Jump to content
 •  

  Lapsiasiavaltuutettu: Lasten itsemurhissa korkein luku koko 2000-luvulla

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila toivoo hallituksen ja eri viranomaisten kiinnittävän huomiota lasten, alle 18-vuotiaiden, itsemurhien yleisyyteen Suomessa.

  Vuonna 2017 noin joka toinen viikko alle 18-vuotias teki Suomessa itsemurhan. Vuoden 2017 luku on korkein koko 2000-luvun tarkastelujaksolla

  – Viimeksi tällä viikolla sain yhteydenoton vanhemmalta, jonka lapsi oli yrittänyt tehdä itsemurhan. Perhe haki tilanteeseen apua, mutta tämä nuori ihminen palautettiin sairaalasta alle vuorokauden jälkeen kotiin vahvasti lääkittynä. Perhe koki, ettei todellista apua tilanteeseen tullut, lapsiasiavaltuutettu Kurttila sanoo.

  – Lääkärikunnasta taas kuulen, ettei lasten ja nuorten psykiatrinen hoito vastaa Suomessa siihen kohdistuvaan tarpeeseen.

  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii tiedotteessaan, että sosiaali- ja terveysministeriön valmistelussa oleva itsemurhien ehkäisyohjelma saatetaan riittävin voimavaroin toimeenpanoon mahdollisimman pian.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Maailma täynnä uhkia, tulevaisuuden näkymät pelottavat. Elämällä ei sen kummempaa tarkoitusta kun kielletään Jumala ja koulussa opetetaan evoluutiota. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest epäilevätuomas

  Posted

  Semmoista oppiainetta kuin evoluutio ei ole olemassakaan eikä se jumalanpuuttesta johdu vaan vanhempien kyvyttömyydestä vastata nuoren haasteisiin elämässä.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Rimaa hipoen hengissä

  Posted

  Jumala, Jeesus ja raamattu on pelkkää satua. Tuolla hölynpölyllä ei ole mitään tekemistä nuorten itsemurhien kanssa. Pitääkö joka asiaan tunkea uskonto/uskonnot?

  Syitä nuorten huonoon oloon: Joidenkin kasvatuksessa on puutteita, koulukiusaamista itse koulussa, että vapaa-ajalla. Sosiaalisen median luomat paineet/ahdistus. Hyväksynnän hakeminen ja siinä epäonnistuminen. Masennus. Avun puuttuminen. Puhumattomuus jne.

  Syitä on monia ja apuja ongelmiin ei vaan saa kunnolla ja se on todella huono asia

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Nyt "buumi, että lapsille jo 7 vuotiaasta syötetään psykoosi lääkkeitä käytös häiriöihin ja ADHD medikinetistä (metyylifenidaatti) mukaan lukien. Vanhemmalta lähestulkoon riistetään mahdollisuus kieltäytyä lääkityksistä, koska silloin vastassa koulu. Koulu haluaa lapsen joka on lääkittynä niin sanotusti helpompi resurssien kannalta.

  Kysyn vaan, että voisiko silläkin olla vaikutusta ettei apua saa kuin lääkkeiden muodossa, joillakin paikkakunnilla tai avun saaminen kestää liian kauan.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...