Jump to content
MAINOS

Liitot: Attendon säästöt heikentävät potilasturvallisuutta – yhtiö kiistää väitteet


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva: Shutterstock

ERTO, SuPer ja Tehy tekivät kyselyn Kotkassa toimivien Attendon vanhuspalveluiden toimipisteiden työntekijöille. Kyselyn vastausten mukaan henkilöstömitoitus ei ole riittävä ja kiireen johdosta potilasturvallisuus heikentyy. Liittojen mukaan työvuoroissa käytetään paljon sijaisia, jolloin lääkehoito vaarantuu, koska sijaiset eivät tunne asukkaita.

Vastausten perusteella vanhuksia ei ehditä hoitamaan tarpeeksi hyvin, koska hoitohenkilöstölle on siirtynyt paljon avustavia tehtäviä kuten pyykinhuoltoa ja ruoanlaittoa. Vastauksissa kerrotaan, että vanhusten hoitoon, ulkoiluun ja viriketoimintaan ei ole riittävästi aikaa.

Liittojen mukaan tilanne johtuu Attendon säästöpäätöksistä. Yritys on viime vuonna päättänyt muun muassa lyhentää vakituisten työntekijöiden viikonloppuvuorojen pituutta ja sijaisten työvuorot on lyhennetty 6 – 7 tuntiin. Lisäksi yksikön päällikön tekemät työvuoroluettelot hyväksytetään keskushallinnossa, jossa työtunteja vähennetään. Tänä vuonna Attendo on poistanut vastaavat sairaanhoitajat, joten sairaanhoitajien työn määrä ja vastuu ovat kasvaneet.

– Puutteellinen henkilöstömitoitus ja muut Attendon tekemät säästötoimenpiteet heikentävät potilasturvallisuutta merkittävästi. Tästä on aiheutunut muun muassa potilaiden kaatumisia ja hoidon laadussa ilmenneitä puutteita, liittojen tiedotteessa todetaan.

Attendo kiistää liittojen väitteet

Attendon viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Lauri Korkeaojan mukaan liittojen väitteet henkilöstön vähyydestä eivät pidä paikkaansa. Attendon mukaan sen henkilöstömitoitus ylittää jokaisessa yksikössä palvelun laatuvaatimuksia määrittelevän ikäihmisten laatusuosituksen tason ja vaatimukset.

– Meillä on noin 300 hoivakotia, ja kysely tehtiin vain kolmessa hoivakodissa. Niiden perusteella ei voi leimata koko yhtiötä, Korkeaoja sanoo Iltalehden haastattelussa.

Attendon väitteet ovat saaneet työntekijät takajaloilleen. Tehy-lehden mukaan työntekijöitä suututtaa etenkin se, että johdon lausuntojen perusteella saa käsityksen, että työntekijät valehtelevat.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Allekirjoitan tämän täysin. Tein opiskeluaikana muutaman keikan Attendon vanhainkodissa ja sekä työntekijöillä että vanhuksilla oli niin surkeat oltavat,ettei se palvele ketään. Ikinä en menisi sinne enää töihin..

Link to comment
Share on other sites

Minä myös allekirjoitan tämän. 30 avustettavaa asukasta, iltavuorossa ja viikonloppuisin neljä henkeä töissä joista yhden aika menee pitkälti keittiötöissä. Orjatyötä, ei oikein ikäihmisiä eikä työntekijöitä kohtaan.

Link to comment
Share on other sites

33 minuuttia sitten, Vieras: Ex vakkari kirjoitti:

Se työntekijä kelle on kertynyt kaikki palvelus vuosilisät niin  tekee viikolla arkivuoroja.Ei anneta pyhätöitä.Ja jos ajat omia etuja liiton kautta niin työt loppuu siihen.En suosittele työnantaja Attendoa kenellekkään..nim.kokenut kaiken tietää.

