Jump to content
 •  

  MRSA-tartuntoja Töölön sairaalan vuodeosastolla - osasto suljetaan

  Hoitajat.net

  Yhdellä Töölön sairaalan ortopedian ja traumatologian erikoisalan vuodeosastolla on tapahtunut metisilliinille resistentin Staphylococcus aureus (MRSA) -bakteerin tartuntoja.

  Kaiken kaikkiaan bakteeri on löytynyt 16 potilaalta.  Vain osalla potilaista bakteeri on aiheuttanut infektion, osalla se on löytynyt ns. seulontanäytteistä iholta tai nenästä. 

  Staphylococcus aureus -bakteeri on tavallinen haavainfektioiden ja märkäpaiseiden aiheuttaja.  Kyseisen bakteerin MRSA-kannat ovat lisäksi vastustuskykyisiä yleisimmin käytetyille antibiooteille. 

  - MRSA-tartuntojen ehkäiseminen on tärkeää, jotta antibioottien teho infektioiden hoidossa säilyy tulevaisuudessakin, muistuttaa osastonylilääkäri Veli-Jukka Anttila infektiosairauksien yksiköstä.   

  Toimintaa supistetaan puhdistustoimenpiteiden ajaksi

  MRSA-tartuntojen katkaisemiseksi osasto puhdistetaan perusteellisesti. Arviolta kaksi viikkoa kestävän puhdistusoperaation ajaksi osasto tyhjennetään, eikä sinne voida ottaa potilaita. Käytännön toimet on jo aloitettu. 

  Tapaturmapotilaiden hoidon turvaamiseksi siirretään kiireettömiä kirurgisia toimenpiteitä myöhempään ajankohtaan tai toisiin sairaaloihin. Näistä hoitojen siirroista tiedotetaan potilaille henkilökohtaisesti.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Mitäs jos ne on ne hoitajat, jotka sitä kylvää ympäriinsä? Ihan vaa tuli mielee. Onko otettu näytteitä?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Olen hoitajana Helsingissä. Pyysin työterveyshuollossa MRSA -testejä, koska hoidan päivittäin MRSA:lle altistuneita potilaita. Lääkäri ei suostunut tekemään lähetettä. Riskinä on että testi olisikin positiivinen. Hoitajat haluaisivat testauttaa itsensä. Työnantaja ei.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...