Jump to content
 •  

  Lähes 180 sairastui noroviruksen aiheuttamaan vatsatautiin Malmin sairaalassa

  Hoitajat.net
  Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla.

  Helsingin kaupungin ympäristökeskus on selvittänyt yhdessä sosiaali- ja terveysviraston epidemiologisen toiminnan kanssa Malmin sairaalan henkilöstön ja asiakkaiden vatsatautiepidemiaa. Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa noin 180. Ensimmäiset sairastuivat 1.11.2016, mutta suurin osa on sairastunut 12.-18.11.2016.

  Uusien ilmoitettujen sairastuneiden määrä on selvästi vähentynyt 18.11.16 jälkeen, joten epidemia on laantumassa. Sairaalan tehosiivousta kuitenkin jatketaan ensi viikolle, jolloin tehdään uusi tilannearvio.

  Tartunnan lähdettä ei saada kyselytutkimuksen perusteella selville. Tartunnan ei kuitenkaan epäillä aiheutuneen yksittäisestä elintarvikkeesta. Kaikki sairastuneet eivät ole ruokailleet henkilöstöravintolassa tai kahvilassa.

  Uusien ilmoitettujen sairastuneiden määrä on selvästi vähentynyt 18.11.16 jälkeen, joten epidemia on laantumassa. Sairaalan tehosiivousta kuitenkin jatketaan ensi viikolle, jolloin tehdään uusi tilannearvio.

  Epidemiologisen toiminnan tutkimuksessa ulostenäytteistä on todettu kymmenellä sairastuneella norovirus, genoryhmä I. Heistä 7 on sairaalahenkilökuntaan ja keittiöhenkilökuntaan kuuluvaa sekä tähän mennessä kolme potilasta. Bakteerinäytteet ovat olleet negatiivisia.

  Kaikkien sairastuneiden oireet sopivat noroviruksen aiheuttamaksi. Sairastuneiden oireina on ollut voimakas oksentelu, ripulointia, kuumeilua. Oireiden kesto on ollut 1-3 päivää.

  Norovirus tarttuu erittäin helposti

  Norovirus on erittäin helposti tarttuva. Se voi tarttua henkilöstä toiseen kosketustartuntana, pisaratartuntana tai pintojen välityksellä. Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla. Sairastuneiden työntekijöiden ja elintarviketyössä olevien tulisi olla poissa työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

  Lisätietoja noroviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen www-sivuilta: http://www.thl.fi/fi_FI/web/infektiotaudit-fi/norovirus


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...