 

Edited by mari44
Link to comment
Share on other sites

En ole Attendolla, mutta toisessa yksityisessä firmassa töissä ja sen kyllä huomaa, kuinka numeroita ja tulosta tuijotetaan yli laadun ja työntekijöiden hyvinvoinnin. Joku jossain näilläkin firmoilla rikastuu ja se revitään hoitajien selkänahasta ja asukkaiden ja kuntien kukkaroista. Luvataan kuut taivaalta ja todellisuus onkin sitten jotain muuta. Itse en sijaisena edes vaivaantuisi töihin, jos olisi pelkkiä 6tunnin työpäiviä. 

Link to comment
Share on other sites

Pitää kyllä täysin paikkaansa myös muualla. Lähihoitajat pyykkäävät ja siivoavat, henkilöstömitoitus ei anna periksi hoitaa raportteja eikä kirjauksia kunnolla. Vanhusten voriketoiminta on ihan huuhaata ja ulos ei viedä kun ei ehditä. Valitettavasti en ikinä halua Attendon palvelukseen enää enkä suosittele muillekaan. Suurin kärsijä koko touhussa on ikäihminen joka noihin yksiköihin päätyy. 

Link to comment
Share on other sites

Keikkaa tehnyt ja joutunut toteamaan, että mitoitus ei todellakaan vastaa tarvetta. Myös koulutuksia pitäisi järjestää hoitajille. Keikkalaisilla lyhyet työvuorot. G 17 palkkaus on täysin alakanttiin kun kyseessä vaativa vanhustenhoitoyksikkö missä vanhuksilla erilaisista mielenterveydellisiä ongelmia jotka tuovat omat haasteensa työhön.

Link to comment
Share on other sites

Korkeaoja on pahoittanut mielensä, kun vain kolmen hoivakodin kyselytulosta on tuotu julkisuuteen, ja sitä myöten tahraamaan koko yhtiön mainetta. Mielestäni kysely olisi hyvä tehdä kaikkiin kolmeensataan yksikköön! Miksei? Tulisi törkeyden oikea mittakaava esiin, ja samalla se, että tällainen toimintakulttuuri on koko ketjussa ja koskettaa siten tuhansia työntekijöitä sekä asukkaita. Törkeyden huippu koko mies!! 

Ps.työskentelen itsekin Attendossa ja allekirjoitan lehtijutun täysin.

Link to comment
Share on other sites

On harha luulla asioiden olevan vain Attendossa tällainen. Kilpailevissa yrityksissä aivan sama meno. Eikä vain lähihoitajat pyykkää ja tiskaa vaan ihan yhtälailla myös sairaanhoitajat koska heille ei ole useinkaan annettu sairaanhoidollista aikaa työhönsä. Sairaanhoitajan pitää suoriutua perustyöstä samalla tavalla kuin lähihoitaja ja tämän lisäksi pitäisi hoitaa sairaanhoitajalle kuuluvat velvollisuudet. Jos sairaanhoitaja menee hoitamaan sairaanhoidollisia töitä niin tällöin lähihoitajat joutuvat luonnollisesti hoitamaan sairaanhoitajan osuuden perustyöstä ja tämähän myös alkaa kiristämään työyhteisössä välejä. Ylitöitä ei sai tulla mutta milloin sitten hoidat rauhassa esim. Lääkehoitoon liittyviä asioita. Asukkaiden lääkehoito ja muu turvallisuus, hoiva suuressa vaarassa päivittäin eikä se johdu siitä ettei lähihoitajat ja sairaanhoitajat tekisi parastaan vaan siitä ettei yksinkertaisesti edes vikkelin hoitaja tässä tahdissa pärjää.

Link to comment
Share on other sites

Yhden kuukauden Attendon vanhustyössä työskennelleenä voin sanoa että oli eka ja vipa kerta siinä puljussa. Ensinnäkin ruoka.. aivan kamalaa, ravintoköyhää ja todella pahanmakuista. Kaikkea mahdollisimman halpaa, kuten laihaa kaalikeittoa. Leipää ei saanu asukkaat ku kerran pari päivässä, vaikka pyysivät. Hyvin harvoin jälkiruokaa tarjolla. Salaattina pari pavun palasta.

