Jump to content
MAINOS

Liitot tuomitsevat HUSLABin työntekijän rasistisen toiminnan - myös Valvira reagoi


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva: Shutterstock

Helsingin Myllypuron terveysaseman yhteydessä toimivan HUSLABin laboratoriossa työskentelevä apuhoitaja esiintyy nettiin ladatulla videolla, jossa hän haukkuu maahanmuuttajataustaisia asiakkaita ja myöntää kohtelevansa heitä epäasiallisesti. Liitot tuomitsevat toiminnan.

- En sano huomenta, enkä tervehdi mitenkään. Ne on sontaa mun jalan alla. Mä näytän sen kaikilla ilmeillä, että sä vitutat mua, nainen sanoo videolla. 

Apuhoitaja kertoo käyttävänsä aina paksuinta neulaa, kun hän ottaa verinäytteitä maahanmuuttajilta.

- Ne vinkuu kun niitä piikitetään.

Suomen Bioanalyytikkoliitto ei hyväksy rasistista puhetta missään muodossa, kertoo liitto tiedotteessaan

- Laki edellyttää sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstöltä ihmisten tasavertaista kohtelua ja toimintaa potilaan eduksi.

Myös Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer tuomitsee jyrkästi työntekijän toiminnan sekä kaiken rasistisen puheen ja toiminnan.

- Hoitajan työhön kuuluu keskeisenä arvona ihmisten kunnioittaminen. Eettisyys on hoitotyön kivijalka. Sosiaali- ja terveydenhuollossa kaikkia on kohdeltava tasavertaisesti.

Valvira reagoi 

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on ollut yhteydessä naisen työnantajaan.

- Olemme varmistaneet, että tämä henkilö ei ole tällä hetkellä töissä ja siten varmistaneet potilasturvallisuuden, Valviran ylitarkastaja Leena Kinnunen kertoo Iltalehden haastattelussa.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Rasistisia hoitajia on pihliksessäkin,potilas pyytää allergiakokeeseen lääkärin vastaanoton kautta lähetettä saamaan allergiakokeeseen ,vaan aletaan kertoon, kuinka se on kallista ym.Potilas on suomalainen , nimi vain viittaa ulkomaalaiseen alkuperään.Allergia lääkkeitä joutuu käyttämään ja vaivan rakia vastaanotolla usein.

Link to comment
Share on other sites

Nyt hoitajat ottamaan yhteyttä johtoon tai Valviraan, jos kohtaatte rasistista ja muuta syrjivää käytöstä. Se ei sovi hoitajan ammattietiikkaan.

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...