Jump to content
MAINOS

Lähes 180 sairastui noroviruksen aiheuttamaan vatsatautiin Malmin sairaalassa


Hoitajat.net
 Share

Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus on selvittänyt yhdessä sosiaali- ja terveysviraston epidemiologisen toiminnan kanssa Malmin sairaalan henkilöstön ja asiakkaiden vatsatautiepidemiaa. Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa noin 180. Ensimmäiset sairastuivat 1.11.2016, mutta suurin osa on sairastunut 12.-18.11.2016.

Uusien ilmoitettujen sairastuneiden määrä on selvästi vähentynyt 18.11.16 jälkeen, joten epidemia on laantumassa. Sairaalan tehosiivousta kuitenkin jatketaan ensi viikolle, jolloin tehdään uusi tilannearvio.

Tartunnan lähdettä ei saada kyselytutkimuksen perusteella selville. Tartunnan ei kuitenkaan epäillä aiheutuneen yksittäisestä elintarvikkeesta. Kaikki sairastuneet eivät ole ruokailleet henkilöstöravintolassa tai kahvilassa.

Uusien ilmoitettujen sairastuneiden määrä on selvästi vähentynyt 18.11.16 jälkeen, joten epidemia on laantumassa. Sairaalan tehosiivousta kuitenkin jatketaan ensi viikolle, jolloin tehdään uusi tilannearvio.

Epidemiologisen toiminnan tutkimuksessa ulostenäytteistä on todettu kymmenellä sairastuneella norovirus, genoryhmä I. Heistä 7 on sairaalahenkilökuntaan ja keittiöhenkilökuntaan kuuluvaa sekä tähän mennessä kolme potilasta. Bakteerinäytteet ovat olleet negatiivisia.

Kaikkien sairastuneiden oireet sopivat noroviruksen aiheuttamaksi. Sairastuneiden oireina on ollut voimakas oksentelu, ripulointia, kuumeilua. Oireiden kesto on ollut 1-3 päivää.

Norovirus tarttuu erittäin helposti

Norovirus on erittäin helposti tarttuva. Se voi tarttua henkilöstä toiseen kosketustartuntana, pisaratartuntana tai pintojen välityksellä. Noroviruksen tarttumista voi ehkäistä huolellisella käsien pesulla. Sairastuneiden työntekijöiden ja elintarviketyössä olevien tulisi olla poissa työstä vähintään kaksi vuorokautta oireiden loppumisen jälkeen.

Lisätietoja noroviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen www-sivuilta: http://www.thl.fi/fi_FI/web/infektiotaudit-fi/norovirus

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...