Hoito siellä oli muutenkin mielestäni hyvin ala-arvoista. Ei ehditty hoitaa esim kaatumisvammaa!! Mitä ihmettä? Hampaita ei kuulemma saanu pestä illalla, kun ei ehitty..

Onneksi oon takaisin kunnalla töissä, missä sielläkin kyllä kiire on, mutta ruoka aivan eri luokkaa ja leipiä ei säästellä.. Hoito myös niin paljon inhimillisempää, eikä kukaan mulle kunnalla oo sanonu ettei asukkaiden hampaita aleta pesemään!

Link to comment
Share on other sites

Entäs attendon tarjoamat palvelut ja niiden laatu työterveys puolella? Onko kokemuksia? Itsellä ainakin on ko palvelut ovat huonontuneet huomattavasti työnantajan siirrettyä palvelut attendoon. No halvalla saa.. ei kai työikäisistä kannata huolehtia saatikka vanhuksista. Vanhukset ovat ansainneet arvoisensa hyvän hoidon ja työikäiset myös etenkin kun eläkeikä nostettiin ja töissä pitää jaksaa krempoista huolimatta pidempään.

Link to comment
Share on other sites

Eikös attendo ole ylikansallinen yhtiö? Säästävät ja voitot valuu ulkomaille. Vanhusten hoidon ja muiden kustannuksella myös työntekijöiden. Stoppi moiselle toiminnalle.

Link to comment
Share on other sites

Teen keikkaa Attendolle ja todellakin hoitajia ihan liian vähän! Työmäärä hyvin suuri vanhusten hoidon lisäksi pitäisi pyykätä, viikata, tiskata astiat, lämmittää ruuat (viikonloppuisin), tarjoilla ruoka, syöttää, mopata lattiat, kattaa pöydät, pitää viriketuokioita, viedä ulos,jakaa lääkkeitä (asukkaille/dosettiin)yms. Yöllä samat hommat (paitsi ruuan lämmitys) ja vielä pomot sanoo, että peskää yöllä tuolien ja pöytien jalat.

Sijaisia ja keikkalaisia käytetään paljon jolloin turvallisuus kärsii, koska saatat olla aina eri kerroksessa/osastolla. Työajat eivät ole yhtään päällekkäin, jotta saisit kunnon raportin. Läpsystä vaihto.

Vanhusten ruoka on...esim. pelkkiä pinaatti lettuja ja perunasalaattia, pelkkiä porkkanalettuja ja pastasalaattia...ja ruokaa niin vähän, ettei meinaa riittää kaikille. Eli hyvin vähän jokaiselle

Ja palkkaus on kaikkein huonoin!!

Tässä osa mikä huonosti...

Link to comment
Share on other sites

Sama meno on Mehiläisessäkin! 17 asukasta, 2 hoitajaa kerkee kuulemma hyvin hoitaa!!!! Missä on ihmisarvo Suomessa? Haluun kuulan kalloon jos joudun "palvelutaloon", "mummolaan" tms.👹

Link to comment
Share on other sites

Työskentelen Attendon palveluksessa ja allekirjoitan lehtijutun täysin. Tykkään vanhustyöstä, mutta sydämeni itkee verta, kun en kertakaikkiaan voi tehdä työtäni edes osittain lähihoitajan lupauksen mukaisesti. Työkaverit ovat ihania ja antavat voimaa jaksaa. Kaikkiin Attendon paikkoihin pitäisi kysely tehdä!

Link to comment
Share on other sites

Aamen. Komppaan täysin. 4kk keikka äitiyslomansijaisuutta riitti näyttämään tämän todellisuuden. Sh:n työtehtäviin kuuluu mm.leipominen 1krt/vko jotta talossa tuoksuisi kakut eikä kakka kun tulee vieraita. Hoitajien vaihtuvuus valtavaa. Kohtelu esimiehen taholta kohtuutonta. Yököt aloittaa aamutoimet neljältä osalle asukkaista. Jos saippuasta ja pesulapuista lähtien pitää säästää niin todellakin on laadukas hoito pelkkää sanahelinää. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Huolestumut omainen

