenästä. 

Staphylococcus aureus -bakteeri on tavallinen haavainfektioiden ja märkäpaiseiden aiheuttaja.  Kyseisen bakteerin MRSA-kannat ovat lisäksi vastustuskykyisiä yleisimmin käytetyille antibiooteille. 

- MRSA-tartuntojen ehkäiseminen on tärkeää, jotta antibioottien teho infektioiden hoidossa säilyy tulevaisuudessakin, muistuttaa osastonylilääkäri Veli-Jukka Anttila infektiosairauksien yksiköstä.   

Toimintaa supistetaan puhdistustoimenpiteiden ajaksi

MRSA-tartuntojen katkaisemiseksi osasto puhdistetaan perusteellisesti. Arviolta kaksi viikkoa kestävän puhdistusoperaation ajaksi osasto tyhjennetään, eikä sinne voida ottaa potilaita. Käytännön toimet on jo aloitettu. 

Tapaturmapotilaiden hoidon turvaamiseksi siirretään kiireettömiä kirurgisia toimenpiteitä myöhempään ajankohtaan tai toisiin sairaaloihin. Näistä hoitojen siirroista tiedotetaan potilaille henkilökohtaisesti.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Olen hoitajana Helsingissä. Pyysin työterveyshuollossa MRSA -testejä, koska hoidan päivittäin MRSA:lle altistuneita potilaita. Lääkäri ei suostunut tekemään lähetettä. Riskinä on että testi olisikin positiivinen. Hoitajat haluaisivat testauttaa itsensä. Työnantaja ei.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...