Jump to content
MAINOS
 • Lähihoitajia on jo yli 130 000


  Hoitajat.net
   Share

  Kuva: iStock

  Lähes kolmannes työelämässä olevista naisista työskentelee sosiaali- ja terveysalalla. Lähihoitajia valmistuu vuosittain noin 8 000, joista oppisopimuksella noin 1000. Työelämässä lähihoitajia on jo yli  130 000. Lähihoitajista eläköityy noin 44 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

  Noin 70 prosenttia lähihoitajista työskentelee kuntasektorilla, heistä vanhainkodeissa ja palvelutaloissa 30 prosenttia, terveyskeskuksissa 15 prosenttia, päiväkodeissa 15 prosenttia, kotipalvelussa 15 prosenttia ja sairaaloissa 10 prosenttia. Yksityissektorilla työskentelevien osuus on kasvussa. Lähihoitajia toimii myös itsenäisinä ammatinharjoittajina ja yrittäjinä. 

  Ulkomaalaisten osuus lähihoitajista oli vuonna 2014 oli 13 prosenttia. Ulkomaalaiset lähihoitajat tulevat yleisimmin seuraavista maista: Venäjä, Viro, entinen Jugoslavia ja Ruotsi.

  Lähihoitajatutkinnossa koulutusohjelmia/osaamisaloja on kymmenen: ensihoito, lasten ja nuorten hoito ja kasvatus, mielenterveys ja päihdetyö, sairaanhoito ja huolenpito, suu- ja hammashoito, vammaistyö, vanhustyö, asiakaspalvelu ja tietohallinta, kuntoutus ja jalkojenhoito.

  Lähde: SuPer

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Taas tätä propagandaa, että kohta on työvoimapula. Jos noita nyt lukuina laittelee niin ei tuosta mitään työvoimapulaa seuraa. Noin 57 tuhatta eläköityy vuoden 2020 loppuun mennessä ja 2017 - 2020 on valmistunut uusi satsi lähäreitä noin 32 tuhatta. Siihen päälle vielä tällä hetkellä koulunpenkillä olevat kurssit jotka valmistuvat tänä tai ensi vuonna tai 2019, noin 24 tuhatta. Yhteensä uusia valmistuu siis 56 tuhatta. En kutsuisi tuhannen lähihoitajan vajausta vielä huutavaksi työvoimapulaksi. Varsinkin, kun sote on tulossa ja hommat vähenevät töiden optimoinnin ja tehostamisen myötä. Enemmänkin ollaan työttöminä nopeasti jos näitä koulutusmääriä jatketaan.

  Link to comment
  Share on other sites

  En ihan ymmärrä Inhorealistin ajatuskulkua valmistuvien määrästä? Joka vuosi valmistuu n. 8000 lähihoitajaa, kyllä kai siinä on jo mukana ne tällä hetkellä koulussa olevat? Eli yhteensä valmistuu sen n. 32 000 vuosina 2017-2020.

  Eikä missään ollut sanaakaan 'propagandaa' työvoimapulasta, vain lukuja...

  Link to comment
  Share on other sites

  5 tuntia sitten, Vieras: Inhorealisti kirjoitti:

  Taas tätä propagandaa, että kohta on työvoimapula.

  En havainnut mainintaa työvoimapulasta.

  Link to comment
  Share on other sites

  Ei mainittu työvoimapulaa ei, mutta kyllä tätäkin uutista taas käytetään TE-toimistossa markkinoimaan kuinka on töitä luvassa kaikille halukkaille kunhan vaan lähäriksi kouluttautuu. Kas kun noin paljon jää eläkkeelle niin kyllä töitä on!

  Vaikka tosiasiassa tätäkin foorumia lukiessa huomaa, että todellisuus ei olekaan ihan niin auvoinen.

  Luvut voivat olla mitä tahansa, mutta hommat vähenevät Soten myötä.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...