Posted

Omaiseni asuu Attendon yksikössä, olen aavistellut ja sivusta huomannut että.kiire on ja paljon jää.asioita hoitajilta hoitamatta vaikka uskon että tämä nimenomaan johtuu kiireestä, ei piittaamattomuudetsa mut en oikein tiedä miten asiaa alkaisi hoitaa eteenpäin, olen siis hoitjien puolella

Link to comment
Share on other sites

Sama meno muutamissa yksityisissä hoitolaitoksissa olen huomannut. Ei enää hoideta ikäihmisiä niinkuin ennen ! hoitotaso todella puuteelinen samoin siivous, inhimillisyys ikäihmisiin kadoksissa, hoitajia liian vähän. Yksityiset hoitolaitokset vetävät rahattaskuunsa ja hoito- henkilökunta sairastuu työtahdin koventuessa. Tykään ikäihmisistä mutta sydämeni itkee verta kun lueskelen näitä jatkuvasti tulevia kirjoituksia. Missä on Ihmisarvo Suomessa ?  Lähihoitajana  sanon, että enemmän ratsioita ja seurantaa Hoitolaitoksiin !!!:(

Link to comment
Share on other sites

Ruvetkaa attendolaiset kuvaamaan kännykällä vanhuksille annettuja ruoka annoksia. Kun tarpeeksi materiaalia niin nimettömänä kuvat iltapäivälehdille.

Link to comment
Share on other sites

Sama myös omassa keikkapaikassa Attendolla. Astioiden pohjia kaavitaan joka päivä, jotta jokaiselle riittää ruokaa, halvimpia mahdollisia leikkeleitä leipien päälle ja niitä siivuja saa laittaa säästeliäästi. Missään nimessä ei saa laittaa juustoa ja makkaraa samalle leivälle. Kaksi hoitajaa huolehtii 16 asukkaasta, jotka kaikki tarvitsevat apua. Kuntouttava työote tarkoittaa sitä, että nostetaan istumaan, jos ehditään. Attendo on täysi vitsi.

Link to comment
Share on other sites

13.12.2017 klo 23.49, Vieras: Ensihoitaja kirjoitti:

Ruvetkaa attendolaiset kuvaamaan kännykällä vanhuksille annettuja ruoka annoksia. Kun tarpeeksi materiaalia niin nimettömänä kuvat iltapäivälehdille.

Minun kokemuksen mukaan ruoat nimen omaan hyviä ja monipuolisia. Itse saadaan myös paljon vaikuttaa mitä tilataan jos esim. Asukkaitten kanssa haluaa jotain leipoo/herkutella.. Toivotaan ettei suuntaus ole huonompaan..

Link to comment
Share on other sites

Kyllä on attendo voittoa tavoitteleva ja vain sitä tavoitteleva. Ei hoitajien hyvinvointi saatika asukkaiden elämällä ole väliä. Tilastoja kaunistellaan, suorastaan valehdellaan että saadaan hyvät laatupisteet. Hoitajamitoitus on valetta, revitään nimiä tauluun ties mistä että on mukamas työntekijöitä. Oikeasti hoitajat raataa niska limassa, kaikkensa antaen. Ja arvostusta ei heru. Sijaisia pompotellaan, ei vakinaisteta. Kaikki ongelmat kiristää syyttömien hoitajien välejä, joka tuo mukavan lisänsä työntekoon. Ei ikinä enää ja vihainen olen että tuhlasin elämästäni useita vuosia kyseiseen puljuun. Sääliksi käy niitä jotka siellä työskentelee ja vanhuksia varsinkin, jotka ansaitsisivat paljon parempaa. 

Link to comment
Share on other sites

Ihan normaalia, myös muissa vanhusten hoitopaikoissa, miksi Attendo olisi poikkeus tässä asiassa. On hyviä hoitajia jotka välittävät asukaista ja myös kuuluisia asennevammaisia jotka eivät piittaa mistään vaan kaikki pitää saada valmiina ja lisäksi tarjota heille.

