Jump to content
 •  

  Lapsiasiavaltuutettu: Lasten itsemurhissa korkein luku koko 2000-luvulla


  Hoitajat.net

  Kuvituskuva: Envato

  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila toivoo hallituksen ja eri viranomaisten kiinnittävän huomiota lasten, alle 18-vuotiaiden, itsemurhien yleisyyteen Suomessa.

  Vuonna 2017 noin joka toinen viikko alle 18-vuotias teki Suomessa itsemurhan. Vuoden 2017 luku on korkein koko 2000-luvun tarkastelujaksolla

  – Viimeksi tällä viikolla sain yhteydenoton vanhemmalta, jonka lapsi oli yrittänyt tehdä itsemurhan. Perhe haki tilanteeseen apua, mutta tämä nuori ihminen palautettiin sairaalasta alle vuorokauden jälkeen kotiin vahvasti lääkittynä. Perhe koki, ettei todellista apua tilanteeseen tullut, lapsiasiavaltuutettu Kurttila sanoo.

  – Lääkärikunnasta taas kuulen, ettei lasten ja nuorten psykiatrinen hoito vastaa Suomessa siihen kohdistuvaan tarpeeseen.

  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii tiedotteessaan, että sosiaali- ja terveysministeriön valmistelussa oleva itsemurhien ehkäisyohjelma saatetaan riittävin voimavaroin toimeenpanoon mahdollisimman pian.


  OSALLISTU KESKUSTELUUN

  Keskustelu

  Recommended Comments

  Vieras: Kaetsu

  Lähetetty

  Maailma täynnä uhkia, tulevaisuuden näkymät pelottavat. Elämällä ei sen kummempaa tarkoitusta kun kielletään Jumala ja koulussa opetetaan evoluutiota. 

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: epäilevätuomas

  Lähetetty

  Semmoista oppiainetta kuin evoluutio ei ole olemassakaan eikä se jumalanpuuttesta johdu vaan vanhempien kyvyttömyydestä vastata nuoren haasteisiin elämässä.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Rimaa hipoen hengissä

  Lähetetty

  Jumala, Jeesus ja raamattu on pelkkää satua. Tuolla hölynpölyllä ei ole mitään tekemistä nuorten itsemurhien kanssa. Pitääkö joka asiaan tunkea uskonto/uskonnot?

  Syitä nuorten huonoon oloon: Joidenkin kasvatuksessa on puutteita, koulukiusaamista itse koulussa, että vapaa-ajalla. Sosiaalisen median luomat paineet/ahdistus. Hyväksynnän hakeminen ja siinä epäonnistuminen. Masennus. Avun puuttuminen. Puhumattomuus jne.

  Syitä on monia ja apuja ongelmiin ei vaan saa kunnolla ja se on todella huono asia

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille
  Vieras: Emmis

  Lähetetty

  Nyt "buumi, että lapsille jo 7 vuotiaasta syötetään psykoosi lääkkeitä käytös häiriöihin ja ADHD medikinetistä (metyylifenidaatti) mukaan lukien. Vanhemmalta lähestulkoon riistetään mahdollisuus kieltäytyä lääkityksistä, koska silloin vastassa koulu. Koulu haluaa lapsen joka on lääkittynä niin sanotusti helpompi resurssien kannalta.

  Kysyn vaan, että voisiko silläkin olla vaikutusta ettei apua saa kuin lääkkeiden muodossa, joillakin paikkakunnilla tai avun saaminen kestää liian kauan.

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Vieras
  Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  AJANKOHTAISTA

  Foorumilla keskustellaan

×