Jump to content
MAINOS
 • Lappilaiset lähihoitajat aloittivat sairaanhoitajaopinnot omissa kotikunnissaan


  Hoitajat.net
   Share

  Lapin AMK:n uudessa koulutusmallissa lähihoitajat opiskelevat sairaanhoitajan tutkinnon omalla kotipaikkakunnallaan, kampusalueen ulkopuolella. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni sairaanhoitajaksi opiskellut myös jää kotikuntaansa töihin.

  Koulutukseen järjestettiin haku viime toukokuussa, ja hakijoita haastateltiin Ivalossa, Sodankylässä, Kemijärvellä ja Kittilässä. Koulutuksen kiinnostus yllätti, sillä hakemuksia tuli ammattikorkeakoululle peräti 58. Opiskelupaikan sai kaksitoista hakijaa.

  - Kiinnostusta koulutukseen kampusalueen ulkopuolella on ollut paljon. Kyselyjä on tullut etenkin itä- ja länsirajan kunnista, projektipäällikkö ja lehtori Sirpa Kaukiainen kertoo.

  Opiskelijat tapasivat opettajansa ensimmäistä kertaa elokuun lopulla. Samalla viikolla aloitettiin mentoreiden koulutus. Mentorit toimivat opiskelijan tukena ja apuna opiskelijoiden työpaikalla. Mentorikoulutettavia on kahdeksan ja heitä valmennetaan Kemijärvelle, Sodankylään, Kittilään ja Inariin. Heidän koulutuksestaan vastaavat lehtorit Birgit Mylläri ja Tarja Lipponen yhteistyössä Lapin sairaanhoitopiirin aluekoordinaattori Anne-Mari Savukosken kanssa. Opiskelijaryhmän tuutorina Lapin ammattikorkeakoulussa työskentelee Leena Välimaa.

  Opiskelu kestää vain 2,5 vuotta, ja valmistuminen häämöttää tammikuussa 2018. Koulutus toteutetaan osana Sairaanhoitajaksi kampusalueen ulkopuolella -hanketta, joka saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta. Tavoitteena on, että hankkeen aikana saadaan luotua pysyvä koulutusmalli jota voidaan toistaa tarpeen mukaan.

  Lähde: Lapin AMK

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Pikakouluttaa. Heh. Jos opiskelu kestää sairaanhoitajaksi 2.5 vuotta niin tuostahan on vaan karsittu kaikki ylimääräinen paska helvettiin minkä luulisi jo olevan hallussa töissä olevalalla lähihoitajalla (mitä näitä nyt on, asiakkaan kohtaamista, etiikkaa, yms) ja tod. näk keskitytty ammttiopintoihin. Kun sairaanhoitajan paperit saat samaan 2,5v aikaan istumalla koulunpenkillä jos on yhtään työkokemusta / aikaisempaa taustaa. 

  Ja minusta ihan hyvä keino saada porukkaa tuonne töihin kouluttamalla lähäreistä saikkuja. Ei mahda nuokaan yllämainitut kunnat on ihan sitä mediaseksikkäintä työskentelyaluetta valmistuvien joukossa,

  Link to comment
  Share on other sites

  Eiköhän se karsinta ole käynyt jostain ihan muualta kuin ylimääräisestä paskasta, jos yhtään vanhat merkit paikkaansa pitää...

  Link to comment
  Share on other sites

  Eiköhän se karsinta ole käynyt jostain ihan muualta kuin ylimääräisestä paskasta, jos yhtään vanhat merkit paikkaansa pitää...

  Toivon lapsen uskolla että tällä kertaa on karsittu oikeasti kaikki turha ja keskitytty siihen hoitotyöhön. :wub:

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...