Ensiksi, jos haette töihin voisitte lukea työpaikkailmoituksen ja jos, ette ymmärrä tekstiä. Aina voi tiedustella gmail: n kautta asiaa. Siellä lukee usein selvästi sisältää kodinhoitotyöt.....palkka TES...... Opetellaan jo lh koulutuksessa koko ajan, niin kautta kun valmistutte,  Jokaisen pitäisi ymmärtää myös itsenäisesti kodinhoitotyöt tarkoittaa; TISKIT,PYYKKIHUOLTO, ROSKAT ym. Tiskit tarkoittaa ei käsin vaan on TISKIKONE kesto 2-5 min /kerta ja itse huutelen ennen kuin laitan. Jos saan työrauhan kesto 15-20 min ja samalla voin tehdä muuta puuhia.... Meillä on se kuka tulee aikaisempaan työvuoroon, hoitaa keittiö puolen ja lisäksi vähemmän asukkaita hoidettavana silloin.  Välillä lääkevastaava haluaa hoitaa lääkkeet ja keittiöpuolen. Me muut hoidetaan asiakkaat kuntoon ja kiitosta ollaan saatu tästä. Sai rauhassa paneutua asiakkaan hoitoon eli on ihan järjestelykysymys ryhmäkodissa. Mutta isoin ongelma on siinä,  sinne tullaan seisomaan tyhjän panttina ja häiritsemään toisen työskentelyä. Pesukone pesee pyykit ja hoitaja laittaa yhden asiakkaan pyykit kerralla  ja voi lähteä tekemään muita hommia , kun kone pyörii. Sitten kuivausrumpu sama juttu. Mutta sama ongelma ; Toisten hoitajien " seurustelupaikka" ja jos erehdyt menemään sinne, jo juttu lakkaa veitsen terällä.... Näitä tietynlaisia hoitajia on pilven pimein myös kunnalla.  Koskee vain ryhmäkoti työskentelyä. Palvelutalossa tehdään kaikki työt, mistä asukas maksaa ja sovittu kirjallisesti hoito ja palvelusuunnitelmassa.  Ei, pitäisi olla koulutetulle  ammattitaitoiselle työntekijälle vaikea sisältää asian ytimettä.

Sijaisia / keikkalaisia tarvitaan jokaisessa hoitopaikassa. Heitä kohdellaan oikeudenmukaisesti, ei pilkaten, arvostaen, eivät ole vakituisten orjia missään muodossa. Myös täällä jotkut nostavat itsensä jalustalle, olevat parempia kuin toiset työntekijät.

 Lääkehuoltoon keikkalainen/ sijainen osallistuu vasta, kun tuntee asiakkaat ja on varma itse asiasta. Myös vaaditaan lääkenäytöt, että voi antaa.... Laki on takana, siis turha syyllistäminen on loppuva. Kai haluatte teille joku vielä tekee keikkoja... työ on muutakin, kuin lääkkeidenjakoa..... Keikkalainen jos teitä kiusataan missään olomuodossa. Ota yhteys johtajaan ja kerro asiasta vaikka kirjallisesti.  Olet vakituisille helppo maali ja  he purkavat omat ongelmassa teihin....Kokemus puhuu tässä... olen itse joutunut Vakituisen kiusaamisen kohteeksi, keikkalaisena.  Onneksi oli ajan tasalla oleva esimies ja epäili jotakin.....Tiedoksi; koskaan ei kuvata ketään tai mitään työpaikoilla sen sanoo jo maalaisjärki. Saati joku kehtaa ehdottaa...et, edes työkaveria/ asukasta ilman hänen suostumustaan...

Moni sijainen/ keikkalainen on paljon koulutettu, ammattitaitoisempia, työmotivaatio ym. kuin moni vakituinen. Myös keikkalainen, ei käytä työaikaa omien asioiden hoitamiseen vaan hoitaa ne kun on vapaalla.  Vakituinen usein menee siitä missä aita on matalin ja osaa kaikki  talonkapulakonstit käyttää.  Osaa siirtää syyt aina keikkalaisten/ viattoman  niskoille. Luottaa siihen, keikkalainen pitää suunsa kiinni...

