Jump to content
MAINOS
 • Lääkkeitä määräävä sairaanhoitaja tuo säästöjä – kunnat kitsastelevat palkassa


  Hoitajat.net
   Share

  Kuvituskuva: Shutterstock

  Sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisen tehtävänkuvalla parannetaan palvelujen saatavuutta, nopeutetaan hoitoon pääsyä ja turvataan lähipalvelut. Lääkkeitä määräävä sairaanhoitaja tuo säästöä kunnalle ja vapauttaa lääkärin aikaa potilaiden hoitoon ja muihin tehtäviin. Tehy suosittelee lääkkeitä määräävälle sairaanhoitajalle 500-800 euron kuukausittaista palkanlisää. Osa kunnista kuitenkin kitsastelee ja maksaa vain 300 euroa.

  Tiedossa on myös kuntia, jotka haluavat sairaanhoitajan maksavan omasta pussistaan 5 000 euron lisäkoulutuksen. 

  Ensimmäiset lääkkeitä määräävät sairaanhoitajat valmistuivat vuonna 2012. Koulutuksen käyneitä on 323. Sairaanhoitajalla, jolla on riittävä käytännön kokemus ja joka on suorittanut valtioneuvoston asetuksella säädettävän lisäkoulutuksen, on tietyin edellytyksin rajattu oikeus määrätä apteekista hoidossa käytettäviä lääkkeitä potilaalle. Erikoispätevyyden myöntää Valvira.

  Kelan lääkevalmisteiden luettelosta löytyy 1789 valmistetta, joita sairaanhoitaja voi määrätä. Vuonna 2016 apteekin välityksellä korvatuista lääkeostoista 12 035 tapauksessa lääkkeet olivat sairaanhoitajien määräämiä. 

  Lähteet Yle, Jamk. Valvira

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Ois varmaan kannattanu sopia korvauksesta ennenkuin lähettiin henkselit paukkuen hakemaan lisää työnkuvaa. En minäkään maksaisi jos joku hölmö suostuu halvalla tai ilmaiseksi tekemään.

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...