  Dosetinjako, mikä ongelma se on omahoitaja jakaa dosettiin lääkkeet, jos ei jaa vastaa siitä > Ainakin jotkut osaavat tehdä joka asiasta ongelmia...  hankikaan sitten pussilääkitys / vastaava apteekista, ei tarvitse valittaa.. Taito on sekin....samoin nuoleskelu, kiusaamisen.... . Itse jaon aamuyöstä tai tarkistin dosetit eli kaksoistarkastus. Lisäksi annoin jo eräille aamulääkkeet ohjeen mukaisesti, VS, insuliinipistos  ym. jos on tarvetta. Vuosia on jo yökkö laittanut muutaman asukkaan yö kuntoon ja aamulla aamuvirkkuja valmiiksi.  pessyt pyykkiä, tiskanut  ym pientä puuhaa, jos iltavuoro ei ole ehtinyt.  Myös viikonloppuisin suihkutetaan eli työt jaettaan tasaisesti kaikille viikonpäiville.... Missä vuosisadalla, ette Attendolaiset oikein elätte......

Ulkoilu; Järjestelykysymys> aamuvuoro laittaa valmiiksi muutaman asukkaan ulkoilu kuntoon ja iltavuoro aloittaa työt siitä. Iltavuoro alkaa usein klo.13-14 välillä.  Kaupungilla ja yksityisellä kokeiltiin tätä systeemiä, kun olin siellä työssä. Aina oli nämä samat ketkä kieltäytyvät joka asiasta...pst. vakituiset  taas. Vakituiset teette todella raskaaksi tulla teille töihin ja ainoa konsti on EMME TULE...

Lyhyt työpäivä? Jokainen saa itse päättää tekeekö 6-8 h työpäiviä ja siihen ei tarvita yhdenkään vakituisen tai muiden sanomista. Moni haluaa jo vapaasti tehdä ja se oikeus on kaikilla.  Tiedoksi on työntekijän ja johtajan välinen asia.  Tein itse pitkään 6h työpäiviä  yksityisellä ja ei ollut mitään ongelmia koko aikana ja tarpeen vaatiessa pitkiä päiviä.  Miksi tehdään sitten 50%- 75% ym. työvuoroja, lopetetaan myös ne tulevaisuudessa. . Tehdään 100% niin ei tule kenelläkään mitään nokkaan koputtamista.   Lapsellista touhua aikuisilta ihmisiltä. Pääasia työt on tehty ja taatusti yksikään työnantaja ei maksa siitä, että hoitajat lakkaavat omia kynsiään päiväsalissa tai mennään kimpalla tupakalla. Yksin, kun ei osasta tehdä mitään vaan pyydetään toiset mukaan... Viime kesän työpiste, kunta ja Attendo:lla kun äitini oli niin asukkaat totesivat ; Ovat kaikki lähteneet tupakalle.... 

Kierto on ollut nykypäivään, jos Attendo on nyt vasta siirtynyt siihen niin MUUTOSVASTARINTA ei ole syy.  Onko vaikeuksia omassa työkunnossa tai työasenteessa?  Sinä, et sovi avohoitoon tai keikkatöihin alkukaan.  Itse olen tehnyt työnkiertoa vuosia ja PIDÄN SIITÄ. Myös talon eri yksiköissä eli käyn eri paikkakunnilla. Se motivoi, antaa uutta paljon ja saa TODELLA HYVIÄ TYÖKAVEREITA. Ei, tarvitse katsella samoja nurpeita työkavereita jatkuvasti, keiden aika menee marisemiseen.  Raportti, haloo tällä vuosisadalle vihdoinkin. Hiljainen raportti on jo  tullut moneen paikkaan. Raportin kesto on 10min.  Jos hoitajat puhuvat omia asioitaan tai huutavat kilpaa ym.  on  työyhteisön ongelma.  Meillä on jo siirretty mobiilisovelukseen ja  asiakkaan luona kirjataan tiedot, ryhmäkoti / palvelutalo yksityinen.  Sama systeemi kuin PegasosMukana eli avohoito käyttää. Myös kellokortti on tullut yksityiselle käyttöön vuosia sitten... Herätys  siis tähän vuosisadalle.... toivottavasti, ette tule koskaan avohoitoon työhön, sillä siellä kuuluu KODINHOITOTYÖT ja luetaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Myös noudatetaan niitä ja palaute tulee nopeasti jos et hoida työtäsi....eli työtä ei siirrettä noin vain toisille....

Ruokapuoli on Attendon yksiköissä ihan ok.  Monipuolinen ja annokset asiakkaan toiveen mukaisia. Äitini on ollut heillä hoidossa.  Hoitajat annostelivat lautaselle ruoka-annoksen valmiiksi. Eivät lämmittäneet. Monipuolinen ym. Iltapala tuotiin huoneeseen illalla eli palvelutalo asukas. Se juuri, mitä Attendo kirjoittaa  omillaan sivuillaan; Hoitopaketti sisältää........myös muut yksityiset ihan sama..... lukekaa.....

 Olen itse ollut määräaikaisena Attendolla ja mitään ongelmia ei ollut myöskään tällä puolella. Leipien päälle laitettiin asiakkaan toiveen mukaisesti makkaraa ja juustoa tai jos asiakas halusi olla ilman sai olla. Hoidan asukkaita, minua ei ole palkattu hoitamaan  työkaveria. Aina asian oikean laidan voi tarkistaa johtajalta, ei työntekijältä.  Yksi puhuu sitä ja toinen tätä. Oikea vastaus tulee aina johtajalta. Myös sain Attendon-lisän välittömästi ym. lisät eli palkka vähän huonompi kuin kaupungilla. Matkoissa taas säästin eli ainakin minun arvot ovat muualla kuin rahassa...Muuten on vielä huonompiakin lh palkkoja kuin Attendolla. Äsketttäin  haettiin Hki, Laajasalossa lh. palkka G15, yksityinen. Ainakin tämän firman hoitajat ovat hiljaa.....

Vinkki: Paino punnitaan kerran kk:ssa, joka työpaikoissa myös yksityisellä. Siitä näkee oikeasti mikä on asukkaiden  tilanne... Myös  annoin yöllä ruokaa, jos oli tarvetta ja asukas kysyi. Ainakin meidän jääkaappi ei ole tyhjänä vaan voi antaa rauhassa yöpalaa tarpeen vaatiessa. On, kyllä ihan yökön omalla vastuulla .....

Nyt teen parhaillaan yksityiseen hoitopaikkaan keikkaa  ja kaikkia työvuoroja. Kierän 2 ryhmäkotia ja palvelutaloa.  Samat työt ovat myös siellä, mutta vaikuttaa ikävän paljon ketkä ovat työvuorossa.   Eräs  hoitaja istui 45min tyhjän panttina kansliassa. Naureskeli ääneen, mutta ei osannut tulla avustamaan toisia hoitajia. Palaute meni eteenpäin ja meidän esimies lukee mitä kirjataan tietokantaan ja sieltä pystyy tarkistamaan asian oikean laidan., myös paljonko asukaita on hoidettu, kuka ja mitä on tehty.....

 Sama oli 2017 kesätyössä kaupungilla, lähiesimies sai kiinni klo.10.00-tultiin leikkimään omalla kännykällään ja työt oli jätetty tekemättä. Vaadittiin selitystä asianomaisilta.....kunta..

Attendolla kun olin sama ongelma valittiin helpot paikat ja klo.10.00- 14.00 istuttiin tuijotamassa tietokonetta ja kuulutettiin olen omat hommat tehnyt. Toivottavasti, eivät koskaan tule avohoitoon töihin, jos työ ei luista ....

Lyhyesti; Lukekaan työpaikkailmoitus... ja myös työhaastattelussa voi kysyä, muutakin kun mitä etuja työnantaja tarjoaa.... Se, ei ainakaan minua kiinnosta henkilökohtaisesti, vaan kunnon työilmapiiri....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vieras; asiat asoina...varmaan näin sen kaiken tulisi olla, mutta liian orja työtä kaikki vanhustyö. Voisivat päälliköt tulla itse pariin vuoroon hukimaan ja juoksemaan verenmaku suussa ja sitten sanoa noita miten se pitikään olla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vihdoin vapaa attendosta

Posted

- Lääkehoito: Täysi vitsi!! Valitin kaksi vuotta että joku vielä kuolee tän takia...Ensinnäkin tosi sekavia käytäntöjä eikä kuunnella hoitajien mielipiteitä. 

- Työhyvinvointi: Smartum kortti josta attendo maksaa 80e ja samalla vievät seuraavasta palkasta myös 80e sinne kortille?!? Miksi!?!?. Tätä käytäntöä en ymmärrä. ei pikkujouluja, ei virkistyspäivä henkilökunnalle. Työpaikka kiusaamiseen ei puututtu millään tavalla. Totuin sanontaan johtajan suusta "hän palaa asiaan ens viikolla "  Koskaan sitä ens viikkoa ei tapahtunut oli asia mikä.

- Miehitys: Jep.. täys fiasko! Lähes, joka päivä tehtiin vajaalla harvoin oli et jokainen oli töissä. Sijaisia ei saads ku kukaa ei halua tulla tekemään.. (en minäkään menis) Opiskelijoita laskettiin joskus myös vahvuutee että ei tarvi ottaa sijaista.

-Pyykkihuolto ja siivous: Ah tämä ihana aihe. Sain kuulla 95% valitusta siitä kuinka pyykkihuolto ei toimi. Kun yritit selittää että tarvitaan erikseen laitoshuoltaja, koska ei hoitajat kerkeä pestä (70 paikkanen) - asukkaat menee edelle niin - Aina lokaa niskaa. PITÄÄ KERETÄ. Yöhoitaja pesee yövuorossa kaikki pyykit.Eli pesukoneet huutaa läpi koko yön ja pyykkejä jää aamuvuorolle josta tulee taas lisää pyykkiä eli kierre jatkuu ja jatkuu.

Attendo käyttää kaikista matalampia siivous sopimuksia. Huoneet ovat pölyisiä ja en koskaan kokenut että talo on "puhdas".  Hoitajien kontolle jää siivous jos ns maksettu siivous päivä on mennyt asikkaan huoneesta. Eli siivosimme lattioita huoneissa sekä yleisissä tiloissa, ruokalassa ja pyyhimme pintoja. täytimme wc paperit, saippuat, käsipaperit..jne..

-Tavaroiden tilaus ja tarvikkeet:  Jos kyseiset hygienia tarvikkeet, hanskat, paperit, ruokalaput yms loppuivat kesken saatiin niitä vasta seuraavan kuun tilauksessa 😂😂 (ruokalaput kun loppu niin voitte kuvitella paljon tuo lisätyötä kun hoitaja vaihtaa vanhuksille 3x paidan koska likanen)

Jos tapahtui jotain vakavaa ja olisi tarvinnut esim. Kunnon haavanhoito tuotteita ei niitä ollut !! Niitä tilattiin aina vasta sitten seuraavana päivänä. Mihinkään ei ennakoitu etukäteen vaan kaikki vasta jälkikäteen.  Mestalta puuttuu täysin maalaisjärki! 

Huono palkka vielä verrattuna kunnalliseen ja voin kertoa et silti 1000x työläämpi

Itkin ilosta kun otin lähtöpassit. 

(alkaako hahmottua mistä näiden liikevaihto tulee ? :) )

Link to comment
Share on other sites

Pari tuttua on hoitajana Attendolla, molemmat haluaisi paiskata hanskat tiskiin ja lähteä vetämään vain jos pikku paikka kunnalla olisi muita työnantajia...Ovat täysin kypsiä jatkuvaan kiireeseen pienellä henkilöstöllä pyöritettävissä hoitokodeissa.

Toinen tuttuni on taas puolestaan SOTE:lla töissä, koulutuksia piisaa, ammattitaidosta ja sen kehittymisestä huolehditaan, työntekoon kuuluu olevan tarpeeksi resursseja, eikä loppuun palamistakaan ole havaittavissa.

Mitä opimme?

Älä mene töihin yksityiselle, jos ei ole aivan pakko

 

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...